Przejdź do treści forum

Forum Koniec Świata 2012

Koniec świata. Teorie spiskowe. Zjawiska paranormalne. Podziel się z nami swoją wiedzą!

Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj nową odpowiedź

Dodaj odpowiedź

Możesz używać: BBCode Obrazki Emotikonki

Wszystkie pola oznaczone (Wymagane) muszą zostać wypełnione.

Wymagane dane do wprowadzenia dla gości

Obrazek z kodem. Włącz wyświetlanie obrazków aby go zobaczyć.
Wymagana informacja
Dodatkowe ustawienia

Podgląd tematu (najnowsze pierwsze)

54

Koniec Świata 2012 to zagłada

wojjjtek bez majtek napisał/a:

Jaki kalendarz majów, zgineło 3555555 osób by, Co jakaś dupa jest taka grożna

Jak jest taki koniec świata że zginie 666666666666666 a 3333333333333 zostanie rannych

2012 napisał/a:

Jeszcze o 2012 to jeszcze 20064 Lat aby był świat umierający

Jakieś 333 lat do zatrucia planety

53

NIBIRU napisał/a:
KoniecSwiataW2012 napisał/a:

Jaki Koniec Świata Będzie, Straszny, Grożny, Umrze 300 000 000 000 000 000 Osób.

I co jeszcze z tobą, koniec świata to nie znaczy że umrze 300 Miliardów osób

Koniec świata jest przepowiadany na 25 Maja 7974, Dziwne!, Od samegu 2695 roku będziemy mieć koniec świata 6666.

Koniec świata 6666?, Będzie 7974 Rok i sie pojawi koniec świata!

52

Jaki Koniec Świata Będzie, Straszny, Grożny, Umrze 300 000 000 000 000 000 Osób.

I co jeszcze z tobą, koniec świata to nie znaczy że umrze 300 Miliardów osób

Koniec świata jest przepowiadany na 25 Maja 7974, Dziwne!, Od samegu 2695 roku będziemy mieć koniec świata 6666.

51

Jałowa dyskusja - po co się tak podniecać? I tak na nic nie będziecie mieli wpływu. Poczekajcie jeszcze te kilkaset dni do tego 21.12.2012 to się przekonacie co i jak. Niektórzy z was będą na pewno mieli rację.

50

słuszne słowa "Karigua", wiele osób uczestniczacych w tym forum newiele wie o cywilizacji majów i nie tylko. Uważaja ich za zacofanych itd... Tez chciałbym poznac geneze ich wiedzy:) i zapewniam nie tylko ja:)
pozdrowionka

49

Dziwi mnie stosunek nie których osób do cywilizacji Majów, bo obojętnie czy ktoś wierzy w ich przepowiednie czy nie szacunek do nich powinien być.

Jak dla mnie była to jedna z wybitniejszych cywilizacji, a ich wiedza była naprawdę duża.

W jaki sposób ją zdobyli jest naprawdę intrygujące, ale raczej nie do poznania na dziś.

48

a tam... skończy się kalendarz Majów to zacznie się Lipców, Czerwców... smile nie bójcie się wink siedem końców świata przeżyłam to i ósmy damy radę smile

47

no bardzo ciekawe to:)

46

Już za cztery lata będziemy musieli się zmierzyć z tzw. małą epoką lodową - takie wnioski podczas odbywającej się w Stanach Zjednoczonych konferencji poświęconej zmianom klimatycznym wysnuł znany rosyjski naukowiec.

Chabibullo Abdusamatow w czasie sympozjum, które odbyło się w Heartland Institute w Chicago stwierdził z pełnym przekonaniem, że obserwowana obecnie tendencja wskazuje na to, że już wkrótce dojdzie do kolejnej tzw. małej epoki lodowej. Wcześniej sytuacja taka miała miejsce po tzw. średniowiecznym optimum klimatycznym - był to trwający kilka stuleci okres ocieplenia. Potem nastąpiła trwająca ok. 200 lat mała epoka lodowcowa. Zdaniem Abdusamatowa, który jest szefem badań kosmicznych w obserwatorium astronomicznym Rosyjskiej Akademii Nauk w Pułkowie jest wiele sygnałów, które świadczą o tym, że kolejna mała epoka lodowa nadejdzie już za cztery lata.

