Odp: Wiek XXI: wizje i przepowiednie. Wolna dyskusja i dociekania.
Witam:
Do Dmoxa:
Nie wiem,czy 17 pażdziernika demokraci z republikanami się dogadają w sprawie budżetu,natomiast wiem,że USA słabnie i to już od kilku lat i słabnąć dalej będzie,po prostu trzeba to widzieć,A NIE UDAWAĆ-TAK JAK TO NIE KTÓRZY ROBIĄ ,ŻE NIC TAKIEGO SIĘ NIE DZIEJE-PISAŁEM JUŻ NA TEN TEMAT!
I wreszcie-
odniosę się,jak pozwolicie do nie których innych,ale stosunkowo ważnych poruszonych na tej stronie spraw;
Otóż w dyskusji padła wątpliwość co do rozwoju sytuacji w XXI wieku jaką określiłem w poprzednim swoim artykule.
Oczywiście zgadzam się z tym ,że taki rozwój sytuacji to jest ;kryzys i wojna domowa w USA,rewolucje w Europie,rozpad:NATO,UE i przede wszystkim powstanie Kalifatu Wielkiego Talibanu MOGĄ WYDAWAĆ SIĘ FANTASTYCZNE,ALE MAM NA TO JEDNĄ TYLKO ODPOWIEDŻ!
Otóż niejaki Jean Le Blanc w roku 1898 wydał we Francji książkę zatytułowaną; "Le grand mystère de Michel Nostradamus",czyli"Wielka tajemnica Michela Nostradamusa"!!!
W książce tej autor podał przykłady wielu tekstów i centurii M Nostradamusa i je ZINTERPRETOWAŁ WYSUWAJĄC OTO NIŻEJ WYMIENIONE WNIOSKI:
- W drugiej,lub trzeciej dekadzie mającego nastąpić XX wieku wybuchnie wielka wojna światowa w której zginą miliony ludzi.
Wojnę tę wywołają Niemcy w sojuszu z Austro-Węgrami,które poniosą sromotną porażkę i utracą wszystkie kolonie oraz szereg swoich prowincji na wschodzie.
W wyniku tej wojny Austro-Węgry się rozpadną na wiele niepodległych państw,które powstaną na ich gruzach w Europie Środkowej.
Autor napisał też,że wreszcie powstanie niepodległa Polska z dojściem do Bałtyku!
-Po tej wojnie zawarty zostanie pokój w WERSALU w wyniku którego powstanie inny układ polityczny i gospodarczy świata i że po 20,30 latach nastąpi wywołana przez przyszłego dyktatora przegranych Niemiec następna wojna światowa,która znowu zakończy się ich klęską i przyczyni się do podziału tego kraju na długie lata!
-JEDNAK NAJBARDZIEJ NIEPRAWDOPODOBNE I NIEOBOJĘTNE DLA RÓŻNYCH SPOŁECZEŃSTW,KRYTYKÓW I POLITYKÓW JEGO KSIĄŻKI STAŁO SIĘ TO MIANOWICIE,ŻE LE BLANC NAPISAŁ,OTO TAKIE ZDANIE,CYTUJĘ;" W WYNIKU RÓŻNYCH REWOLUCJI W CZASIE TEJ WOJNY(I WOJNY ŚWIATOWEJ)NASTĄPI UPADEK CESARZY,A TAKŻE KRÓLÓW W WIELU PAŃSTWACH EUROPEJSKICH I W ZWIĄZKU Z CZYM W PRZEWAŻAJĄCEJ MIERZE EUROPA STANIE SIĘ REPUBLIKAŃSKA ORAZ,ŻE CARAT W ROSJI UPADNIE I DO WŁADZY DOJDĄ CZERWONI,LEWICOWI UZURPATORZY,KTÓRZY ZAMORDUJĄ IMPERATORA WIELKIEJ ROSJI I JEGO RODZINĘ ORAZ,ŻE PRZEZ WIELE LAT BĘDĄ ONI GNĘBIĆ SWÓJ I INNE PODBITE PRZEZ SIEBIE NARODY"!
ZAKOŃCZYŁ TEN SWÓJ WYWÓD TAKIM OTO MOTTO,CYTUJĘ;"ŚWIAT BĘDZIE CAŁKIEM INNY PO WOJNIE ŚWIATOWEJ NIŻ TERAZ,KTÓRA PÓŻNIEJ PO WYBUCHU NASTĘPNEJ ZOSTANIE NAZWANA PIERWSZĄ!!!
