Hmmm
Ja swoją obecność w internecie zacząłem od wpisów Pana Arteuzy
Po około roku czytania jego wpisów przeniosłem się tutaj w roku 2017
Wcześniej nie miałem styczności z twórczością Nostradamusa
.
.
.
Co do mojego pytania...
Gdy skorzystam z opcji czytania wpisów tylko Pana Atraktora na tym forum
To łatwo mogę zauważyć ,że wspomina on o tym ,że rozwijał już jakiś temat wielokrotnie wcześniej i nie będzie go teraz kontynuował np. cytuję Atraktora
"-wybór „Petrusa Romanusa”(Piotra Rzymianina) na tron papieski w Watykanie.
-wybuch kryzysu polityczno militarnego na półwyspie koreańskim,świat w przededniu wybuchu wielkiego nuklearnego konfliktu światowego,podpisanie w dużej części tajnego porozumienia (traktatu)pomiędzy USA,a Chinami,co uspakaja międzynarodową atmosferę.
-śmierć królowej brytyjskiej Elżbiety i huczna koronacja Karola na króla ,który zostaje nazwany uzurpatorem po odczytaniu testamentu zmarłej królowej przyznającej tron wnukowi Wiliamowi( wielka krytyka mediów i społeczeństwa brytyjskiego).
-zesłanie przez Karola na Bermudy księcia Wiliama i jego żony.
-olbrzymie trzęsienie ziemi w Kalifornii ,zniszczenie wielkich miast wybrzeża zachodniego;Los Angeles,San Francisco,San Diego i wielu innych wielkie straty materialne i ludzkie!
-olbrzymie trzęsienia ziemi w Japonii zniszczone:Tokio,Kioto,Osaka ,duża część kraju już na stałe zatopiona falami oceanicznymi,dalsze zniszczenia elektrowni atomowych,potworne straty i zniszczenia!
-najpierw zawieszenie,a pożniej usunięcie Węgier z Unii Europejskiej i NATO,niedługo potem ten sam los spotyka Bułgarię.
-wyrzucenie Grecji i Portugalii ze strefy „euro” i zawieszenie tych państw w prawach członkowskich w Unii Europejskiej.
-zdobycie władzy w Pakistanie przez talibów i Mahdiego,zmiana nazwy państwa Pakistan na Wielki Kalifat Talibanu!
-olbrzymie trzęsienie dna morskiego na Morzu Śródziemnym,zalanie wielu wysp w tym między innymi:Malty,Balearów,Krety i Wysp Egejskich,a także lazurowego wybrzeża we Francji i wielu wybrzeży krajów śródziemnomorskich;Europy i Północnej Afryki,niesamowite straty,bezpowrotne zniszczenia wielu zabytków starodawnej kultury antycznej.
-w Watykanie wielki bunt kardynałów,którzy bez zgody papieża Piotra Rzymianina zwołują do Rzymu Sobór Powszechny Biskupów ustanawiający szereg liberalnych reform oraz kadencyjność wyboru papieża.
-kardynałowie ogłaszają zakończenie posługi papieskiej przez Piotra Rzymianina wybranego na uprzednim konklawe i w wyniku podpisanego z nim porozumienia ogłaszają powtórny jego wybór na papieża ,możliwe,że papież przyjmie wtedy inne nowe imię możliwe,że PIOTR II!
-Mahdi potajemnie rozkazuje swoim poplecznikom zniszczyć wojska NATO w Afganistanie bronią atomową,dochodzi do ataku nuklearnego,świat znowu w obliczu wielkiej wojny!
USA grożą wojną i nuklearnym odwetem,Mahdi w mediach światowych się kaja,,ogłasza się przyjacielem USA i Izraela i nawiązuje z nim stosunki dyplomatyczne,karze śmiercią swoich dowódców i przy okazji swoich przeciwników politycznych.
-wielka krwawa rewolucja”głodowa” w Hiszpanii,która zostaje po jej wybuchu zawieszona w prawach członka Unii Europejskiej.
