jak czytam niektóre posty to aż mnie krew zalewa...........ludzie ,którzy pisza ,cytuje: "skąd niby majowie wiedzieli ....itd" albo "nie przewidzieli własnej zagłady a maja przewidzieć koniec swiata" ....
Po pierwsze to nie jest zabawa w przepowiednie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majowie znali pewny cykl słoneczny o którym my dopiero sie dowiadujemy i nie jestesmy w stanie tego potwierdzić czy istnieje!!!!!!!!!!!!
W/g majów cykl słoneczny kończy sie 21-12-2012(ponoc trwa 26000 lat) i zawsze temu towazyszyły jakies niesamowite wydarzenia i tyle. I nie jest to zadna przepowiednia tylko ewentualnie fakt naukowy.
Nie mogli przewidzieć swojej zagłady gdyż na tym sie nie znaja,nie maja zdolności proroczych czy jasnowidzenia.
Druga sprawa, skąd mieli ta wiedze jeśli jest prawdziwa....no cóż to tak samo mozna pytac skad egipcjanie mieli wiedze by wybudować piramidy? i tu mozna poddac sie fantazji myslowej i polemizować. Moim zdaniem była ingerencja w naszą cywilizacje z zewnątrz naszego świata i byc moze ktos wybudował piramidy, ktoś nauczał majów(którzy z reszta wierza ,ze ich bogowie kiedys do nich wrócą!!!) ......
Ludzie nie wiedzieć czemu wszyscy "czepiaja" się majów...a ja wam powiem tak. Poczytajcie na temat innych religii, zapewniam was ,że w kazdej znajdziecie wzmiankę o tym iż "koniec" jest bardzo bliski.
Zauważcie ,ze wiekszośc proroków, jasnowidzów itp...... mówi o czymś niezwykłym co nas czeka......zauważcie ,ze nawet Watykan ma swoja 3 i ponoć nawet 4 tajemnice fatimska. 3 ujawnil nasz papież JAN PAWEŁ II i poczytajcie o czym ona mówi to sie przekonacie ,ze wszystko to ma bardzo dużo wspólnego......
wiem ,ze niektórzy powiedza ,że nigdzie nikt nie podaje dat.....dla mnie to oczywiste ,ze ich nie podaja:) bo przeciez co by było gdybyśmy od dawna wiedzieli ,ze w tym dniu 21-12-2012 ma byc koniec tego co nazywamy nasza cywilizacja......
Pewnie ze strachu i z paniki nie doczekalibyśmy tego dnia:)
To tyle ..,,,acha prosze wszelkich niedowiarków by obserwowali świat dookoła,obiecuje ,że zauważycie wiele symptomów zbliżajacych sie złych czasów.
pozdrawiam