TA KSIĄŻKA SPOTKAŁA SIĘ(jak już pisałem powyżej) Z OSTRĄ KRYTYKĄ NIE TYLKO ÓWCZESNYCH SPOŁECZEŃSTW,ALE I POLITYKÓW!
Ich działania doprowadziły do tego,że autora potraktowano dosłownie jako;SZARLATANA I WARIATA i umieszczono w szpitalu dla psychicznie chorych-były to bowiem inne czasy niż obecnie.
Jego książka miała tylko jedno wydanie,które nigdy już nie było wznowione!
W roku 1904 Le Blanc ponoć sam się powiesił w sali,tak oceniła to prokuratura,chociaż wielu świadków w samym szpitalu temu zaprzeczało!
A więc komu na tym zależało,aby więcej to jest w następnych latach ta książka się już nie ukazała i aby jej autor zakończył życie stosunkowo szybko to jest na 10 lat przed wybuchem Wielkiej Wojny(Póżniejszej I Wojny Światowej)!?
No i co do odkrycia tzw"KODU NOSTRADAMUSA"?
Co jakiś czas znajduje się OSOBA,KTÓRA TWIERDZI,ŻE TEN KOD ROZSZYFROWAŁA,ALE ŻEBY GO ROZSZYFROWAĆ NALEŻY ODPOWIEDZIEĆ NA PYTANE,PYTANIA,KTÓRE NAS WSZYSTKICH W TEJ CHWILI DRĘCZĄ; A MIANOWICIE CO W ROKU PRZYSZŁYM TO JEST W ROKU;2014 SIĘ WYDARZY; NA ŚWIECIE I W POLSCE PODAJĄC OCZYWIŚCIE ODPOWIEDNIE TEKSTY M NOSTRADAMUSA Z FACHOWYMI INTERPRETACJAMI!
WIELU JUŻ TO PRÓBOWAŁO I NIESTETY....SIĘ POMYLIŁO,NA PRZYKŁAD NIE TAK DAWNO PRZYPISUJĄC M NOSTRADAMUSOWI(Z PODANIEM JEGO TEKSTÓW),ŻE W ROKU ;2012 NASTĄPI NIEUBŁAGANY KONIEC ŚWIATA!!!
SAM M NOSTRADAMUS NAPISAŁ W LIŚCIE DO HENRYKA SZCZĘŚLIWEGO,ŻE JEGO KOD ZOSTANIE ODKRYTY DOPIERO PO...III WOJNIE ŚWIATOWEJ!!!
ALE JA DROGI PANIE,CZY PANI NIE ZWAŻAJĄC NA TĘ W/W WYPOWIEDŻ WIELKIEGO WIZJONERA M NOSTRADAMUSA - CZEKAM ŻE SWOJE ODKRYCIE KODU WIELKIEGO WIZJONERA W TEN PROSTY SPOSÓB NAM PRZEDSTAWISZ I UDOWODNISZ!!!
JEŻELI PO ROKU CZASU TO WSZYSTKO CO NAPISZESZ STANIE SIĘ RZECZYWISTOŚCIĄ -WTEDY STANIESZ SIĘ OSOBĄ WIARYGODNĄ,BA!- ZAPEWNE NAWET SŁAWNĄ!!!
WTEDY MOŻESZ TWIERDZIĆ I TO Z PODNIESIONĄ GŁOWĄ,ŻE ODKRYŁEŚ KOD M NOSTRADAMUSA!!!
JA POMIMO WIELU STARAŃ JESZCZE NIE MOGĘ SIĘ TYM POCHWALIĆ,TO WSZYSTKIM WOBEC OZNAJMIAJĄC!!!
W tym artykule,osoba która twierdzi,że:"Kod M Nostradamusa" odkryła NIE ROZSZYFROWAŁA DAT(CO DLA BADACZY JEGO DZIEŁ JEST NAJISTOTNIEJSZE!)CZYLI ZASADNICZO TEGO O CZYM PISZĘ POWYŻEJ,więc dlatego ten tekst jest nie przekonujący-i chyba nie tylko dla mnie!
