Znalezione w otchłani internetu...
Nowy Jork i Londyn jeszcze nigdy tak otwarcie nie podjęły próby przeprowadzenia zamachu stanu jak robią to w Wenezueli.
Ewa Przysiada zrobiła to za mnie, przypomniała mój tekst "Koniec BRICS" w którym szczególną uwagę zwracałem na sytuację w Wenezueli. Tekst okazał się proroczy. Mam nadzieję , że Maduro się obroni, że ci którzy jeszcze nie dali się chciwości wesprą Wenezuelczyków broniących swojego dziedzictwa. Londyn i Nowy Jork pożądają ropy. Nie udało się zamordować Prezydenta Syrii jak Kaddafiiego, przejąc syryjskich złóż, to może uda się przewrócić Maduro i sięgnąć po największe złoża ropy na świecie. Warto się w tym miejscu zastanowić czemu to ma służyć, czemu syndykat zbrodni i wszelkiego występku wybrał paliwa kopalne, ropę. To oczywiste, upowszechniając ropę i przejmując nad nią kontrolę dyktował nie tylko tempo rozwoju gospodarczego. Ropa i technologie dają bowiem władzę przez dystrybucję. To z tego powodu Morgan i Edison zepchnęli Teslę na margines historii. Obserwujcie bacznie sytuację w Wenezueli, bieg wydarzeń w Ameryce Południowej ma wielkie znaczenie dla Polski.
Ten sam syndykat zbrodni i wszelkiego występku zorganizował "wiosnę ludów" by ukraść krajom Afryki i Bliskiego Wschodu ich bogactwa naturalne i przenieść tam produkcję za przysłowiowego dolara za dzień pracy, oraz przejąć kontrolę nad płodami rolnymi, by kupując je za bezcen sprzedawać z wielkim zyskiem na światowych rynkach. Czy coś zmieniło się od czasów brutalnych konkwistadorów którzy napadli na mieszkańców obu Ameryk, urządzili im wielką rzeź , a potem ukradli im ich bogactwo i ziemię, by ich ciemiężyli do dzisiaj ? Czy widzicie jakieś różnice pomiędzy Franciskiem Pizarro, a napadem na Irak, Syrię, a dziesiątkami krwawych przewrotów w Afryce i Ameryce Południowej, Środkowej , czy Azji ?
Schemat zawsze jest ten sam, demokracja niesie pomoc biednym i uciśnionym. Ta rewolucja ma zawsze twarz syreny, pięknej idei, która chwyta ofiarę i ciągnie ją w głębię by ją tam udusić.
USA i Wielka Brytania jeszcze grały pozory organizując próbę przewrotu w Turcji. Dzielny i mądry naród turecki nie dał się jednak ogłupić, nie popełnił polskich błędów. To rzecz wspaniała że w Turcji jedność, kultura, świadomość swojej wartości zwyciężyły prymitywną chciwość i głupotę. Narodzie turecki , jak ja Wam zazdroszczę , że tam Turek pójdzie za Turkiem, a tu Polak Polakowi wilkiem. Polacy nie zdają sobie sprawy z tego do dziś, że oddali swoją wolność, przehandlowali swoją wysoką kulturę za ten śmietnik, za to chore społeczeństwo odizolowanych od siebie jednostek niezdolnych do jakiejkolwiek walki o podstawowe prawa i wolności.
Autor postu: Dariusz Nejman
Andrzej Duda: Naszym obowiązkiem jest głoszenie prawdy o Zagładzie Żydów (jaka by ta prawda nie była)