Odp: Wiek XXI: wizje i przepowiednie. Wolna dyskusja i dociekania.
holi
Tytuł: Re: Kiedy wybuchnie III wojna światowa.
PostNapisane: 2 sie 2013, o 16:00
Co do samego Nostradamusa, to uważam, że był wybrany przez samego Lucyfera - sam przyznał, że ma tzw. "trzecie oko" !!!! kto się interesuje ten wie, że to z Bogiem chrześcijańskim nie ma nic wspólnego, natomiast z wierzeniami dalekiego wschodu jak najbardziej (Bóg w Starym Testamencie nieraz okrzyczał Izraelitów, za to, że kalają się filozofiami i czarami mędrców ze wschodu), poza tym jego język przepowiedni jest znany pod nazwą - "zielony język - język węża" , kojarzy wam się wąż z kimś ? mam wymieniać dalej ??? Poza tym Szatan chciał być taki jak Bóg :
Holi
Bardzo ciekawe teksty napisałeś ! Jestem bardzo ciekawy Twoich analiz i interpretacji tekstów Nostradamusa jeżeli oczywiście chciałbyś się w to zaangażować. Jak wnioskuję z powyższych tekstów posiadasz ogromną wiedzę na różne tematy, która by nam pomogła w rozwikłaniu łamigłówek M.Nostradamusa. Może to będziesz traktował jako zabawę ale jeżeli byś chciał zaangażować swoją niebanalną wiedzę jak i inteligencję to moim zdaniem wniesiesz wiele do dyskusji. Tym samym wzbogacisz to forum.
Pozdrawiam Centurio06
DROGI "CENTURIO O6"!
Żeby oceniać kogoś należy czytać,czyjeś artykuły bardzo uważnie,a poza tym WSZYSTKIE!
Zacytowałem Ci tu początek tekstu Pana o "pseudonimie"holi",który napisał ów "artykuł" na stronie forum "Gazety Prawnej""kiedy wybuchnie III wojna światowa"zainspirowanej i założonej przez Pana Arteuzę!
Spotkała się ona tam z dużym i pochlebnym aplauzem przez moich tamtejszych bezpardonowych nie przebierających w słowach przeciwników!
Ja jestem osobą,która do końca stara się być grzeczna i wiele nieprzyjemnych ,a nawet KŁAMLIWYCH SPRAW STARAM SIĘ NIE ZAUWAŻAĆ I PRZEMILCZAĆ,ALE ZAWSZE TYLKO DO PEWNEGO STOPNIA I CZASU!
Najpierw w jednym ze swoich ostatnich artykułów delikatnie bez wymieniania konkretnej osoby z 'nazwiska"-"holi"dałem do zrozumienia,że NA WYRAŻANIE NA TEJ STRONIE WŁASNYCH OSOBISTYCH POGLĄDÓW POLITYCZNYCH POD PRZYKRYWKĄ SWOBODNEGO I TO POLITYCZNEGO INTERPRETOWANIA BIBLII,CZYLI PISMA ŚWIĘTEGO -NIE MA MIEJSCA!
W drugim artykule już bardziej jednoznacznie,CHOĆ W SPOSÓB RÓWNIE GRZECZNY skierowałem już swoje słowa osobiście do Pana"Holi"oceniłem jego artykuł jako dobry,ALE TEŻ ZWRÓCIŁEM MU UWAGĘ NA SZEREG SPRZECZNOŚCI W NIM ZAWARTYCH I JAKO PRAKTYKUJĄCY KATOLIK ZWRÓCIŁEM UWAGĘ NIE NA PEWNE NIEŚCISŁOŚCI-A MÓWIĄC OBECNIE DOSADNIEJ NAWET NIE NA NIEROZTROPNOŚĆ-A OBRAZĘ KATOLICYZMU JAKO TAKIEGO!!!
JA POSTĘPUJE ZAWSZE OSTROŻNIE I POWOLI I STARAM SIĘ BYĆ KONCYLIACYJNY W STOSUNKU DO SWOICH ADWERSARZY ZGODNIE Z ŁACIŃSKĄ NORMĄ POSTĘPOWANIA;"FESTINA LENTE",CZYLI"SPIESZ SIĘ POWOLI"I TAK POSTĘPOWAŁEM Z PANEM"HOLI"!