Rosyjski naukowiec argumentując swoją tezę przypomniał o kilku zjawiskach, które świadczyć mogą o trafności jego prognoz. Od lat 90-tych średnia roczna aktywność Słońca wyraźnie się obniżyła. Poza tym maksymalne temperatury podczas obserwowanego przez jakiś czas trendu, związanego z ocieplaniem się klimatu, zanotowano w latach 2005-2008.

Abdusamatow przewiduje, że przez najbliższe cztery lata czekają nas znaczące wahania temperatur. Ich maksymalna wartość nie będzie jednak wyższa od tych osiąganych w latach 1998-2005. Wg Abdusamatowa stopniowej redukcji ulegać też będzie aktywność plam słonecznych, która swoje minimum osiągnie ok. 2042 r. To sprawi, że w latach 2055-2060 będziemy mieli już do czynienia z naprawdę głębokim ochłodzeniem klimatu.

W trakcie konferencji Abdusamatow skarcił też naukowców upowszechniających teorie dotyczące globalnego ocieplenia. Zdaniem eksperta, działalność człowieka i emisja gazów cieplarnianych nie ma tu nic do rzeczy. Rosjanin już wcześniej opublikował kilka swoich prac, z których jasno wynika, że głównym czynnikiem, który wpływa na temperaturę na Ziemi jest promieniowanie słoneczne.

"Obserwacje Słońca pokazują, że jeśli chodzi o wzrost temperatury, dwutlenek węgla jest 'niewinny'." - stwierdził Abdusamatow. "Jeśli chodzi zaś o to, co nas czeka w nadchodzących dekadach, to nie jest to katastrofalne ocieplenie, ale globalny i bardzo wydłużający się spadek temperatury."

W ubiegłym roku amerykańska komisja senacka zajmująca się sprawami środowiska wydała dokument, w którym znalazły się opinie 700 naukowców, którzy nie zgadzają się z twierdzeniem, że globalne ocieplenie jest wynikiem działalności gospodarczej człowieka. poinformował serwis wnd.com. Abdusamatow był jednym z ekspertów, którego ocena została w raporcie uwzględniona.

45

jak doszukali sie tego cyklu? hm.. dobre pytanie, mam swoja teorie ale póki co nie bede jej ujawniał.
Faktycznie moze byc tak ,ze piszesz o czyms innym,ale jedna spójna rzecz to słońce.
nie wiem skad masz dane o slabszej aktywności, ja sprawdzałem na stronie NASA i okazuje sie ,ze jest troszke inaczej niz piszesz. Poza tym wzmozona aktywnosc słońca ma przypaśc na rok 2013 ,wiec bardzo bliziutko osławionej daty 2012 . biorac pod uwage ,ze dzisiaj nawet nie jestesmy w stanie przewidzieć dokładnie pogody na nastepny tydzień a co dopiero aktywnośc mało poznanego słońca mozna przyjac ,że ta aktywnośc bedzie gdzies w okolicach daty 2013. ja sadze ,że rzekome proroctwo majów bedzie miało bardzo duzo wspólnego z tą właśnie aktywnościa jaka podaje również NASA

44

Pablodart.... według zapisków Majów widzieli takie zjawisko. Jak mogli się czegoś domyślać skoro tego nie widzieli, musieli to widzieć.

Doszukali się tego cyklu? A niby jak?

Ja tu mówię o czymś zupełnie innym... tak odnośnie tego, że Słońce ma Nas zabić, to jest w tym nieprawda, dlatego, że wchodzi teraz w latach gdzie SPADA aktywność Słońca, a co za tym idzie, zmniejsza się ilość plam na Słońcu (od ponad 800 dni nie zanotowano żadnej plamy na Słońcu), około roku 2014 wkroczymy w czas, który będzie się nazywał Małą Epoką Lodową.

