Witam:
Do;" Czigodnego";
Przeczytałem z uwagą Twoją wypowiedż.
Zapytałeś się(też i inne osoby), czy rządy państw świata i ich służby (również polskie) znają wszystkie przepowiednie Michela Nostradamusa i starają się ich skutkom przeciwdziałać i ich złagodzić?
Tak,większość ich znają-tylko,że z wiadomych przyczyn żle je interpretują,a także ukrywają i to z całą premedytacją,a szczególnie te najbardziej jednoznaczne i drastyczne.
Hitler,Stalin,Roosevelt,Churchill,Kennedy i wielu różnych polityków również tych obecnych miało,lub obecnie ma swoich doradców różnych specjalności w tym tych zajmujących się interpretacją twórczości WIZJONERA WSZECHCZASÓW!
Ostatnio prasa amerykańska donosiła,że wszyscy prezydenci USA przed każdą zagraniczną interwencją wojskową proszą o opinię specjalistów w zakresie interpretacji wizji M Nostradamusa!!!
Jest szereg książek na temat doradców Hitlera i Stalina.
Ci obaj dyktatorzy wymuszali na nich interpretacje,które by im sprzyjały!
Pamiętajmy,że zarówno M Nostradamus jak i tzw:Nostradamus Młodszy pisali(pisał) w języku romańskim,ale staroprowansalskim,który co prawda jest bardzo podobny do obecnych;francuskiego i prowansalskiego,ale najbardziej przypomina obecny oksytański.
Tłumaczenie tych tekstów nawet dla obecnego Francuza,czy Prowansalczyka wcale nie jest takie proste!
Poza tym niektóre teksty M Nostradamus napisał językiem starooksytańskim gwarą;langue d'oc,starofrancuskim z regionu Ile de France ,a niektóre klasyczną łaciną.
Natomiast M Nostradamus nigdy żadnego ze swoich tekstów NIE NAPISAŁ PO ANGIELSKU!
NAZYWANIE RÓŻNYCH MNIEJ LUB BARDZIEJ UDANYCH TEKSTÓW ANGIELSKICH ORYGINAŁAMI JEST PO PROSTU NIE POROZUMIENIEM!
Szereg tekstów przetłumaczonych na język angielski jest gorszych niż te przetłumaczone na francuski a nawet na języki inne jak; polski,czy niemiecki.
Posługiwanie się tekstami angielskimi,które mają wyjątkowo bardzo dużo przekłamań w/g wielu specjalistów NIE JEST W OGÓLE ZALECANE!
M Nostradamus wstawiał też do swoich tekstów różne zwroty z takich języków jak: starogreckiego(greki),starohebrajskiego,staroaramejskiego,a nawet klasycznego arabskiego.
TE TEKSTY W WIĘKSZOŚCI NIE SĄ W OGÓLE UJAWNIANE ,A WIĘKSZOŚĆ Z NICH ZNAJDUJE SIĘ JAK WIELU SPECJALISTÓW TWIERDZI W TAK ZWANEJ LEGENDARNEJ JUŻ, DWUNASTEJ SZAFIE BIBLIOTEKI WATYKAŃSKIEJ!
Każdy z rządów ma swoje powody ,a także Watykan,aby te teksty ukrywać!
Niewdzięczna często historia Kościoła rzymskokatolickiego i innych kościołów chrześcijańskich,ich prorokowany upadek w czasie III wojny światowej,likwidacja instytucji papiestwa i powstanie Nowego Zjednoczonego Kościoła Chrześcijańskiego -czy nie są to główne argumenty,żeby te skonfiskowane przed wiekami i zamknięte na klucz,zakazane teksty M Nostradamusa UKRYWAĆ !?
Tylko dzięki różnym przeciekom(jak to często bywa)na szczęście dla dobra wiedzy,spora ich część uzyskała"światło dzienne"!
Przewidywana klęska islamu i okrutne mordy ,które mają dokonywać armie,czyli tzw:turbany Mahdiego to też jest powód tego,że przepowiednie M Nostradamusa są w krajach muzułmańskich także na indeksie zakazanych publikacji.
