Odp: Wyjaśnienie Końca świata
Ludzie czy wy nie widzicie, ze ktoś na Was zarabia?!! Opamiętajcie się.
Koniec świata. Teorie spiskowe. Zjawiska paranormalne. Podziel się z nami swoją wiedzą!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tu jesteś: Forum Koniec Świata 2012 » Koniec świata w roku 2012 - Forum ogólne » Wyjaśnienie Końca świata
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Ludzie czy wy nie widzicie, ze ktoś na Was zarabia?!! Opamiętajcie się.
Michelaszu drogi
Gdybyś czytał biblie to byś pamiętał że Bóg obiecał nie sprowadzać więcej potopu na ziemię
A oto cytat
Księga Rodzaju, rozdział 8, wersety od 9, tłumaczenie za Biblią Tysiąclecia
" Potem Bóg tak rzekł do Noego i do jego synów: Ja zawieram przymierze z wami i z waszym potomstwem, które po was będzie; z wszelką istotą żywą, która jest z wami: z ptactwem, ze zwierzętami domowymi i polnymi, jakie są przy was, ze wszystkimi, które wyszły z arki, z wszelkim zwierzęciem na ziemi. Zawieram z wami przymierze, tak iż nigdy już nie zostanie zgładzona wodami potopu żadna istota żywa i już nigdy nie będzie potopu niszczącego ziemię.
Po czym Bóg dodał: A to jest znak przymierza, które ja zawieram z wami i każdą istotą żywą, jaka jest z wami, na wieczne czasy: Łuk mój kładę na obłoki, aby był znakiem przymierza między Mną a ziemią. A gdy rozciągnę obłoki nad ziemią i gdy ukaże się ten łuk na obłokach, wtedy wspomnę na moje przymierze, które zawarłem z wami i z wszelką istotą żywą, z każdym człowiekiem; i nie będzie już nigdy wód potopu na zniszczenie żadnego jestestwa. Gdy zatem będzie ten łuk na obłokach, patrząc na niego, wspomnę na przymierze wieczne między mną a wszelką istotą żyjącą w każdym ciele, które jest na ziemi.
Rzekł Bóg do Noego: To jest znak przymierza, które zawarłem między Mną a wszystkimi istotami, jakie są na ziemi."
A teraz zastanów się co tutaj wypisuje banda heretyków do których i Ty sam zacząłeś należeć
A jeśli już podpieramy się Wiarą to powinna nas kierować do czynienia dobra, postępowania w zgodzie z sumieniem, do bycia prawymi ludźmi. Jeżeli uważacie że chcecie (po własnych i nie tylko własnych interpretacjach) wierzyć w Boga który sieje zniszczenie i oczekuje od Was strachu... No cóż, zostańcie poganami i wierzcie w Swaroga, Borana, albo jeszce lepiej w Peruna.
Bóg jest miłością, a nie strachem, kocha wszystkich ludzi, a nie nienawidzi, oczekuje kiedy dostąpimy jego oblicza, a nie planuje zagłady ludzkości.
Najgorzej jak ktoś nie rozumie Biblii a zabiera głos.10000 lat pne potop był niezależny od Boga tak samo będzie w dzisiejszych latach.Potop będzie związany z przemieszczeniem się biegunów.Natomiast 6000 lat pne był inny potop.Potop powstał dlatego iż przez 40 dni ciągle padał deszcz.W nadchodzącym potopie wody w oceanach przemieszczą się i zaleją kontynenty.Jak sam widzisz iż potop nie równy jest potopowi.
6000 lat pne potop zesłał Bóg.40 dni padał deszcz.I dlatego tęcza jest znakiem przymierza iż więcej nie będzie takich potopów.Nadchodząca powódź spowoduje przemieszczenie się ogromnych ilości wody w oceanach.Podczas przemieszczania się tych wód nie będzie widoczna żadna tęcza.Tęcza powstaje przy innych warunkach.Nie każde opady deszczu muszą być za sprawą Boga.
Najgorzej jak ktoś nie rozumie Biblii a zabiera głos.10000 lat pne potop był niezależny od Boga tak samo będzie w dzisiejszych latach.Potop będzie związany z przemieszczeniem się biegunów.Natomiast 6000 lat pne był inny potop.Potop powstał dlatego iż przez 40 dni ciągle padał deszcz.W nadchodzącym potopie wody w oceanach przemieszczą się i zaleją kontynenty.Jak sam widzisz iż potop nie równy jest potopowi.
