Witam!
Po krótkiej przerwie witam czytelników i użytkowników forum zainteresowanych twórczością
Mistrza Michela Nostradamusa.
Gorący okres letni powolutku się kończy ale nie znaczy to, że gorące czasy opisane w przepowiedniach Nostradamusa mamy już za sobą...
Tak na marginesie ciekawy jestem jak wielu czytelników zauważyło, że Nostradamus w swoich przepowiedniach opisał również zmienny okres w naszym klimacie – który ma się nasilać właśnie w czasach zbliżających nas do wybuchu III wojny światowej.
Przepowiednie Nostradamusa również te mówiące o polskich wydarzeniach, pokazują „tak przy okazji” w swojej treści czas suszy i powodzie, które maja się pojawić w naszym kraju. Wystarczy dokładnie wczytać się w omówione szczegóły przez Nostradamusa.
Oczywiście wszystko o czym pisze Michel Nostradamus to są najważniejsze w jego ocenie wydarzenia, które się pojawiły ale również pojawią się w naszej przyszłości...
Jednym z najlepszych przykładów jest oczywiści przepowiednia mówiąca o nastaniu rządów generała dyktatora, gdzie najpierw susza, a później powódź, doprowadzą Naród i Kościół do wielkich rozłamów...
Przepowiednia;242,86(sześciowiersz)Almanach rok;1614
W 21 Kraj Paulinów czeka przesilenie i wielkie zmiany,
A gdy zwycięzcy staną się pokonanymi,
Nieliczni roztropni nie zburzą murów nienawiści,
Wielki zamęt i przelana wzajemnie krew, susza i powódź,
Doprowadzą Naród i Kościół do wielkich rozłamów,
Gdy ujawni się TRZECI nad Wisłą nastaną rządy jego SŁUGI!
Atraktor 2013-08-06 14:36:29
Przepowiedni Nostradamusa o zmianach klimatycznych a przede wszystkim ich skutkach na ludzkie życie w różnych rejonach świata jest dużo więcej – należy skupić się właśnie na tych drobnych szczegółach – które Nostradamus zostawił dla nas wszystkich.
Temat związany ze zmianami klimatu oraz powstałymi w wyniku tego skutkami - powinniśmy omówić w osobnym wątku – ponieważ jest tego, jak zwykle bardzo dużo – są to również bardzo ważne informacje, które dla zainteresowanych osób mogą mieć znaczenie w naszej niedalekiej przyszłości…
Poczytałem sobie wpisy użytkowników, które pojawiły się na forum w czasie mojej nieaktywności!
Niestety jak zwykle nie mogę napisać za wiele na ten temat. Po prostu nie za wiele się zmieniło w tym temacie przez ostatnie dziewięć lat.
Jak zwykle nowym użytkownikom brakuje informacji o tym co opisali już w temacie przepowiedni Nostradamusa nasi panowie prekursorzy – Pan Arteuza Centurion oraz Pan Atraktor.
Podstawowym i wielokrotnie powtarzający się błędem jest skupianie się na jednej przepowiedni Nostradamusa i nie branie pod uwagę tego, że inne jego przepowiednie są ze sobą powiązane.
Jak zwykle do takich porównań potrzebne są przepowiednie Nostradamusa – które w ostatnim czasie coraz trudniej jest odszukać w internecie. Pozamykane są fora na których były one publikowane! Dlatego osoby które nie zrobiły na swój użytek kopi tamtych wartościowych wpisów, mogą mieć do siebie pretensje.
Oczywiście w moim przypadku ja nie napiszę tak jak Pan Atraktor, że już było o tym napisane wielokrotnie wcześniej – natomiast postaram się w moich autorskich wpisach przypomnieć wszystkie te wpisy oraz zacytować również te z przepowiedniami Nostradamusa.
Zainteresowane osoby muszą tylko cierpliwie poczekać na moje autorskie wpisy, które staram się układać w miarę
w kolejności występujących wydarzeń.
Jeszcze mała uwaga do nowych użytkowników forum.
Powinniście wiedzieć, że wpisy Pana Arteuzy Centuriona zajmują tylko około 400 stron A4 – są one w miarę dostępne
w internecie. Natomiast wpisy Pana Atraktora nie tylko uzupełniają ale również bardziej szczegółowo opisują niektóre wydarzenia tylko wspomniane lub nie - przez Pana Arteuze Centuriona. Wszystkich wpisów Pana Atraktora - jak do
tej pory - jest przeszło 4500 stron A4.
Oczywiście nadal czekamy na nowe wpisy Pana Atraktora – które pokażą jeszcze nie omawiane przepowiednie Nostradamusa oraz uzupełnią i rozwiną wcześniejsze wpisy autora.
Dlatego czytajcie wpisy naszych internetowych prekursorów interpretacji przepowiedni Nostradamusa – ale z końcowymi wnioskami poczekajcie do zakończenia lektury wszystkich wcześniejszych wpisów Pana Arteuzy Centuriona i Pana Atraktora.
Wspomnę jeszcze o jednej sprawie o której już pisałem wcześniej.
Michel Nostradamus nie przez przypadek napisał bardzo znaną klasyczną centurię – napisaną łaciną a poświęconą -
LEGIS CANTIO CONTRA INEPTOS CRITICOS
Dlatego nad jej treścią - Centurią VI, Czterowiersz 100 - niech jeszcze raz zastanowią się wszelkiego rodzaju muzułmańskie karciary oraz inne osoby szukające odpowiedzi w wyroczniach.
Do wszystkiego wymagana jest podstawowa wiedza – nie posiadając jej w temacie twórczości i przepowiedni Michela Nostradamusa - nie tylko robicie sobie krzywdę ale również zabieracie czas i pozytywną energię normalnym czytelnikom.
Ostrzegam inne osoby przed brakiem wiedzy w tym temacie - dotyczy to - pseudo wróżek !
Na koniec jeszcze mała wskazówka dla nowych czytelników i użytkowników.
Moje aktywne autorskie wątki:
Michel Nostradamus – klasyczne centurie oraz przepowiednie - Polska !
Michel Nostradamus – Stany Zjednoczone Ameryki – przepowiednie!
Michel Nostradamus-Lata Liturgii & Matematyka w twórczości Mistrza!
Michel Nostradamus – Polska – Przepowiednie!
Przypomnę, że jak zwykle, zapraszam wszystkich czytelników do czytania moich autorskich wątków na tym forum.
Proszę również o niedokonywanie na nich – innych, swoich – wpisów. Ułatwi to znalezienie poszukiwanych informacji
o przepowiedniach Nostradamusa.
Natomiast jak pojawią się pytania i sugestie do moich wpisów - można je zadawać na tym wątku dedykowanemu właśnie ciekawym pytaniom:
Zapytaj ciekawie o twórczość Nostradamusa! Może ktoś odpowie!
Pozdrawiam
Moogi