Bezceremonialna krytyka rządzących państwami,na przestrzeni wieków,ukazanie ich intryg i zaborczości,nie liczenie się z dążeniami i pragnieniami nie tylko obcych,ale i własnych narodów powoduje,że rządy te również są przeciwne POKAZYWANIU WSZYSTKICH TEKSTÓW MICHELA NOSTRADAMUSA!
Sam autor napisał,że dopiero po III wojnie światowej wiele z tego co przepowiedział zostanie publicznie ujawnione(chociaż też jeszcze nie wszystko!) i prawidłowo zinterpretowane,a on będzie wreszcie doceniony.
M Nostradamus napisał,też,że PRZED STRASZNĄ I OKRUTNĄ III WOJNĄ ŚWIATOWĄ ZNAJDĄ SIĘ W WIELU KRAJACH LUDZIE PRAWDY I CZYSTEGO SERCA,KTÓRZY POMIMO ATAKÓW Z RÓŻNYCH STRON STEROWANYCH CZĘSTO ODGÓRNIE I UKRYWAJĄCYCH SIĘ POD SKRZYDŁAMI FAŁSZYWEGO POJMOWANIA RÓŻNYCH RELIGII,A TAKŻE IDEOLOGII BĘDĄ STARALI SIĘ OPLUĆ TE OSOBY I ICH ZDYSKREDYTOWAĆ NIE PRZEBIERAJĄC PRZY TYM W ŻADNYCH ŚRODKACH,ABY ZBAGATELIZOWANO POWSZECHNIE ICH O S T R Z E Ż E N I E !!!
Spójrzmy na osoby piszące na stronie "Gazety Prawnej"zatytułowanej:"kiedy wybuchnie III wojna światowa".
Kiedy zaczął pisać tam "Arteuza Centurion"zaraz rozpoczęto na niego różnego rodzaju ataki,aby mu przeszkodzić,a kiedy te ataki nie przyniosły skutku,to po pewnym czasie redakcja wprowadziła przymus rejestracji i logowania,aby mu najprawdopodobniej przeszkodzić pisać.
Zwróć uwagę,że Arteuza zaczął pisać na forum "GP",kiedy taki wymóg nie obowiązywał!
Dlaczego tak szybko i bez uprzedzenia redakcja"GP" przywróciła rejestrację i logowanie do swojego forum!?
I druga sprawa Arteuza w/g mnie zaczął pisać na forum Gazety Prawnej,bo mógł mieć kłopoty z wydaniem swojej publikacji (również w Polsce),ja akurat mogę na ten temat wiele powiedzieć.
Dlaczego tak myślę?
Ano dlatego,że zaraz po szybkim nie planowanym(tak jak sam pisał)zakończeniu swojego pisania o M Nostradamusie wyjechał(czy musiał?) do USA i na długie miesiące słuch o nim raptem zaginął!?
Nie dawno przecież przebywał w jakiejś klinice w USA,aby z powrotem się "UKRYĆ"?
Teraz jakaś miejscowa gazeta napisała,że ukarze się jego jakaś "skrótowa publikacja",bo autor dalej pracuje nad całością?
I to wszystko!
Czy to NIE JEST BARDZO DZIWNE?
Dlaczego moi adwersarze z "GP";"miao,xero,ziam,dragonowicz" i inni karzący mi wierzyć w RÓŻNE TEORIE SPISKOWE RZĄDZĄCYCH,ILUMINATÓW,MASONÓW, ITD RÓWNOCZEŚNIE NIE WIERZĄ W TEORIE SPISKOWE KTÓRYCH ZADANIEM JEST ZDYSKREDYTOWANIE I OŚMIESZENIE PRAWDZIWEJ TWÓRCZOŚCI MICHELA NOSTRADAMUSA!?
JAK TO WIĘC JEST; W JEDNE TEORIE SPISKOWE NALEŻY WIERZYĆ,A W DRUGIE NIE!?
Musiałem też zaprzestać pisania na forum "GP"dlatego,że nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na temat łamania regulaminu przez w/w forumowiczów!
Czy to też nie daje wiele do myślenia?
Na pewno każdy by się zapytał dlaczego strona "kiedy wybuchnie III wojna światowa"nie została przez redakcję "GP"zlikwidowana i istnieje dalej!?