6000 lat pne potop zesłał Bóg.40 dni padał deszcz.I dlatego tęcza jest znakiem przymierza iż więcej nie będzie takich potopów.Nadchodząca powódź spowoduje przemieszczenie się ogromnych ilości wody w oceanach.Podczas przemieszczania się tych wód nie będzie widoczna żadna tęcza.Tęcza powstaje przy innych warunkach.Nie każde opady deszczu muszą być za sprawą Boga.
Człowieku czy Ty zastanawiałeś się nad tym co piszesz????
"Zawieram z wami przymierze, tak iż nigdy już nie zostanie zgładzona wodami potopu żadna istota żywa i już nigdy nie będzie potopu niszczącego ziemię. "
Jeżeli podpieramy się biblią i uznajemy, że Bóg jest miłością, to nie możemy doszukiwać się jakiś kruczków w Jego słowach. Jeżeli natomiast podpieramy się nauką, to zmiana kierunków pola magnetycznego ziemi, nie może mieć wpływu na kierunek obrotowy ziemi, co niestety sugeruje Twoja wypowiedź. TO RUCH OBROTOWY ZIEMI POWODUJE IŻ POWSTAJE POLE MAGNETYCZNE, A NIE POLE MALE MAGNETYCZNE POWODUJE OBROTY ZIEMI. Naprawdę nie trzeba należeć do MENSY aby to pojąć.
Twoja sugestia mogła by oznaczać, że również Ziemia zmieniła by orbitę i zaczęła okrążać słońce w przeciwnym kierunku, albo że Księżyc odleci w kierunku Jowisza i stanie się jego nowym naturalnym satelitą.
A jeżeli potrzebujesz większych dowodów to poszperaj sobie w sieci (bo podejrzewam że z książek raczej nie korzystasz) o polu grawitacyjnym, oraz o polu magnetycznym ziemi. Pewnie nie chce Ci się szukać gdyż wujek Google należy do bardzo skomplikowanych w obsłudze wyszukiwarek, więc pozwole sobie zrobić kopiuj, wklej:
Bieguny magnetyczne bezustannie się przemieszczają. Ich położenie jest wynikiem prądów indukowanych przez jądro ziemskie, które działa jak dynamo, do czego dokłada się jeszcze działanie prądów elektrycznych w jonosferze, pasów radiacyjnych i ziemskiej magnetosfery. Północny biegun magnetyczny przesuwa się ku północy średnio o 10 km na rok. A jeszcze na ten ogólny trend nakłada się ruch po elipsie. W jakimkolwiek momencie biegun magnetyczny może znajdować się w promieniu 80 km od swojego średniego położenia, w zależności od zaburzeń geomagnetycznych w jonosferze i magnetosferze.
Uważa się, że pole magnetyczne Ziemi wytwarzane jest przez ruchy płynu w ciekłej zewnętrznej części jądra ziemskiego, zbudowanego głównie z żelaza. Ruchy płynu spowodowane są siłami, które powstają w spągu jądra zewnętrznego w miarę jak Ziemia powoli się ochładza i żelazo tężeje tworząc poniżej stałe jądro wewnętrzne. Z powodu wirowania Ziemi płyn przemieszczany jest po krętych torach, co wytwarza nowe pole magnetyczne na skutek zawirowań w istniejącym polu magnetycznym. Wewnątrz jądra zawarte jest ponad 99 % magnetycznej energii Ziemi. Na powierzchni obserwujemy tylko bardzo niewielką część tej energii. Ma ona strukturę dipolową - to jest proste pole przebiegające z północy na południe jak w zwykłym magnesie sztabkowym. W polu Ziemi istnieją także mniejsze nie dipolowe struktury, które z upływem czasu zmieniają bardzo nieznacznie swoje położenie.
Odpowiedź do ( OPERATOR ) .Znasz wiedzę ale nie rozumiesz jej , ponieważ w Biblii pisze wyraźnie .Gdybyś zobaczył co pisze w Biblii to byś nie zabierał głosu.Oto dowód. PIERWSZA KSIĘGA MOJŻESZOWA 11
11. Ale Ziemia była skażona w oczach Boga
i pełna nieprawości.
