Witam:
Do "dmoxa"
David Icke ,brytyjski pisarz i były piłkarz żydowskiego pochodzenia urodził się w Leicester(czytaj ;Lester)w Wielkiej Brytani w roku 1952.
W roku 1990 zajął się tzw:"różnymi teoriami spiskowymi"w tym tzw:"ludżmi jaszczurami"zwanymi inaczej"Reptilianami",a także tzw:"Zakonem Iluminatów".
Był też rzecznikiem prasowym brytyjskiej lewicowej partii zielonych.
David Icke tak jak wielu"badaczy"dla uzasadniania swoich"naukowych teorii"posługuje się sfałszowanym przez carską Służbę Bezpieczeństwa Mikołaja II; zwaną"ochraną"dokumentem nazywanym:"Protokołami Mędrców Syjonu".
Te protokoły zostały sfabrykowane na podstawie satyry Maurycego Yoly.
Z tej satyry przepisane zostały bowiem do wymienionych powyżej protokołów dosłowne cytaty z rozmowy Monteskiusza z Machiavellim w piekle.
Protokoły te zostały sfabrykowane w czasie wielkich pogromów Żydów w Rosji carskiej i mówią one o tym że Żydzi zamierzają opanować cały świat i nim rządzić.
Wówczas to w wyniku strasznych pogromów Żydzi masowo zaczęli uciekać z Rosji do podległego jej Królestwa Polskiego ,cieszącego się względną autonomią gospodarczo-polityczną w ramach Cesarstwa Rosyjskiego i przyczynili się w dużym stopniu do rozwoju ziem polskich zaboru rosyjskiego.
Wówczas to narodził się między innymi przemysł włókienniczy i miasto Łódż,a także tzw;:zagłębie węglowe z ośrodkiem w Sosnowcu.
Przybyłych do Królestwa Żydów rosyjskich Polacy nazywali;"Litwakami".
David Icke uważa,że reptilianami jest wiele znanych osób:władców(np;królowa Elżbieta II) ,polityków,naukowców,aktorów,artystów,pisarzy sportowców itd itp.
David Icke nie jest osobą odosobnioną w przedstawianiu SWOICH TEORII SPISKOWYCH JEST ICH WIELE NA CAŁYM ŚWIECIE.
W AZJI NA PRZYKŁAD KOREAŃCZYKÓW NAZYWA SIĘ AZJATYCKIMI ŻYDAMI!!!
ZRESZTĄ POMIĘDZY IZRAELEM A OBU KOREAMI ISTNIEJĄ RÓŻNE POWIĄZANIA!
Ale nie będę o tym pisał,bo musiał bym też pisać np;O ZAKONIE REDEMPTORYSTÓW w KTÓRYM ILUMINACI TEŻ ODGRYWAJĄ WIELKĄ ROLĘ!
MAŁO KTO WIE,ŻE CZĘSTO ILUMINACI PROWADZĄ ZE SOBĄ TAK ZWANE "POZOROWANE WOJNY"DLA ZMYLENIA SPOŁECZEŃSTWA RÓŻNYCH NARODÓW!
Link do filmu o ILUMINATACH, podałem na forach "naszej"strony jak i "Gazety Polskiej" po to,aby pokazać swoim oponentom,że dyskusji na temat różnych spisków międzynarodowych się nie boję i mogę rozmawiać w sposób rzeczowy,ale bez osobistych ataków,które miały miejsce.
OCZYWIŚCIE,ŻE WSZELKIE SPISKI I TEORIE SPISKOWE OD ZARANIA DZIEJÓW ZAWSZE TOWARZYSZYŁY,TOWARZYSZĄ I BĘDĄ TOWARZYSZYĆ LUDZKOŚCI.
ISTNIAŁY ONE I W ARCHAICZNEJ STAROŻYTNOŚCI(KIEDY ŻYDÓW JESZCZE NIE BYŁO) I W ŚREDNIOWIECZU I W OKRESIE NOWOŻYTNYM I W HISTORII OBECNYCH CZASÓW,CZYLI HISTORII NAJNOWSZEJ.
Otóż jest faktem,że istniał zakon templariuszy,jest faktem,że istnieje masoneria,jest faktem,że istnieją iluminaci itd itp.
FAKTEM JEST,ŻE WSZYSTKIE TE ORGANIZACJE (ZRESZTĄ NIE TYLKO ONE) SPISKUJĄ,ALE FAKTEM JEST TEZ,
ŻE PO PROSTU WIELE OSÓB ZDECYDOWANIE PRZESADZA!!!
HISTORIA I POWIĄZANA Z NIĄ POLITYKA POLEGA ZAWSZE NA DOMINACJI,PANOWANIU I NARZUCANIU WŁASNEJ IDEOLOGII!
A najniebezpieczniejsze ideologie są te,które ZAGRAŻAJĄ DEMOKRACJI I WOLNOŚCI!!!
Ten film o teorii spisków ,który w/g mnie należy obejrzeć porusza tylko tzw;"CZUBEK GÓRY LODOWEJ".
W gruncie rzeczy mam dużo większą wiedzę na ten temat i gdybym tylko ją tu ujawnił "dolał bym więcej oliwy do ognia"jak też dodał bym jeszcze więcej argumentów jej zwolennikom.
A takim ludziom ,którzy wszędzie widzą tylko spiski mówić raczej tego nie można z wielu względów.
Film w w wielu aspektach mówi prawdę,ale są też i przekłamania i nadinterpretacje,które u prawdziwych znawców tematu powodują uśmiech i zażenowanie!
Próbowałem dojść do tego tematu i teorii spisków pisząc o przepowiedniach M Nostradamusa ,a także o tak zwanym "trzecim oku",ale na takich forach wolna i swobodna dyskusja jest nie możliwa ze względu na jakiś pojawiający się dziwny strach u niektórych osób ,który zawsze kończy się niewybrednymi atakami na poruszającego te tematy.
Są one zresztą bardzo ciekawe i intrygujące,ale DYSKUTOWAĆ MOŻNA W TYM TEMACIE TYLKO Z LUDŻMI OTWARTYMI,A NIE ZAMKNIĘTYMI W SWOICH JEDYNIE PRAWDZIWYCH TEORIACH!
Nie ukrywam,że niektóre przepowiednie M Nostradamusa mogły być sfabrykowane przez różne organizacje,które tu powyżej wymieniłem,ale też różne przepowiednie religijne też najprawdopodobniej zostały przez te organizacje sfabrykowane.
Sam Watykan ma teraz z tym ogromny problem,bo niektóre z nich pochopnie oficjalnie uznał,więc próbuje się o nich zapomnieć!
Dlatego obecnie stara się on być bardzo ostrożnym w szybkim uznawaniu cudów (np:do dzisiaj nie uznał cudów i przepowiedni z Medjugorje),a także w szybkim rozstrzyganiu procesów; beatyfikacyjnych i kanonizacyjnych,bo tu też zanotowano wiele wpadek!
TEORIE SPISKOWE TO BARDZO CIEKAWY TEMAT DO DYSKUSJI,ALE NIE W GRONIE LUDZI ,KTÓRZY WSZĘDZIE WIDZĄ TYLKO ZŁO,ALE NIE NA WŁASNYM IDEOLOGICZNYM,LUB RELIGIJNYM PODWÓRKU!!!
Takie jest moje zdanie!
To wszystko,nie będę się więcej na ten temat wypowiadał,bo nie jest to niestety miejsce do takich dyskusji,sami się przecież o tym przekonaliśmy!
Pozdrawiam:Atraktor
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-04-16 15:30:51)