I POMIMO TEGO,JAKO KATOLIK NIE WYRZUCAŁEM PANA "HOLI" Z TEGO FORUM I Z TEJ STRONY,JAK ZROBILI TO MOI PRZECIWNICY ZE MNĄ NA STRONIE FORUM "GP",JAK TO ROBIĄ DESPOTYCZNI IDEOLOGICZNI MITOMANI,NIENAWISTNI,NAWIEDZENI PSEUDO-HURRA -PATRIOCI KRYJĄCY SIĘ ZAWSZE ZA TAKIMI PSEUDONIMAMI JAK MIĘDZY INNYMI;'MIAO","ZIAM" I WIELU INNYCH INTERNETOWYCH ŻOŁNIERZY KRYPTO KATOLICKIEJ POLITYCZNEJ PRAWICY ,KTÓRA MARZY O JEDNYM,A MIANOWICIE O WYIMAGINOWANEJ I WYDUMANEJ PRZEZ SIEBIE SUPERMOCARSTWOWEJ POZYCJI POLSKI, UWAŻAJĄC PRZY TYM,ŻE JEZUS CHRYSTUS BYŁ POLAKIEM,A NIE ŻYDEM,A MATKA BOSKA POLKĄ,A NIE ŻYDÓWKĄ I ,ŻE TO POLACY SĄ MESJAŃSKIM NARODEM,KTÓRY NIM ZOSTAŁ 1000 LAT PO UKRZYŻOWANIU CHRYSTUSA ZASTĘPUJĄC W TEN SPOSÓB- ŻYDÓW-SŁUG SAMEGO SZATANA LUCYPERA!!!
PONIEWAŻ M NOSTRADAMUS W SWOICH PRZEPOWIEDNIACH MÓWI O TYM,ŻE:
1.III wojna światowa wybuchnie -z czym ideolodzy polskiego pseudo katolicyzmu,a zarazem pseudo patriotyzmu się nie zgadzają-proszę przeczytać ich wypowiedzi na forum "GP(cyt;"strona powinna mieć inny tytuł"),a władzę w Polsce nie przejmie np;PIS budując w niej w SPOSÓB POKOJOWY JEDNOMYŚLNY NARODOWO WIELKI SUPERMOCARSTWOWY KATOLICKI RAJ NA ZIEMI- i M Nostradamus i ja i inni PISZĄCY PRAWDĘ O TYM CO TEN WIZJONER NAPISAŁ STALIŚMY SIĘ WIĘC DLA TEJ NASTĘPNEJ NA ŚWIECIE ZWARIOWANEJ IDEOLOGICZNEJ KONCEPCJI BUDOWY JEDNOŚCI NARODU_TYM RAZEM POLSKIEGO-,ŚMIERTELNYM WROGIEM,KTÓREGO NALEŻY W INTERNECIE; SPACYFIKOWAĆ,WYIZOLOWAĆ,OŚMIESZYĆ I ZNISZCZYĆ!
ZAGROŻENIEM W PROPAGOWANIU ICH ZMITYLIGIZOWANEJ NARODOWEJ HISTORII I NACJONALISTYCZNEJ IDEOLOGII SĄ WSZYSCY NAWET INACZEJ NIŻ ONI MYŚLĄCY KATOLICY!
2.Przed III wojną światową ,prawica pomimo, że wygra wybory parlamentarne(jak już pisałem) to władzy nie zdobędzie bo nie będzie miała większości poselskiej,a po wyborach będzie (choć ułomnie)rządziło tzw:"centrum z lewicą",a póżniej nastąpi WIELKI ROZŁAM W KOŚCIELE KATOLICKIM SPOWODOWANY PRZEZ ZACHŁANNEGO ZAKONNIKA,ROZLEW BRATNIEJ POLSKIEJ KRWI i WIELE INNYCH NIESZCZĘŚĆ-CZY TO MOŻE SIĘ PODOBAĆ WIELU NACJONALISTYCZNYM IDEOLOGOM!?
3.Wielka Polska w XXII wieku ma się też rozpaść,a po 200 latach rozpocznie się stały trend zanikania państw i narodów na całej ziemi,tak jak w dawnych czasach poszczególnych plemion i pąństw plemiennych-JAK MYŚLISZ I MYŚLICIE _CZY TO TEZ MOŻE SIĘ PODOBAĆ IDEOLOGOM KONCEPCJI NARODOWEJ,A MÓWIĄC UCZCIWIE SKRAJNIE NARODOWEJ,CZYLI NACJONALISTYCZNEJ!?
