Odp: Wiek XXI: wizje i przepowiednie. Wolna dyskusja i dociekania.
do Obserwator
Przecież nikt nie rodzi się z wiedzą biblijną i nie ma wgl wiedzy na jakikolwiek temat więc nie byłoby warto ją powiększyć ? na pewnym etapie życia każdy z nas dowiaduje się czegoś co zmienia jego życie i jest punktem zwrotnym, po którym na myśl o "starym życiu" śmieje się człowiek w myślach jak mógł być tak głupi itd....
Cóż słowo "Tolerancja" mająca znaczenie takie jak dzisiaj jest używane, a raczej nadużywane - w takiej formie w jakiej dziś funkcjonuje została stworzona własnie przez masońskie lobby - SAMI SIĘ DO TEGO PRZYZNALI !
i teraz miesza w mózgach ludziom, najgorsze jest to, że większość "tolerancyjnych" - (mam na myśli ludzi przyklaskujących homoseksualizmowi, aborcji i innym dewiacjom) wierzy w te hasła !! - a ICH TWÓRCY : NIE
to jest dopiero smutne jak śmieją się z tych głupoli, którzy wykrzykują hasła tolerancja, demokracja - nie znając ich pochodzenia ani skutków jakie wywołają...
Cóż czy chrześcijański Bóg ma wiele imion ? Czy Jezus ma wiele imion ?
Biblia mówi że jeżeli nie służysz JEDYNEMU BOGU to obojętnie komu byś nie służył - nawet drewnianej kukle - służysz szatanowi - czyli mamy odp kim jest wielki architekt, dla którego nie ważne jak nazywa się jego pogański bożek - byleby była wiara...- z jednej strony bodajże na 18 stopniu wtajemniczenia przyrzekają na Allaha - więc każdy moze się zorientować kim jest Allah - JAHWE gwoli wyjaśnienia to nie jest Bóg chrześcijański - to kolejna forma Szatana, którą skażona została część wersji Biblii jakiś 1000 lat temu przez odstępczych żydów ! z drugiej strony nie zastanawia was czemu ONI przyjmują tylko wierzących ? odp jest taka, że to jest właśnie masońska religia (dokładnie lucyferiańska) dodatkowo, Ci właśnie twórcy ateizmu - nikt nie może zaprzeczyć, że komunizm w połączeniu z ateizmem został ukuty także przez masonów, rękami Żydów ale wiadomo jakich... nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak TWÓRCY I KRZEWICIELE ateizmu nabijają sie z "głupków" którzy zowią sie "ateistami" - rozumieją, że poziom intelektualny tych ludzi nie pozwala IM aby zostali przyjęci nawet w grono masońskie... nie wspominając o innych ważniejszych stowarzyszeniach... nazywają ich "bezmyślne papugi"
Nie jestem ani katolikiem, ani domowym badaczem Pisma świętego... bardzo racjonalnie podchodzę do życia dlatego wybrałem drogę pomagania ludziom bezpośrednio - natomiast moim marzeniem jest pomaganie jak ciału tak i duszy drugiego człowieka mam nadzieje, że się uda...
"Twoja interpretacja boga i uwielbienie dla jego niszczycielskich cech faktycznie ma niewiele wspólnego z tolerancją, mam wrażenie, że twoja wizja Pana to żydowski Bóg Jahwe niszczyciel, surowy pan, o którym wspomina stary testament. Dla mnie to bardziej szatan, a nie Bóg."
Cóż za chwile znów posądzisz mnie o pychę, ale WŁAŚNIE DLATEGO, że ZNAM SENS czynów i zamiarów Boga w Starym Testamencie dlatego mogę jeszcze bardziej chwalić jego mądrość !
Cóż, zeby wyjaśnić tą kwestię, musiałbym napisać naprwde długiego posta, nie wiem czy miałoby to sens...
Jak już wspomniałem większość ma zły obraz Boga - jako miłosiernego, zawsze wybaczającego starego gościa, który poklepie po ramieniu i jak wrzuce na ofiare 100 zł i dodam 10 zdrowasiek to na pewno mi wybaczy - BOOOOM niespodzianka ! to FAŁSZYWY OBRAZ !