I wreszcie M Nostradamus w swoich listach wyrażnie i jednoznacznie napisał,że wymienione przez niego daty takie jak np:1999 rok,2163 rok,czy 3797 rok itp, to daty AUTENTYCZNE w których WYMIENIONE PRZEZ NIEGO WYDARZENIA NA PEWNO NASTĄPIĄ,natomiast JEDNYMI Z NAJBARDZIEJ TAJEMNICZYCH LAT SĄ TAK ZWANE LATA LITURGII!!!
ODKRYCIE TEJ TAJEMNICY(LAT LITURGII!) JEST FAKTYCZNYM ODKRYCIEM TZW:"KODU NOSTRADAMUSA!
DROGI"ODKRYWCO"JEŻELI ODPOWIESZ MI JAKIE TO SĄ LATA W/G NASZEGO KALENDARZA:600 ROK LITURGII,607 ROK LITURGII,612 ROK LITURGII ITD WÓWCZAS POZWOLI TO MI I NAM OKREŚLIĆ BEZBŁĘDNIE I BARDZO DOKŁADNIE PODSTAWOWĄ SPRAWĘ,A MIANOWICIE;"KIEDY WYBUCHNIE III WOJNA ŚWIATOWA",LUB NASTĄPIĄ INNE PRZEŁOMOWE WYDARZENIA NA NASZEJ ZIEMI!
INACZEJ MNIE NIE PRZEKONASZ,ŻE ODKRYŁEŚ TEN KOD,A WIĘC DYSKUSJA NA TEMAT NIE ODKRYTEGO,CZYLI NIE ROZSZYFROWANEGO KODU W/G MNIE NIE MA W OGÓLE SENSU!
I wreszcie na sam koniec-
Jeszcze raz spotykam się z TEZĄ nie których dyskutantów,że obecny XXI wiek jest wiekiem SPEŁNIENIA SIĘ APOKALIPSY ŚWIĘTEGO JANA!
Ja natomiast uważam,że w obecnym wieku wybuchnie III wojna światowa i NIE ZAKOŃCZY SIĘ ONA BIBLIJNĄ APOKALIPSĄ!!!
I to jest ta podstawowa różnica pomiędzy nami!
Ja uważam,że jeszcze po prostu nie tak szybko!
TAK ZRESZTĄ JAK WSZYSCY POWSZECHNIE ZNANI SPECJALIŚCI- INTERPRETATORZY TWÓRCZOŚCI M NOSTRADAMUSA!
A więc,że przynajmniej do roku 3797(JAK PISAŁ ON SAM) APOKALIPSA JANOWA SIĘ NIE SPEŁNI więc dyskusja na tym temat jest w/g mnie zbędna!
III Wojna Światowa pomimo wielkiej tragedii jaka spotka ludzkość MA ZBURZYĆ STARY ŚWIAT I TO NIE DO POZNANIA POD KAŻDYM WZGLĘDEM,A PO JEJ ZAKOŃCZENIU ZBUDOWANY MA ZOSTAĆ CAŁKIEM NOWY,OPARTY NA INNYCH WARTOŚCIACH I ZASADACH,KTÓRE DLA WIELU CZYTAJĄCYCH M NOSTRADAMUSA I INTERPRETATORÓW JEGO TEKSTÓW ZE WZGLĘDU NA ICH POGLĄDY POLITYCZNE,LUB RELIGIJNE JEST NIE DO PRZYJĘCIA!!!
ALE JAK JUŻ PISAŁ ARTEUZA I WIELU INNYCH NAWET W NIEDALEKIEJ PRZYSZŁOŚCI WCALE NIE MUSI SIĘ ZDARZYĆ TAK JAK NAM SIĘ WYDAJE,LUB TAK JAK TEGO CHCEMY NIE MÓWIĄC O TYM,ŻE Z GŁĘBI SERCA BARDZO PRAGNIEMY!!!
ŻYCIE W/G MNIE PRZYNOSI CZĘSTO RÓŻNE NIESPODZIANKI,ALE NIESTETY WIĘCEJ TYCH ZŁYCH NIESPODZIANEK ,NIŻ DOBRYCH!
W następnym artykule przytoczę obiecane teksty M Nostradamusa dotyczące sytuacji USA w przededniu wybuchu III Wojny Światowej,bo sytuacja w Stanach Zjednoczonych Ameryki w przededniu wybuchu III Wojny Światowej będzie miała w obecnym wieku pierwszorzędne znaczenie!
Ze względu na póżną porę i inne zajęcia ten artykuł napiszę jutro,lub pojutrze.
Pozdrawiam;
Atraktor
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-10-07 21:04:28)