12. I spojrzał Bóg na Ziemię, a oto była skażona,
gdyż wszelkie ciało skaziło drogę swoją na Ziemi.
13. Rzekł tedy Bóg do Noego : Położę kres wszelkiemu ciału,
bo przez nie Ziemia pełna jest nieprawości ;
zniszczę je wraz z Ziemią.
Koniec cytatu z Biblii.
Tu wyraźnie pisze że Bóg chce zniszczyć Ziemię.Natomiast drugi fragment z Biblii mówi :
KONIEC POTOPU 8
21. I poczuł Pan miłą woń.Rzekł tedy Pan w sercu swoim:
Już nigdy nie będę przeklinał Ziemi z powodu człowieka.
gdyż myśli serca ludzkiego są złe od młodości jego.
Nie będę też już nigdy niszczył żadnej istoty żyjącej,
jak to uczyniłem.
Od tego czasu Bóg nie wtrąca się do ludzi.Nie zniszczy Ziemi potopem (znak tęczy ) ,ale zniszczy Ziemię ogniem ( Apokalipsa stworzona nie przez człowieka ), przy końcu Świata.Obecne katastrofy nie są za sprawą Boga ale naturalne zjawiska zachodzące na Ziemi. Koniec Świata według Biblii to lata 5000-6000.Apokalipsa potrzebna jest po to aby przejść na wyższy poziom człowieczeństwa bez człowieka czyniącego zło.
1-pieczęć............o-1000......Era rozwoju chrześcijaństwa
2-pieczęć......1000-2000......Era wojen
3-pieczęć......2000-3000......Era dobrobytu i sprawiedliwości
4-pieczęć......3000-4000......Era kataklizmów i susz
5-pieczęć......4000-5000......Era nawracania i panowania Szatana
6-pieczęć......5000-6000......Era kataklizmów i zagłady Ziemi
7-pieczęć......6000-7000......Sąd Boży oraz Nowa Ziemia i nowe niebo
SORY ALE TO NIE JEST ZAPISANE W ŻADNEJ KSIĘDZE,,,,, wiem że będzie jeszcze jeden papież i to podczas NIEGO się skończy wszystko. cały watykan idzie u dąży tym co jest przepowiedziane , BENEDYKT naprawde ma INNE IMIĘ poczytajcie na NECIE i zapytajcie dlaczego się tak ZWIE i po CO ???
Podawałem gdzie to pisze.Jest to wytłumaczenie fragmentu Biblii.
OBJAWIENIE ŚW.JANA 6 - OTWARCIE PIECZĘCI
1 I widziałem , jak Baranek zdjął pierwszą z siedmiu pieczęci
i usłyszałem głos jednej z czterech postaci , donośny jak grzmot,
mówiący : Chodź !
2 I widziałem , a oto biały koń ,ten zaś ,który siedział na nim,
miał łuk , a dano mu koronę , i wyruszył jako zwycięzca
aby dalej zwyciężać.
3 A gdy zdjął drugą pieczęć ,usłyszałem , jak druga postać mówiła :Chodź !
4 I wyszedł drugi koń , barwy ognistej ,a temu ,który siedział na nim,
dano moc zakłócić pokój na Ziemi , tak by mieszkańcy jej zabijali się
nawzajem; i dano mu wielki miecz.
5 A gdy zdjął trzecią pieczęć , usłyszałem, jak trzecia postać mówiła :chodź !
I widziałem , a oto kary koń ,ten zaś , który siedział na nim
miał wagę w ręce swojej.
6 I usłyszałem , jakby głos pośród czterech postaci mówił :
Miarka pszenicy za denara i trzy miarki jęczmienia za denara ;
a oliwy i wina nie tykaj.
w pierwszej pieczęci chodzi o Chrystusa i głoszenie ewangelii - symbol łuk
w drugiej pieczęci chodzi o okres wojen
w trzeciej pisze że żywność będzie tania, oraz będzie sprawiedliwość - symbol waga,
oliwa i wino jest symbolem namaszczenia i wiary. A więc wiara w Boga będzie zanikać.
Przedstawiłem tylko 3 pieczęci reszta pisze w Biblii.
Strony Poprzednia 1 2 3 4