Jezeli się odwrócisz od dotychczasowego życia i zaczniesz nowe, oparte na innych wartościach to faktycznie, zaczniesz z czystym kontem, jeżeli nie -TWÓJ WYBÓR - przypominam, że zapłatą za grzech jest śmierć - a nie wieczne cierpienia w piekle - jak to bajki opowiadano nam przez setki lat przez wielką nierządnicę watykańską...
"Bóg nie po to stworzył człowieka, aby go niszczyć, raczej dał mu czas na poznanie siebie i dokonań bożych, a także rozwój własnej świadomości, celem bycia rzecz jasna w miniaturze jak Bóg stwórca. "
No i ktoś tu nie ma czasu na znalezienie i nawrócenie ?
WSZYSCY MAJĄ - TYLKO MAŁO KTO KORZYSTA! dlaczego ? "Jam jest pasterzem, i ja znam moje owce, a moje mnie znają " - "niewiele jest tych którzy znajdują wąską drogę ku zbawieniu" "bo wielu jest wezwanych, lecz niewielu wybranych." - cóż za ZATRWAŻAJĄCE CYTATY ! -
"Czy nie o tym pisał Nostradamusa, ze człowiek symbolicznie zniszczy szatana i zapanuje królestwo boże (miłości, szacunku itp.) póki ten symboliczny Jahwe nadal będzie „zatruwał” serca i umysły ludzkie do póty będą trwały waśnie, wojny i ta cała nienawiść, a instrumentami, które będą je skutecznie podsycały dalej będą nosiły imiona religia i polityka (mówi się przecież, że Bóg rządzi w niebie, a szatan na ziemi)."
Czyż Jezus nie powiedział:
"34 Nie sądźcie, że przyszedłem nieść pokój po ziemi. Nie przyszedłem nieść pokoju, lecz miecz. 35 Przyszedłem bowiem przeciwstawić syna jego ojcu, a córkę jej matce, a synową jej teściowej; 36 bo wrogami człowieka mieszkańcy jego domu. 37 Kto miłuje ojca lub matkę bardziej niż mnie, nie jest mnie godzien; i kto miłuje syna lub córkę bardziej niż mnie, nie jest mnie godzien; 38 i kto nie bierze krzyża swego, a idzie za mną, nie jest mnie godzien. 39 Kto znalazł swoje życie, straci je; a kto stracił swoje życie ze względu na mnie, znajdzie je."
!!!!
czy nie zastanawiające, że podczas objawień szatan przebrany za maryjke nazwał sie "królową pokoju'' ?
czy to nie zabawne, że tuż przed przyjściem Chrystusa będą mówić: " Kiedy bowiem będą mówić: „Pokój i bezpieczeństwo” – tak niespodzianie przyjdzie na nich zagłada, jak bóle na brzemienną, i nie ujdą. "
Mamy tutaj z jednej strony masoństwo, która jest jedną macką bestii - którą rządzi szatan - oni to mają boga o wielu imionach, oni to uciskają ludzkość, oni to mówią, że jedyną jeszcze przeszkodą do pełnej władzy jest chrześcijaństwo - i muszą go zniszczyć - i to zrobią, bo tak powiedział BÓG, nie nostradamus, nie ONI ale Bóg więc tak będzie !
