Do NoNiewiem oraz innych osób zainteresowanych przepowiedniami Nostradamusa!
Jak pewnie czytelnicy już wiedzą – bardzo rzadko włączam się w rozmowy innych użytkowników. Nie tylko wymaga to delikatności, ale również wolnego czasu, poświęconego na tłumaczenie komuś - kto nie zawsze chce posłuchać opinii innych osób… oraz podstaw w temacie...
Dlatego przede wszystkim czytam i dodaje moje sugestie w przypadku tylko twórczości Michela Nostradamusa. Pozostałe sprawy nie są już dla mnie na pierwszym miejscu... na tym forum.
Pisałem już wielokrotnie, że należy zwracać uwagę na szczegóły ukryte w przepowiedniach Nostradamusa oraz starać się, z dostępnych przepowiedni - dopasować je tematycznie. Takie zabiegi ułatwiają późniejszą interpretacje, a tym samym zrozumienie przesłania zostawionego przez Mistrza Nostradamusa…
Po przeczytaniu ostatnich wpisów NoNiewiem, dotyczących omawianych przepowiedni mogę powiedzieć, że w większości są one zgadne z moim sposobem odczytywania zawartych w nich wydarzeń.
Uważam również, że te wpisy są dobre w porównaniu do innych w tym temacie na tym forum… Dlatego z powodzeniem mogę je polecić czytelnikom i użytkownikom do zapoznania się...
Pan Atraktor swoje interpretacje przepowiedni Nostradamusa, napisał już jakiś czas temu. Były one oczywiście skierowane do osób zainteresowanych twórczością Nostradamusa.
W dniu dzisiejszym, ale i dużo wcześniej zawsze trafił się domorosły filozof, pokroju MartimoCardoza - który swoje niezrozumienie tematu twórczości Nostradamusa, zasłaniał wyszukiwanymi na siłę (w jego zrozumieniu błędami) autora wpisu – w tym przypadku Pana Atraktora.
Wyrywając jedną przepowiednie i skupiając się na jej treści bardzo trudno jest bez dodatkowego opisu samego Nostradamusa, choćby z jego listów, czy innych źródeł - zrozumieć całe zostawione przesłanie. Dlatego najłatwiej korzystać z kilku związanych ze sobą przepowiedni!
Jeszcze inną sprawą jest nie zrozumienie tego, co napisał w swojej interpretacji Pan Atraktor. Tego typu interpretacje Pana Atraktora, pomimo tego, że niejednokrotnie mogą ulec upływowi czasy i wpływowi nowych aktualnych informacji – zawsze stanowią bazę do dalszych rozważań dla czytelnika.
Tłumaczenia i interpretacje przepowiedni - autorstwa Pana Atraktora - stanowią ogromną wiedzę dla zainteresowanych twórczością Nostradamusa czytelników – i już od samego początku ich publikacji w internecie są bazą wyjściową do dalszych przemyśleń.
Dlatego szanujmy naszych prekursorów internetowych interpretacji przepowiedni Nostradamusa.
Pan Arteuza – Centurion i Pan Atraktor zrobili coś co było bezinteresowne, ale i na tyle niedostępne przez wiele lat dla większości Polaków, że stanowi polski wyjątek w naszej historii w internecie… oczywiście w porównaniu z innymi krajami…
W innych krajach... autorzy książek… od wielu lat, próbowali przedstawić swoje propozycje interpretacji przepowiedni Nostradamusa. Większość tych interpretacji nie dosyć, że podawała dużo mniej szczegółów, to jeszcze przez kolejne następujące po sobie dekady dezaktualizowała się w swoich przewidywaniach.
Jednak te specjalistyczne książki o przepowiedniach Nostradamusa dały wszystkim czytelnikom zaangażowanym w twórczość Mistrza, bardzo duży materiał do dalszych prac prowadzących do poznania pozostawionego przesłania dla następnych pokoleń!
Naszym zadaniem jest tylko nie zaciemnić tego, co jest nadal mimo wielu przeszkód, dostępne również w naszym polskim internecie. Dlatego należy bardzo umiejętnie dobierać dla siebie do przemyślenia wpisy innych osób w internecie !
Ja polecam merytoryczne w temacie przepowiedni Nostradamusa wpisy NoNiewiem. Zawierają one dużo prostych i podstawowych rozwiązań, potrzebnych do zrozumienia przesłania Nostradamusa zostawionego w przepowiedniach.
Osobiście rozwinąłbym tylko zacytowane przeze mnie poniżej wpisy użytkownika o powiązane tematycznie przepowiednie Nostradamusa. Dostrzegam również to, że wpisy dotyczą tylko pojedynczych wierszy przepowiedni… Ale jak się nie ma tego co by się chciało możemy z powodzeniem wykorzystać do naszych przemyśleń - to co mamy.
Moje skupienie się nad przygotowywanymi nowymi wpisami na tą chwilę nie pozwala na moje dłuższe autorskie wpisy dotyczące tych wydarzeń…
Dlatego polecam do przemyślenia merytoryczne fragmenty wpisów NoNiewiem...
