MartimoCardoza napisał/a:Nostradamus w opisach koniunkcji używał TYLKO I WYŁĄCZNIE planet, które były w jego czasach znane! Autorem przepowiedni, którą podałeś jest osoba, której teksty odnaleziono w XX wieku i nazwano ją Nostradamusem Młodszym.
Już wielokrotnie na forum pisałem i ostrzegałem wszystkich czytelników, przed wpisami niekompetentnych osób, którym wydaje się, że mogą pisać co im ślina na język przyniesie i że nikt samodzielnie myślący nie przeczyta ich wpisów.
Wszystkie wpisy MartimoCardoza na temat twórczości Michela Nostradamusa są profanacją – osoby która nie ma podstawowych informacji w tym temacie. Takie osoby zgodnie z klasyczną przepowiednią Nostradamusa powinny trzymać się z daleka od przepowiedni:
Centuria VI, Czterowiersz 100
Przemyśl to, czytelniku, najroztropniej, jak możesz ,
Wara jednak od moich wierszy, motłochu tępy i bezbożny .
Precz od nich, Astrologowie, Głupcy i Barbarzyńcy!
Albo was wydam czcicielom szatana.
Brak jakichkolwiek kompetencji MartimoCardoza niestety prowadzi do rażących błędów we wpisach tej osoby – nie polecam jego wpisów nikomu. Pomimo moich wielokrotnych „wskazań palcem” oczywistych niekompetencji w jego wpisach nic się nie zmienia…
MartimoCordoza pogrąża się w jeszcze większym stopniu każdym nowym swoim wpisem!
Natomiast jego nikczemny stosunek do internetowych prekursorów nie pozwala na moje milczenie. Ale nie oznacza to, że nastąpi z mojej strony ponowne tłumaczenie banalnych i niekompetentnych błędów we wpisach tej osoby.
Wpisy Pana Arteuzy Centuriona oraz Pana Atraktora są do znalezienia w internecie i to właśnie w nich znajduje się odpowiedz na większość poruszanych tematów.
Jednak MartimoCardoza nawet tych wpisów nie czytał.
W zamian tego od wielu lat na tym forum oraz na zamkniętym forum gazety.pl - w kółko powtarza i trzyma się kilku wyrwanych z kontekstu przepowiedni (których treści nie rozumie) a swoje mierne informacje opiera na programie astrologicznym przeznaczonym do zabawy z których korzystają domorosłe wróżki!
Wykorzystując programy (nawet do zabawy) trzeba mieć podstawowe informacje jak one działają. Nie jest bezznaczenia co za dane do nich wpiszemy. Koniunkcja to nie opozycja! A to dopiero początek - a gdzie podstawy!
MartimoCardoza ignoruje merytoryczne uwagi innych użytkowników! Dlatego niech dalej się ośmiesza swoimi niekompetentnymi wpisami!
Teraz to co jest najważniejsze!
Michel Nostradamus pisał o tym co będzie znane w przyszłości. Bardzo mało pisał o czasach w których się urodził i tworzył swoje dzieła!
Nostradamus Młodszy według badaczy jest tą samą osobą co Michel Nostradamus. Publikował on swoją twórczość w tym samym czasie co Michel Nostradamus – są dostępne jego manuskrypty.
Michel Nostradamus chronił swoją twórczość przed kościelną inkwizycją – dlatego pisał również pod pseudonimem –
Mi. De Nostradamus - MICHEL LOVE.
Pan Atraktor wykorzystał to do przedstawienia w swoich wpisach - do pokazania zainteresowanym tematem przepowiedni czytelnikom – tego co do tej pory nie było dostępne w polskim internecie, a było już wielokrotnie omawiane na zagranicznych forach…
Klasyczne przepowiednie to tylko mały wstęp, który rozwijany jest przez pozostałe przepowiednie Nostradamusa!
Dlatego Michel Nostradamus pisał w centuriach o planetach Układu Słonecznego nieznanych w jego czasach.
Pisał to o czym nie wiedział Galileusz ale i Mikołaj Kopernik...
Centuria IV Czterowiersz 33
Jupiter joinct plus Venus qu’a la Lune,
Apparoissant de plenitude blanche:
Venus cachee souz la blancheur Neptune
De Mars frappee par la gravee blanche.
Było też tłumaczenie Pana Arteuzy Centuriona
*
Jupiter, bardziej związany z Wenus niż z Księżycem,
Który lśni swym pełnym blaskiem:
Wenus niewidoczna; pod światłem Księżyca NEPTUN,
Który potężną lancą trafiony zostanie przez Marsa.
Zainteresowane osoby twórczością Michela Nostradamusa powinny wiedzieć, że Mistrz pisał również o pozostałych planetach naszego Układu Słonecznego i to w klasycznych centuriach...
Michel Nostradamus przewidział odkrycie Urana oraz Plutona… opisał to w klasycznych centuriach… rozwinął to i napisał dużo więcej w przepowiedniach…
Planety Układu Słonecznego to tylko mały, malutki wycinek tego o czym pisał Michel Nostradamus… Wszystkie wydarzenia oraz postacie z przyszłości (nie tylko dla Nostradamusa ale i dla nas) to jest dopiero fenomen Mistrza Michela Nostradamusa...
"Wara jednak od moich wierszy, motłochu tępy i bezbożny.
Precz od nich, Astrologowie, Głupcy i Barbarzyńcy!"