Im także przyświeca Światło - ale niepochodzące od Boga - ich znakiem jest rewolucja - coś co burzy porządek rzeczy - BOŻY PORZĄDEK (szatan był pierwszym rewolucjonistą!)i możemy tak wyliczać - a z drugiej strony mamy chrześcijańskiego Boga który posłał Syna aby zbawił świat - mało kto zdaje sobie sprawe DLACZEGO POTRZEBA było ofiary ! zastanawialiście się czemu ludzie tysiące lat temu składali ofiary ?? także z ludzi ??, dlaczego cesarzowie Chin jeszcze do niedawna składali rok rocznie "bogu niebios" ofiare za swój lud ? jeżeli ktoś się orientuje w temacie to zna setki takich przypadków, dookoła świata - ludzie dawniejsi nie byli głupi - byli tacy jak my - jak nam wyłączą prąd i zabraknie ropy - nie będziemy się od nich niczym różnić ! Dawni ludzie wiedzieli, że coś jest nie tak, że trzeba pojednania z Istotą, która stworzyła to wszystko, a my nie jesteśmy idealni bo nasi praojcowie zawalili sprawe i teraz musimy żyć na tak kiepskim świecie - oczywiście z biegiem czasu prawde o pochodzeniu i celowości ofiar przebłagalnych zostały zatarte przez pogaństwo - demony zaczęły działać i kontaktować się z pogańskimi ludami - i każdy zaczął robić jak mu wygodnie było - jednakże początek był jeden, sens gdzieś sie zatarł po drodze...
"cznie zniszczy szatana i zapanuje królestwo boże (miłości, szacunku itp.) póki ten symboliczny Jahwe nadal będzie „zatruwał” serca i umysły ludzkie do póty będą trwały waśnie, wojny i ta cała nienawiść, a instrumentami, które będą je skutecznie podsycały dalej będą nosiły imiona religia i polityka (mówi się przecież, że Bóg rządzi w niebie, a szatan na ziemi)"
Mam wrażenie, że pojęcie dobra i zła masz zatarte..., to nie człowiek ustala granice zła - tylko Bóg - widzisz - chrześcijanin nie może krzywdzić drugiego człowieka - ale ma nakaz powiedzieć mu że to co robi jest nie wporządku - DLATEGO NIE BOIMI SIĘ FANATYCZNYCH CHRZEŚCIJAN - A TYLKO FANATYCZNYCH Muzułmanów - widzsz różnice ?
Jeżeli w historii ktoś zabijał bądź zabija w imie Jezusa to tak jakbyś odwrotnie rzecz ujmując - pomagał Żydom zakładając Fundacje Hitlera .... it makes no sense ! Każdy moze powoływać sie na Jezusa -> ale co ON sam powiedział ? "moich uczniów poznajecie po miłości wzajemnej i do bliźniego"
ALE PROSZE nie mylcie Miłości nawet do wroga z miłościa do grzechu !!!
Bo kto grzech miłuje, miłuje szatana !!! I TO NIE TAK UPARCIUCHY, że chrześcijanin kocha bliźniego ale "pedała" już nie, jego także !!! ale nienawidzi jego grzechu !!! - Bóg tak samo nienawidził GRZECHU a nie człowieka - dlatego prawidłowo mówią kaznodzieje, że JEZUS kocha KAŻDEGO - ale nienawidzi GRZECHU - pomimo młiości do człowieka odwróci się od niego a ost. unicestwi go z powodu JEGO GRZECHU !
"że Bóg rządzi w niebie, a szatan na ziemi"
w skrócie można tak powiedzieć, jednakze ost. Szatan dostał władze nad światem od Boga - i Bóg pozwala na to co się "wyprawia"
"jeśli ludzkość kiedyś naprawdę się zjednoczy i stworzy jedną rasę, (ludzką rasę) ludzie swój wzrok i zainteresowania skierują z pewnością w innym kierunku i to będzie nasze wyzwolenie od wzajemnej nienawiści. "
MASZ RACJĘ - stanie się tak tuż przed przyjście Chrystusa - wtedy to będzie pokój i szczęsliwość - ale ZASTANÓW SIĘ - SZATAN RZĄDZI ZIEMIĄ - LOGIKA - JEŻELI NA ZIEMI BĘDZIE SZCZĘŚLIWOŚĆ I POKÓJ TO CZYŻ NIE BĘDZIE MIEĆ POPARCIA SZATANA ??? czyli ten pokój będzie fałszywy, a ludzkość będzie na takim etapie odseparowania od Boga, że szatan pozwoli na pokój !!