NoNiewiem 2019-06-03 17:42:27 napisał/a:Prophetie 69;37(sześciowiersz);
W pobliżu ziemi świętej trwać będzie długa wojna stronników,
Rzeka krwi i tysiące trupów będą udziałem syryjskiej Chimery,
Nie; Neptun, Smok i Niedźwiedź, a; Osman, Pers i Izraelita;
użyją do walki Horusa dla wsparcia swoich popleczników
Po spotkaniu Jowisza z Saturnem przy pomocy Heliosa,
Turbany III Antychrysta przejmą w końcu władzę w kraju rzeźników!
Wiersz piąty mówi o spotkaniu Jowisza z Saturnem – tu mamy astronomię. Ale wcześniej w przepowiedni jest napisane ze po spotkaniu Jowisza z Saturnem! I to jest bardzo ważne! Wiersz piąty zawiera również Heliosa – Boga Słońca! Ale żeby zrozumieć ten wiersz trzeba dalej czytać i połączyć go z wierszem szóstym. Chodzi tu o Turbany III Antychrysta….
Po spotkaniu Jowisza z Saturnem…. Turbany III Antychrysta... przy pomocy Heliosa ( tu jest ta broń) przejmą w końcu władzę w kraju rzeźników!
Specjalnie zmieniłem kolejność słów Nostradamusa, dla pokazania sposobu pisania, przez Nostradamusa w jego przepowiedniach… Dlatego Atraktor napisał w swojej interpretacji tak jak napisał. Czyli o broni związanej ze Słońcem lub jego promieniami: bomba atomowa lub promienie lasera związane z promieniami Słońca. I to wszystko na podstawie boga Heliosa…
Dlatego nie potrzeba czekać na to żeby same wydarzenia zweryfikowały opisane wiersze z przepowiedni – wystarczy ze zrozumieniem przeczytać przepowiednię Nostradamusa.
NoNiewiem 2019-06-03 22:44:41 napisał/a:…Opowieść o przepowiedni i Wielkiej Katedrze pojawiła się przy największym w dziejach pożarze Katedry Notre-Dame w Paryżu! Dlatego napisałem o pożarze. Jednak w twoim przypadku nie chodzi o interpretacje przepowiedni Nostradamusa tylko o potwierdzenie jaki to jesteś… obeznany z tym o czym pisał Nostradamus.
Niestety to tak nie działa jak w twoim przypadku. Nostradamus pisał przede wszystkim o bardzo ważnych wydarzeniach a nie o pierdołach na które się powołujesz – jeszcze nie sam, ale korzystając z tego co inni na forum podrzucą…
Przepowiednia; 208,65 [czterowiersz]
Nim przed trzecią długi ogon rozjaśni horyzont (nieboskłon)...
Sprofanowany zostanie ołtarz Wielkiej Katedry-
A jej obalone kościelne dzwony...
Obwieszczą miastu Świętej Genowefy zniszczenie i powolną śmierć…
Atraktor44 05.09.15, 20:20
W tej przepowiedni mowa jest o bardzo ważnej Komecie – która będzie widziana prawdopodobnie przez długi czas na nieboskłonie Europy. Może być to ta pierwsza niosąca ostrzeżenie, jeszcze przed tą najważniejszą już podczas III wojny światowej. Ma rozjaśnić cały horyzont nad Europą. A nie dotyczy jakiś małych nieznaczących komet.
Na temat ołtarza Wielkiej Katedry można by było bardzo dużo pisać – ale temat ten dotyczy przede wszystkim tego co się kryło przed pożarem w jego wnętrzu. Czyli unikalnych relikwii świętych dla chrześcijan a tym samym dla Nostradamusa. Dlatego ołtarz w przepowiedni Nostradamusa jest tylko symbolem i wcale nie oderwanym od samej Katedry Notre-Dame. Na tą chwilę jeszcze nie wiemy wszystkiego co tam się stało podczas pożaru. Informacje nie są dla opiekunów „skarbów” tej świątyni na pierwszym miejscu. Kościół jest właścicielem wszystkich rzeczy z wnętrza Katedry. Natomiast państwo francuskie jest odpowiedzialne za mury. Dlatego wszystkim zależy na odbudowie, a nie na podawaniu szczegółów, które mogły by zaszkodzić odbudowie i hojności darczyńców. Tak uważam również osobiście ponieważ jest to logiczne przesłanie dla opinii publicznej….
Natomiast to co podawałeś za innymi o profanacji, było tylko małymi incydentami, o których Nostradamus by nawet nie wspominał. Prasa tylko szukała sensacji...
Martimo dlatego napisałem, że to co piszesz to pierdoły! Nie mają one za dużo wspólnego z tym o czym pisał Nostradamus.
Wpis dotyczący Katedry Notre-Dame z Paryża jest wyjątkowo ciekawy. Ten największy pożar katedry w jej dziejach - rozpoczyna wypełnianie się tej przepowiedni.
Dlatego przepowiednia ta porusza, właśnie to co jest jeszcze do odkrycia przed nami. Dlatego łącząc trafnie omawianą przepowiednię z innymi przepowiedniami opisującymi kometę z długim jasnym ogonem – mamy jeszcze bardziej intrygujące połączenie wydarzeń...
Oczywiście nie wszystkie komety były opisywane przez Nostradamusa w przepowiedniach. Michel Nostradamus opisywał tylko te najważniejsze powiązane z początkiem lub końcem przełomowych wydarzeń zapamiętanych przez przyszłe pokolenia...
Pozdrawiam
Moogi