W OCZYWISTY SPOSÓB NIE PASUJE TO DO KONCEPCJI ŻOŁNIERSKICH IDEOLOGÓW SKRAJNEJ PRAWICY BUSZUJĄCYCH PO INTERNECIE ,A WRĘCZ CZUWAJĄCYCH NAD TYM ABY INNA KONCEPCJA<CZY INNA NIŻ ICH PRAWDA NIE ZASIAŁA W NARODZIE POLSKIM CZEGOŚ CO NIE JEST ZGODNE Z ICH WIELKOLOTNYMI :MOCARSTWOWYMI I MESJANISTYCZNYMI MARZENIAMI I REALIZACYJNYMI PLANAMI!!!
CI IDEOLODZY-ŚWIADOMI LUB NIE ŚWIADOMI,CZUWAJĄ WIĘC NA STRAŻY SWOICH MARZEŃ I WIEDZĄC O TYM JAK POLACY I POLKI SĄ CZULI NA SPRAWY BIBLII I WIARY KATOLICKIEJ W SWOJEJ MANIPULACYJNEJ GRZE Z WSZELKIMI SWOIMI ADWERSARZAMI WYKORZYSTUJĄ W SPOSÓB BEZWZGLĘDNY I WYRACHOWANY PISMO ŚWIĘTE DO SWOJEJ KONCEPCJI NISZCZENIA PRZECIWNIKÓW I TO ZA WSZELKĄ CENĘ I WSZYSTKIMI BEZ ŻADNYCH OGRANICZEŃ DOSTĘPNYMI IM W INTERNECIE ŚRODKAMI, BIORĄC OCZYWISTY PRZYKŁAD Z DZIAŁALNOŚCI WIELU RÓŻNYCH SEKT WYSYŁAJĄCYCH W OBECNYM ŚWIECIE NA LICZNE ŁOWY SWOICH-ŁOWCZYCH NAUCZYCIELI!
NIEJEDNOKROTNIE TU PISAŁEM O TYM,ŻE M NOSTRADAMUS W SWOICH CENTURIACH I INNYCH PRZEPOWIEDNIACH PRZESTRZEGA CZYTELNIKÓW PRZED RÓŻNYMI IDEOLOGIAMI ZARÓWNO KLASOWO INTERNACJONALISTYCZNYMI JAK I NARODOWO NACJONALISTYCZNYMI I RELIGIJNYMI STANOWIĄCYMI NAJWIĘKSZE ZAGROŻENIE DLA ŚWIATOWEGO POKOJU.
CI IDEOLODZY ZAPOMINAJĄ O JEDNEJ PRAWDZIE,ŻE WSZELKIE WYWYŻSZANIE SIĘ JEDNEGO NARODU NAD DRUGIM ZAWSZE SIĘ ŻLE KOŃCZY I TO W NAJWIĘKSZEJ CZĘŚCI DLA NIEGO SAMEGO!!!
TA KONCEPCJA PRAWICOWEGO MESJANIZMU I ZAŚCIANKOWOŚCI NARODOWEJ PRZYNIOSŁA POLSCE JUŻ NIE JEDNĄ W HISTORII KLĘSKĘ,A JEJ NAJTRAGICZNIEJSZYM MOMENTEM BYŁO POPARCIE TARGOWICY PRZECIWNEJ -JAK PISANO WÓWCZAS JAKOBIŃSKO LIBERALNEJ KONSTYTUCJI 3 MAJA.TYLKO BOWIEM NIELICZNI POLSCY DUCHOWNI I TO NIŻSZEGO SZCZEBLA,TACY JAK NP: HUGO KOŁŁĄTAJ BYLI ZWOLENNIKAMI TEJŻE KONSTYTUCJI!!!