Czyż nie wydarzyło się już coś takiego wcześniej ? TAK - SŁYNNA ATLANTYDA - większość religii i legend wspomina o czasach ZŁOTEGO WIEKU - ERY SZCZĘŚLIWOŚCI - przypominam, że Bóg postrzegał tę erę "nieco inaczej" i STARŁ Z POWIERZCHNI ZIEMI TĘ "SZCZĘŚLIWOŚĆ NA DOBRE !!
"Co do tych dewiacji o których piszesz, być może jest tak, że Bóg ich właśnie takimi stworzył i wrzucił ich w środowisko mało tolerancyjnych ludzi, żeby im życie uprzykrzali, nie wiem czy mam rację, ale jeśli by tak było to zasada reinkarnacji, karmy i transmigracji miałaby jak najbardziej tutaj swoje zastosowanie, ale ty przecież z automatu odrzucasz alternatywne wersje."
Karma, reinkarnacja itd- wiesz, Szatan się prawie tak popisał, jak w ogrodzie Eden - "na pewno nie umrzecie" powiedział - szkoda tylko że tysiace lat później są wciąż ludzie którzy wierzą w TAKIE BZDURY
jest napisane: "postanowione jest człowiekowi raz umrzeć, potem sąd" - tyle w temacie reinkarnacji - szatan czystą gębą!
Arytmetyczny przyrost ludności na pewno czyni teorię reinkarnacji bardziej sensowną....
"być może jest tak, że Bóg ich właśnie takimi stworzył i wrzucił ich w środowisko mało tolerancyjnych ludzi, żeby im życie uprzykrzali" - no tak Hitler też stworzony przez Boga, żeby karma Żydów zmarłych wcześniej w dobrobycie się wyrównała - O.o Co to ma być ? Jaki to Bóg by robił ? jaki byłby cel ? Czyż taki Bóg nie byłby gorszy od Szatana ? z pewnością mógłby konkurować z takim co po 70 latach nieuświadomionego zycia skazuje na WIECZNE CIERPIENIE W PIEKLE - tylko ludzie negujac "niby złego" Boga mogą kreować gorszego troglodyte, który faktycznie zaczyna być Bogiem Złym.....
"Niektórzy filozofowie głoszą hasło, że Bóg jest niepoznawalny, a ty w oparciu o jedną wersję biblii (katolicką), doznałeś olśnienia i głosisz, że masz patent na mądrość i prawdę."
NIE JESTEM KATOLIKIEM !
NIE CZYTAŁEM NIGDY KATOLICKIEJ BIBLII
NIEKTÓRZY FILOZOFOWIE GŁOSZĄ HASŁO : ŚWIAT TO MATRIX A MY MUSIMY SIĘ Z NIEGO UWOLNIĆ - NAJLEPIEJ SKACZĄC Z MOSTU - ale czy są to ludzie warci naśladowania ??
Co do mnie Biblia była ostatnim "schodem" na drodze poznania - wcześniej podszedłem do tematu OBIEKTYWNIE - czytywałem koran itd. znam wiele religii itd. ale sa to BZDURY ! ŻEBY ZAZNACZYĆ: NIKT MNIE NIE NAWRÓCIŁ - SAM DO WSZYSTKIEGO DOSZEDŁEM - ALE NA POCZĄTKU POSZUKIWAŃ KTÓRE TRWAŁY PONAD ROK - zwróciłem się i powiedziałem " jeżeli tam jesteś, daj o sobie znać, jeżeli nie - ok" - bo wychodziłem z założenia Obiektywnego - że jeżeli jest - to pomoże, a jeżeli nie cóż mi szkodzi spróbować ????
"Ja osobiście nie wiem gdzie leży ta prawda"
a może byś tak spróbował mojego sposobu opisanego powyżej ? A cóż szkodzi spróbować ???
OBSERWATORZE Jeżeli nie chcesz polemizować ze mną to po prostu nie odpowiadaj na tego posta... ale jeżeli ktoś ma problemy z PRAWDĄ, a ją poszukuje i JEST OBIEKTYWNY - to zawsze chętnie wyjaśnię o ile będę potrafił zawiłości z nią związane
POZDRAWIAM