Przejdź do treści forum

Forum Koniec Świata 2012

Koniec świata. Teorie spiskowe. Zjawiska paranormalne. Podziel się z nami swoją wiedzą!

Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Obrazek z kodem. Włącz wyświetlanie obrazków aby go zobaczyć.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

60

Jak na kogoś kto nazywa się Skarbnicą Wiedzy, to posiadasz bardzo ubogi wachlarz słów. W każdym poscie używasz sformułowania matoł. Proponuję więcej polotu, troszkę finezji, no i oczywiście bądź przy tym kreatywny... Chyba że cię to przerasta smile
Ale myślę że już nadszedł czas by zakończyć rozmowę która nigdzie nie prowadzi. Ja wiem swoje, ty wierzysz w swoje (śmieszne ale naprawdę w to wierzysz), konwersacja zmieniła się w potyczki słowne, to dalej nie ma sensu.
Wycofuję się z dyskusji, bo szkoda mi już na to wszystko czasu smile
Miłego oczekiwania na koniec świata
PS. Napiszę coś ciekawego w 2013r smile to się razem pośmiejemy.

59

P.S. Geo jest kobietą MATOLE. Wystarczy spojrzeć na nick, albo poczytać forum wstecz. poracha...

58

operator napisał/a:

Geo-Woman zatrybił dowcip, a ty? chyba nie bardzo i proponuje zastanowić się nad tym kto jest matołem... w końcu kto normalny mógłby uwierzyć w takie brednie.
Proponuję aby wierzący w to wszystko założyli już dziś sektę "Enter" wyprowadzili się na Kilimangaro i czekali na koniec... co by naród od tępoty wyzwolić smile

powtarzam po raz ostatni, przeczytaj najpierw posty, potem wygłaszaj swoje "celne" riposty MATOLE.

57

Geo-Woman zatrybił dowcip, a ty? chyba nie bardzo i proponuje zastanowić się nad tym kto jest matołem... w końcu kto normalny mógłby uwierzyć w takie brednie.
Proponuję aby wierzący w to wszystko założyli już dziś sektę "Enter" wyprowadzili się na Kilimangaro i czekali na koniec... co by naród od tępoty wyzwolić smile

56

operator napisał/a:

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ktoś sobie ubzdura, że faktycznie jest to proroctwo i przypisze sobie do jakichkolwiek wydarzeń te słowa (oczywiście po dowolnej interpretacji) i uzna mnie za jasnowidza. Ludzie są niestety bardzo dziwni i naiwni. Uwielbiają wierzyć, że ktoś wie i widzi więcej niż oni sami. Proponuję wkleić to w nowy wątek na forum i okaże się, że 70% osób to łyknie i będą oczekiwali kiedy to nastąpi smile

ale z Ciebie matoł. Geo się z Ciebie śmieje, naprawdę muszę Ci to tłumaczyć ?

poracha...

55

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ktoś sobie ubzdura, że faktycznie jest to proroctwo i przypisze sobie do jakichkolwiek wydarzeń te słowa (oczywiście po dowolnej interpretacji) i uzna mnie za jasnowidza. Ludzie są niestety bardzo dziwni i naiwni. Uwielbiają wierzyć, że ktoś wie i widzi więcej niż oni sami. Proponuję wkleić to w nowy wątek na forum i okaże się, że 70% osób to łyknie i będą oczekiwali kiedy to nastąpi smile

54

operator napisał/a:

"...I w roku Smoka, gdy nałożą na siebie się jasność z ciemnością, początek kresu nastanie.
W czasie tym z góry zejdzie ognisty deszcz, a z nieba błoto spadnie.
Następnie mrok pogrąży na jeden dzień kontynent cały i nadejdą trzy lata słońca, niszcząc wszelką zieleń i wszelką zwierzynę do głodu i wymarcia doprowadzi.
To będzie czas końca zła na ziemi, po którym panowanie nad lądem i oceanami obejmą Goście przybyli z daleka. Rasa Nasza przetrwa pod opieką lepszych, a głód ustanie i pokój na niebie i ziemi nastąpi w siedem wiosen po przyjściu Gości.
Tak mówię ja, Operator który widzieć może dalej niż dźwięk i słyszeć dalej niż światło..."
Przemyślcie te słowa...