NAWET DZISIAJ W CZASOPISMACH SKRAJNIE PRAWICOWYCH BRONI SIĘ PATRIOTYCZNYCH TARGOWICZAN(O CZYM JUŻ TU PISAŁEM PODAJĄC TYTUŁ WYDAWNICZY, TZW:"ZESZYTY HISTORYCZNE"TYGODNIKA"DO RZECZY") I ÓWCZESNYCH BISKUPÓW POLSKICH ,ORAZ ÓWCZESNEGO- PAPIEŻA,KTÓRZY W SWOICH PISEMNYCH DEKLARACJACH I OŚWIADCZENIACH POPIERALI WÓWCZAS -KOGO?-A NO TARGOWICZAN,A NIE JAKOBIŃSKO-LIBERALNYCH TWÓRCÓW KONSTYTUCJI TRZECIO-MAJOWEJ,TAK JAK I ZRESZTĄ ÓWCZESNE PARAFIALNE DUCHOWIEŃSTWO W SWOICH ÓWCZESNYCH HOMILIACH!
NIE DAJMY SOBIE WMÓWIĆ TERAZ,ŻE KOŚCIÓŁ I WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW POPIERAŁA KONSTYTUCJĘ 3-go MAJA-BO BYŁO CAŁKOWICIE ODWROTNIE!ZWOLENNICY TEJ KONSTYTUCJI TO BYŁA ZDECYDOWANA MNIEJSZOŚĆ POLAKÓW!!
POLSKI KOŚCIÓŁ RZYMSKOKATOLICKI ODEGRAŁ WIELKĄ ROLE PATRIOTYCZNĄ WIELOKROTNIE W HISTORII POLSKI W OKRESACH NAJCIĘŻSZYCH DLA NASZEJ OJCZYZNY:JAK NP: W CZASIE 123 LAT TRWAJĄCEGO OKRESU ROZBIOROWEGO,CZY TEŻ 44 LETNIEGO OKRESU TOTALITARNEJ KOMUNISTYCZNEJ DYKTATURY I DZIĘKI MU ZA TO!!!
ALE TEŻ UCZCIWY HISTORYK ,A NIE HISTORYK -IDEOLOG I POLITYK POWINIEN WZIĄŚĆ SOBIE DO SERCA RZECZYWISTA PRAWDĘ,A MIANOWICIE,ŻE POLSKI RZYMSKOKATOLICKI KOŚCIÓŁ DOPIERO PO WIELU LATACH W TRAKCIE ROZBIORÓW ZMIENIŁ SWOJE OFICJALNE ZDANIE(DOKUMENTY) W TEMACIE KONSTYTUCJI 3 MAJA I ZACIERAJĄC SWOJE UPRZEDNIE WROGIE JEJ STANOWISKO USTANOWIŁ 3 MAJA NARODOWYM ŚWIĘTEM RELIGIJNYM!!!
JA CHCĘ MÓWIĆ ZAWSZE SWOIM RODAKOM PRAWDĘ I TO NIE TYLKO TĘ CHWALEBNĄ DOBRĄ ,ALE TEŻ TĘ PRZYKRĄ I SMUTNĄ ,CZYLI ZŁĄ ,TĘ ZE WSTYDEM PRZEMILCZANĄ PRZEZ POLAKÓW ZWĄCYCH SIĘ PRAWDZIWYMI PATRIOTAMI!!!
O wielu istotnych wydarzeniach z historii Polski większość Polaków nic nie wie,bo niby skąd ma wiedzieć?
ALE JAK MYŚLICIE,CZY TO DOBRZE,ŻE NIE WIE ,CZY ŻLE!?
Czy ogół społeczeństwa wie np: o tym,że Targowiczanie z poparciem polskiego Kościoła ustawili na Placu Zamkowym przed siedzibą Króla,czyli Zamkiem Królewskim,obok Kolumny Zygmunta wielki bo 5-o metrowej wysokości krzyż drewniany "w obronie ojczyzny,wolności narodu szlacheckiego i wiary katolickiej" czuwając przy nim dniami i nocami ,aby wymusić na Królu Polski Stanisławie Poniatowskim ZMIANĘ DECYZJI I PRZYSTĄPIENIE DO TARGOWICZAN - I CO? I OBLĘŻONY KRÓL w SWOIM ZAMKU ULEGŁ!!!