Otóż dlatego,że przepowiednie M Nostradamusa W INTERPRETACJI ARTEUZY STAŁY SIĘ JUŻ POWSZECHNE ZNANE I TERAZ JEST JUŻ PO PROSTU ZA PÓŻNO!!!
A za tym nasuwa się kolejne pytanie;-
DLACZEGO DO TEJ PORY ŻADEN Z REDAKTORÓW"GP"NIE NAPISAŁ O TYM ,ŻE TEKSTY M NOSTRADAMUSA I INTERPRETACJE "ARTEUZY CENTURIONA"TO WYIMAGINOWANE BZDURY!?
UWAŻAM ŻE SPRAWA JEST JASNA,-W INTERNECIE PEWNE GRUPY TEŻ MAJĄ BOWIEM SWOICH ŻOŁNIERZY "FORUMOWICZÓW",KTÓRZY DZIAŁAJĄ POD PRZYKRYCIEM NA PRZYKŁAD W TYM PRZYPADKU INNYCH TEORII SPISKOWYCH!
Myślę,że;"ARTEUZA CENTURION" JEST JEDNYM Z TYCH KTÓRY W KOŃCU POSTANOWIŁ UJAWNIĆ PRAWDĘ,POMIMO WIELU BŁĘDÓW I MOŻE MYLNYCH CZASAMI TŁUMACZEŃ I INTERPRETACJI ,STAŁ SIĘ TYM ODWAŻNYM, KTÓRY SIĘ W KOŃCU TEGO PODJĄŁ!
Czy pozwolą mu na publikację ujawniającą całą PRAWDĘ O WIZJACH M NOSTRADAMUSA!?
TEGO NIE WIEM,ale całkiem możliwe,że to między innymi jemu po III wojnie światowej Polacy(i nie tylko)postawią pomnik,wcale nie przesadzam!
Wszyscy chcemy,żeby w Polsce powstał rząd naszych marzeń i żeby Polska była;silna,bogata ,a wszyscy ludzie żyjący w naszym kraju chodzili z uśmiechem na twarzy.
Czy nasi dziadowie i ojcowie ,którzy żyli w czasach I i II wojny światowej nie chcieli tego co my i o tym co my nie marzyli?
Na pewno tak!
ALE HISTORIA NIE PRZEBIEGA TAK JAK BYŚMY TEGO CHCIELI-NIESTETY!
M Nostradamus ostrzega przede wszystkim rządzących tego świata,a także przywódców religijnych mówiąc im że:BIEGU WYDARZEŃ HISTORYCZNYCH NIE ZMIENIĄ,ALE MOGĄ JE OPÓŻNIĆ I DRASTYCZNIE ZŁAGODZIĆ,JEŻELI ZMIENIĄ SWÓJ SPOSÓB RZĄDZENIA I STOSUNEK DO SWOICH NARODÓW I SPOŁECZEŃSTW!
Dlatego nie pisze on (oprócz kilku,kilkunastu) dokładnych dat możliwych wydarzeń.
Miejmy nadzieję w Panu Bogu,że te okrutne wydarzenia nie spełnią się szybko i zostaną przez niego złagodzone!
Od nas wszystkich,to jest naszych uczynków to zależy!
Tak myślę!
Na koniec przytaczam Ci w oryginale i tłumaczeniu tekst M Nostradamusa ostrzegający rządzących światem;kiedyś,teraz i w przyszłości;-
Prophetie;100,34;/sixeme ligue/
Le Prince de ce monde; escrocs et des menteurs!
L' révélation de le apparut vous me la vérité,./.
que seulement vous vous cacher !
Ne pensez-vous pas que de cette façon les peuples et Nations ;
tous les fool, mais vous pouvez seulement mettre bas./.
' le cours des événements et fouet du châtiment divin pas !
Przepowiednia;100,34;(sześciowiersz)
Władcy tego świata;oszuści i kłamcy!
Przepowiedziałem Wam objawioną mi prawdę,
którą dla siebie tylko ukrywacie!
Myślicie,że w ten sposób ogłupicie wszystkie ludy i narody;
ale tylko możecie opużnić bieg wydarzeń,
a nie okrutną czekającą Was karę Bożego bicza!
Na pozostałe Twoje pytania odpowiem opisując przyszłość Polski.
Pozdrawiam:Atraktor
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-05-24 21:33:26)