No to mamy nowego proroka smile

53

"...I w roku Smoka, gdy nałożą na siebie się jasność z ciemnością, początek kresu nastanie.
W czasie tym z góry zejdzie ognisty deszcz, a z nieba błoto spadnie.
Następnie mrok pogrąży na jeden dzień kontynent cały i nadejdą trzy lata słońca, niszcząc wszelką zieleń i wszelką zwierzynę do głodu i wymarcia doprowadzi.
To będzie czas końca zła na ziemi, po którym panowanie nad lądem i oceanami obejmą Goście przybyli z daleka. Rasa Nasza przetrwa pod opieką lepszych, a głód ustanie i pokój na niebie i ziemi nastąpi w siedem wiosen po przyjściu Gości.
Tak mówię ja, Operator który widzieć może dalej niż dźwięk i słyszeć dalej niż światło..."
Przemyślcie te słowa...

52

Co ma być to będzie i nikt tego przewidzieć nie może to są siły nadludzkie. A ta przepowiednia Nostradamusa o naszym prezydencie to wcale nie musiala być o nas. Ile już było katastrof samolotów ile zginęło wtedy ważnych ludzi. Zastanówcie się. Końca świata przewidzieć się nie da. Nostradamus pisze, że będzie III wojna światowai że będzie trwała bardzo długo, a w innej przepowiedni pisze, że w 2012 będzie koniec świata. no to jest po prostu nienormalne same sobie zaprzeczaja jak moze wojna trwac dlugo jak bedzie koniec swiata ??????? ;||||  To są jakies ściemy i tyle. Ten nostradamus miał jakąś bujną wyobraźnie. Macie pewność, ze on to przepowiedział, ze on to napisał, za o to mu chodziło. Każdy moze sobie to inaczej tłumaczyć.

51

pablodart napisał/a:

wtrafiłes jak ulał...ta ksiazke czytałem 4 razy,z reka na sercu:) mam ja w domu..he..he
Bardzo fajna lektura potwierdzam,ale nie pamietam by Hawking wykluczal podroze w czasie

Ugięcie oczywiście jest możliwe i ma mejsce, tyle że nie ma fizycznej możliwości "przemieszczenia" w czasie ciała materialnego - w tym przypadku człowieka. Niestety prędkość światła i ewentualna masa konieczna do ugięcia "czasu" jest nie możliwa do osiągnięcia w praktyce...

50

wtrafiłes jak ulał...ta ksiazke czytałem 4 razy,z reka na sercu:) mam ja w domu..he..he
Bardzo fajna lektura potwierdzam,ale nie pamietam by Hawking wykluczal podroze w czasie

49

pablodart napisał/a:

podróże w czasie?.......hm...hm..... 
nie można tego wykluczyc:)
nawet Einstein dopuszczał taka mozliwość:)
ale nie za czasów Nostradamusa to wtedy było nie możliwe:)
pozdro

Siemka Pablo.
proponuję przeczytać "Krótką historię czasu" Stephena Hawkinga, to się przekonasz, że podróż w czasie w takim znaczeniu nie jest niestety możliwa.
Hawking jest genialnym fizykiem i w odróżnieniu do 99,9999999999 % autorów, na których powołują się użytkownicy na tym forum PRAWDZIWYM NAUKOWCEM.
Polecam - fascynująca lektura, choć przyznaję, że nie lekka.

48

podróże w czasie?.......hm...hm..... 
nie można tego wykluczyc:)
nawet Einstein dopuszczał taka mozliwość:)
ale nie za czasów Nostradamusa to wtedy było nie możliwe:)
pozdro

47

Geo-Woman napisał/a:
Quest napisał/a:

Nostradamus był podróżnikiem w czasie i wszystkie te rzeczy widział więc wie co mówi

Podróżnik w czasie?! Gdzieś to przeczytał!
Żyjemy w XXI wieku a nie w średniowieczu.
Podróżnik w czasie ... tego jeszcze na tym forum nie było.

Daj spokój, on jaja sobie robi. wink

46

Quest napisał/a:

Nostradamus był podróżnikiem w czasie i wszystkie te rzeczy widział więc wie co mówi

Podróżnik w czasie?! Gdzieś to przeczytał!
Żyjemy w XXI wieku a nie w średniowieczu.
Podróżnik w czasie ... tego jeszcze na tym forum nie było.