tezeusz 2019-04-10 18:34:12 napisał/a:... Sądzę, że za jakiś czas Moogi też może spotkać się z hejtem w sieci, ale takie ryzyko "internetów". Patrząc na to jak analizuje szczegóły dostępnych tekstów Nostradamusa, które czytaliśmy już tyle razy, to jestem pod wrażeniem jak wyciąga z nich nowe niuanse, na które nikt z wcześniejszych interpretatorów nie zwracał uwagi.
Tezeuszu!
Po Twoim wpisie widać, że nie czytasz uważnie wcześniejszych wpisów. Twój rozmówca już kilka razy próbował hejtować moje, ale nie tylko moje, odpowiedzi do niego, które miały z dobrej woli odpowiedzieć na jego naiwne pytania.
Dlatego przede wszystkim trzeba wiedzieć z kim się prowadzi rozmowę na forum. Martimo... po prostu ponownie ma słabe dni, miesiące a nawet lata! Nie tylko nie zmienił swojego języka do większości wpisów prekursorów - ale jak widać - neguje wpisy wszystkich innych poza swoimi.
Ja się do tego już przyzwyczaiłem dlatego w większości nie czytam jego wpisów. Jednak jak sam nic nie pisze od siebie tylko np. cytuje prekursorów to nieraz wceluje dobrze w temat.
Dlatego właśnie już wcześniej pisałem, że trzeba się liczyć z tym, że to co piszecie na forum może mimo wszystko ktoś przeczytać! Ale to już inna historia…
Nie chcę się za bardzo włączać w Twoją rozmowę z Mrtimo… ale jak już o czymś piszecie to powinno to być merytoryczne i po tylu latach, które minęły od pierwszej publikacji w necie – nie ma potrzeby powtarzania prostych błędów.
Tezeuszu do swoich rozważań o braku autorytetów wybrałeś sobie dwa tematy, które nie są takie proste. Dlatego bardzo wymagają dbania o szczegóły…
Trzeba ze zrozumieniem czytać cały wpis interpretatora.
W pierwszym przypadku Pan Arteuza Centurion trochę, przez przypadek, dopasował do przepowiedni liczbę ludzi na świecie. Dalej już popłynął z tą samą myślą dopasowując swoje „wolne myśli”.
Dlatego myślę, że ta szybka interpretacja jest nietrafiona. Przepowiednia dotyczy innego tematu albo nawet czasu jej wypełnienia...
Drugi temat – 73 lat – również nie jest raczej najlepszy - szczególnie w stosunku do Izraela. Ale nie o to chodziło we wpisie Pana Arteuzy Centuriona jeśli chodzi o szczegóły.
Autor wysuwając tezę o 73 latach do Izraela brał pod uwagę to, że III wojna światowa wybuchnie w roku 2021. Dlatego pojawiło się właśnie to nawiązanie do ZSRR i jego upadku – o którym pisał sam Nostradamus.
Pan Arteuza Centurion postąpił tak jak inni interpretatorzy przepowiedni Michela Nostradamusa. Ustawiając swój autorski cykl wydarzeń bazował na roku 2021. Stąd też wiele opisanych spraw nie zawsze musi się sprawdzić…
Inni autorzy książek robili podobne zabiegi. Ale szczerze mówiąc, i tak Pan Arteuza był od nich dużo lepszy w swoich wnioskach i tezach. Dlatego należy się w tym przypadku i tak duży szacunek.
Na razie nie mam zamiaru rozwijać tematu związanego z Izraelem. Ale jest to jak zwykle bardzo ciekawy temat ale bardzo trudny dla interpretatora.
Należy również brać pod uwagę reakcje wesołego towarzystwa, piszącego dziesiątki fake newsów dziennie na tym forum. Nie wiem czy dodawanie paliwa do ich rosyjskich rozgrywek będzie na miejscu...
Jednak podchodząc do tematu Izraela trzeba to zrobić przede wszystkim dobrze i od początku. A nie od końca związanego z kwasem na pustyni…
Ważnym wskazaniem jest również to, że zanim III wojna światowa dotrze do Europy to temat zagłady Izraela będzie już w końcowej fazie… Idąc dalej… jego zniszczenie rozpocznie się jeszcze przed samym wybuchem wojny...
Wspomnę tylko jeszcze, że Izrael przed wybuchem III wojny światowej ma jako pierwszy! po II wojnie użyć broni atomowej na swoich przeciwnikach. A to jest bardzo ciekawe jeśli weźmiemy pod uwagę to, że wojna domowa w Rosji… po wojnie na Ukrainie... będzie bardzo bogato urozmaicona... używaniem broni atomowej…
Ta broń atomowa użyta przez Izrael nie będzie jeszcze ostatnim ich słowem… ponieważ za jakiś czas po tym użyją również nowej broni na swoich przeciwnikach… Będzie to nowa broń, możliwe, że jakaś odmiana broni próżniowej.
I wtedy dopiero cały świat wstrzyma oddech – nie potrafiąc ogarnąć – siły i skuteczności tej nowej broni. Natomiast już po krótkim czasie inne państwa rozpoczną pracę nad takim samym typem broni… która będzie później…. stosowana przez wszystkie strony w III wojnie światowej…
Dopiero po tym krótkim wprowadzeniu można by powolutku przejść do tematu Izraela…
Oczywiście zrobisz Tezeuszu, wraz ze swoimi rozmówcami, tak jak będziesz uważać. Ale jeśli nie uznajesz innych autorytetów – to niestety - sam w pewnym momencie musisz zostać sam dla siebie takim autorytetem.
Wtedy będzie się trzeba również liczyć z tym, że to co piszesz na forum zostanie przez kogoś innego przeczytane… A wtedy... to komu będzie wstyd… za napisane i opublikowane głupoty!
Jeszcze tak na marginesie!
Nie wiem czy wszyscy użytkownicy zauważyli ( internet już dawno)
- że na forum nie mogą się rejestrować nowe osoby!
Niestety jesteśmy wszyscy skazani na tych co już są na forum zarejestrowani.
Dlatego mam nadzieję, że MartimoCardoza nie będzie już pokazywał swojego focha, tylko zacznie pisać merytoryczne wpisy… Może w końcu coś mu wyjdzie i się kiedyś sprawdzi...