Odp: Wiek XXI: wizje i przepowiednie. Wolna dyskusja i dociekania.
artikarti321 pisze "Więc jeśli III światowa miałaby wybuchnąć do 2030 to liczbę 9mld w obliczu takich katastrof zyskalibyśmy dopiero po wojnie, zgadzasz się? Przyznaj ,że coś tu nie gra"
Przyznaje, dlatego we wcześniejszym poście napisałem, że nie sądzę by Nostradamus miał na myśli liczbę ludności na świecie..
artikarti321 pisze "Moim zdaniem wojna po prostu wybuchnie za Piotra Rzymskiego 2030-2035, a te wkroczenie półksiężyca do Italii za Starego papieża to po prostu kryzys migracyjny, ja przynajmniej tak to widzę..."
Jestem pewny, że się mylisz ponieważ Nostradamus dosyć jasno napisał, że 3 wojna światowa wybuchnie zaraz po podpisaniu traktatu pokojowego.By podpisać traktat pokojowy wcześniej trzeba prowadzić działania wojenne..A skoro Nostradamus pisze, że półksiężyc wkracza do Włoch, że oliwne i winne gaje są wypalone oraz , że Stary Papież występuje o rozejm to jasne jest dla mnie, że ta wojna będzie toczyć się na terytorium Włoch i zagrożone będzie również najmniejsze państwo świata czyli Watykan..Papież wystąpi o rozejm tylko wtedy jeśli zagrożenie dotyczyć będzie Watykanu i to jest chyba oczywiste..W dodatku jasno napisane jest przecież w tej przepowiedni, że to Stary Papież występuje o rozejm a z innych przepowiedni wiemy, że wojna zacznie się w nocy po podpisaniu tego porozumienia, kiedy wszyscy będą świętować a więc za tego samego papieża..