43

Geo-Woman napisał/a:

Odnośnie proroctwa Majów i rzekomego zrównania drogi mlecznej ze Słońcem.

Zjawisko powtarza się co 26 tyś. lat. I podobno pierwsi Majowie już je widzieli i dlatego powstał kalendarz Długiej Rachuby, który miał ostrzec (podobno) przed kolejnym takim zjawiskiem.

Pierwsi Majowie pojawili się ok 200 r.p.n.e (pierwsi byli Olmekowie 1 500 lat p.n.e.). Skoro mamy 2200 lat, czyli pozostało jeszcze 23 800 lat.
Majowie istnieją przeszło 2200 więc nie mogli widzieć tego zjawiska, ale jeśli je widzieli to nastąpi ono za ok 24 tysiace lat.

Jest to dopatrywanie się rzeczy, które się chce i dopasowywanie ich do własnych teorii, żeby robić ludziom wodę z mózgu.
Gołym okiem nie da się zobaczyć a już tym bardziej rozróżnić poszczególne planety.

Naciągane to wszystko.

oj geo-woman,popełnilas jeden zasadniczy błąd. mianowicie zjawisko faktycznie byc moze zachodzi co 26000 lat ale nie wiem dlaczego liczysz je od czasu cywilizacji majow?!
fakt ,ze oni doszukali sie takiego cyklu nie ma to nic wspólnego z powstaniem ich cywilizacji .
Według mne bardziej chodzi o mniejszy cykl ,czyli 11500 a zatem fakt wystapienia katastrofy globalnej 9500 lat p.n.e jest dzisiaj juz potwierdzony przez geologów,zatem nastepny cykl(mały) powinien nastapic juz w naszych czasach ,byc moze własnie 2012 roku.
Błędnie zatem podajesz poczatek liczenia owego cyklu:)
Poczatek to czasy około 9700 -9500 przed nasza era.
pozdro

42

Odnośnie proroctwa Majów i rzekomego zrównania drogi mlecznej ze Słońcem.

Zjawisko powtarza się co 26 tyś. lat. I podobno pierwsi Majowie już je widzieli i dlatego powstał kalendarz Długiej Rachuby, który miał ostrzec (podobno) przed kolejnym takim zjawiskiem.

Pierwsi Majowie pojawili się ok 200 r.p.n.e (pierwsi byli Olmekowie 1 500 lat p.n.e.). Skoro mamy 2200 lat, czyli pozostało jeszcze 23 800 lat.
Majowie istnieją przeszło 2200 więc nie mogli widzieć tego zjawiska, ale jeśli je widzieli to nastąpi ono za ok 24 tysiace lat.

Jest to dopatrywanie się rzeczy, które się chce i dopasowywanie ich do własnych teorii, żeby robić ludziom wodę z mózgu.
Gołym okiem nie da się zobaczyć a już tym bardziej rozróżnić poszczególne planety.

Naciągane to wszystko.

41

studentka napisał/a:

Poprawiony link:

https://spreadsheets.google.com/viewfor … Uk51OEE6MQ

Ankieta za długa, Majowie nie przewidzieli końca świata, więc są rażące błędy merytoryczne. Nie chciało mi się czytać tych prawie 50-ciu pytań, więc nie wiem, czy było tam takie "Uważam, że nie ma czegoś takiego jak proroctwo końca światów autorstwa Majów, to tylko kolejny urban legend" lub podobne w wymowie.

A przy okazji, ktoś pisał o jakimś proroctwie anonimowym sprzed 2WW, że coś tam się stanie między 10-tą a 12-tą na całej ziemi. To proroctwo mówi, o jaką strefę czasową chodzi?

40

Poprawiony link:

https://spreadsheets.google.com/viewfor … Uk51OEE6MQ