Takich ciekawych i intrygujących wydarzeń z historii Polski jest wiele ,ale kiedy o nich się pisze,to odpowiedż zawsze jest tylko jedna;"TO PISZE:ANTY-POLAK,ANTY PATRIOTA,ŻYD,MASON,KOMUCH ITP ,CZYLI ODPOWIEDZIĄ SĄ TYLKO ZMASOWANE ATAKI W POSTACI RÓŻNYCH(CZYŻBY KONSTRUKTYWNYCH?)-EPITETÓW I OSKARŻEŃ!
Ale czy epitety :złodziej ,oszust,kłamca anty -Polak,Żyd ,komuch itp bez umotywowanych oskarżeń nie są w swojej istocie NICZYM WIĘCEJ JAK ZWYKŁĄ HUCPĄ POLITYCZNĄ I PODŁOŚCIĄ!
Mógł bym na ten temat pisać jeszcze więcej i wiele ,ale Administrator strony i Wy musicie zadać sobie pytanie i zrozumieć jedno,że albo ta strona bedzie w swoich treściach dotyczyła tematu dyskusji o M Nostradamusie i jego XXI wiecznych wizjach,albo będzie ona polityczną HUCPĄ w której ja uczestniczyć NIE CHCĘ I NIE BĘDĘ!
Nie miałem zamiaru tego pisać,ale teraz powiem jednoznacznie to ,że nie wierzę DALEJ w DOBRE INTENCJE PANA"HOLI",I W JEGO JAKOBY WYŻSZE WYKSZTAŁCENIE-CO MÓWIĄC UCZCIWIE NIE MA DLA MNIE JEDNAK ŻADNEGO ZNACZENIA,BO BARDZIEJ SOBIE CENIĘ LUDZI NIE WYKSZTAŁCONYCH ,A MĄDRYCH POPRZEZ SWOJĄ WRODZONĄ INTELIGENCJĘ-JAK MĄDRYCH NAUKOWYCH KLEPTOMANÓW PROFESORÓW,KTÓRZY MÓWIĄ,A WŁAŚCIWIE BEZMYŚLNIE RECHOCĄ POWTARZAJĄC TO CZEGO ICH NAUCZONO I IM W MÓZGACH ZAKODOWANO,A TO Z JEDNEGO PRAWDZIWEGO I DOŚĆ PROZAICZNEGO POWODU -BRAKU INTELIGENCJI WIDOCZNIE WYRAŻONEJ W DZIEDZICZONYCH OD SWOICH PRADZIADÓW GENACH!
Przepraszam za ten twardy język ,ale MOŻE NIEKTÓRYM OSOBOM OCZY NA ŚWIAT I POLSKĘ SIĘ W KOŃCU OTWORZĄ!!!
NIE BĘDĘ KŁAMAŁ I PISAŁ O PRZEPOWIEDNIACH I WIZJACH M NOSTRADAMUSA TAK JAK CHCĄ I UWAŻAJĄ TO ZA STOSOWNE PEWNI PANOWIE IDEOLODZY,CZYLI TAK JAK NIEKTÓRYM INTERPRETATOROM KAZALI O M NOSTRADAMUSIE PISAĆ M.INNYMI TACY MARZYCIELE IDEOLOGICZNI JAK :HITLER,MUSSOLINI,STALIN ,LENIN,A NAWET MAO I INNI!!!
Będę obserwował z uwagą co się dzieje na tej stronie forum i kiedy dojdę do wniosku,że "nie mam co tu robić"to wtedy przestanę pisać i o tym Was poinformuję!
Proszę Pana "Centurio 06",o przemyślenie mojego artykułu i zastanowienie się nad tym ,czy jest jeszcze sens ,żeby na temat XXI wiecznych prawdziwych,a nie przekłamanych wizji i proroctw M Nostradamusa pisać ,czy nie?
I jeszcze jedno pisałem już o tym nie raz,ale to powtórzę:MNIE TEŻ WIELE PRZEPOWIEDNI M NOSTRADAMUSA ,RÓWNIEŻ TYCH MÓWIĄCYCH O POLSCE SIĘ NIE PODOBA,ALE TAK JAK DO TEJ PORY BĘDĘ PISAŁ TYLKO PRAWDĘ -NIE ZWAŻAJĄC NA NIC-BO PO PROSTU PRAWDA JEST MOIM CREDO ŻYCIOWYM W KONTAKTACH Z LUDŻMI!
Pozdrawiam:
Atraktor
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-08-07 18:12:41)