-dochodzi do realizacji tajnego porozumienia USA z Chinami,Korea zostaje zjednoczona jako kraj kapitalistyczny i ogłasza polityczną neutralność,wojska USA wycofują się z niej,a Tajwan(Formoza)zostaje połączony z Chinami na zasadach wewnętrznej autonomii podobnie jak było to w przypadku Hongkongu i Macao.
-rewolucja ludowa we Włoszech,nowy rząd zrywa umowy laterańskie z Watykanem,papież zamyka się w kaplicy sykstyńskiej i ogłasza się na cały świat ;”Więżniem Watykanu!
Włochy wyrzucone ze strefy euro i z Unii Europejskiej oraz z NATO!
-wielkie trzęsienie ziemi pod lodowcami Antarktydy,wielkie bloki lodów wraz z olbrzymimi falami spływają do równika zatapiane są południowe wybrzeża Afryki,Ameryki Południowej ,oraz Nowej Zelandii i Australii.
za zgodą USA w wyniku porozumienia z Mahdim odbywa się referendum w Afganistanie zwycięskie dla Talibanu kraj ten zostaje włączony do Kalifatu Wielkiego Talibanu!
-wojna Kalifatu Wielkiego Talibanu z Iranem ,zdobycie Teheranu przez turbany Mahdiego,wielka rzeż szyitów w świętym mieście Kum.
-wybuch wojny domowej w Rosji tzw:”nowe wielkie oszustwo”,wywołane przez dwóch rywalizujących ze sobą przywódców:”tygrysa” i „niedżwiedzia”,ogromne straty materialne i ludzkie spowodowane powszechnym użyciem przez wojujące ze sobą strony broni masowego rażenia,zwycięstwo”łysego komendanta”.
-inwazja Kalifatu Wielkiego Talibanu na postradziecką Azję środkową odbywającą się w czasie wojny domowej w Rosji,zajęcie:Tadżykistanu,Turkmenistanu,Uzbekistanu,Kirgistanu i południowego Kazachstanu,referenda ludności tych krajów opowiadają się za przyłączeniem tych muzułmańskich państw do Kalifatu.
-inwazja Chin w czasie wojny domowej w Rosji,zajęcie przez to państwo za amurskiego pasa nad granicznego.Japonia odzyskuje część Kuryli,a USA obsadzają cieśninę Beringa i półwysep Czukotka oraz wyspy komandorskie.
-wielki zamach terrorystyczny w mieście zburzonego muru na „targowisku podróżnych”.
-nowa wielka krwawa jatka w Hiszpanii,kraj rozpada się na 6 narodowych państw.Ostateczne usunięcie Hiszpanii z UE ,a później z NATO.
-pokojowe przyłączenie Azerbejdżanu do Kalifatu Wielkiego Talibanu.
-koniec walk w Rosji ,uznanie przez nią niepodległości wielu republik autonomicznych w tym;Dagestanu,Tatarstanu,Czeczeni,Bałkarii,a także Tuwy,Ałtaju i północnej Sacha Jakucji.
-podpisanie nowych traktatów granicznych Rosji z ;USA,Japonią,Chinami,Wielkim Talibanem i Gruzją.Uznanie autonomii;Kubania,Syberii i Dalekiego Wschodu w nowych granicach Rosji.
-rosyjska strefa Kaliningradzka ogłasza niepodległość i zwraca się do NATO o zabezpieczenie jej suwerenności.Rosja po początkowych protestach uznaje jej prawo do niezawisłości.
-atak nuklearny na nowe miasto(Nowy Jork) z talibańskiej ukrytej łodzi podwodnej(wybuch tzw: „brudnej” bomby atomowej)
Taliban nie przyznaje się do tej zbrodni,świat posądza Al Kaidę i inne organizacje terrorystyczne.
-wybuch wielkiego kryzysu finansowego na giełdzie londyńskiej,Szkocja,a pózniej Irlandia Północna(Ulster) i Walia występują z Wielkiej Brytanii.Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej przyjmuje nową nazwę na Zjednoczone Królestwo Anglii i Kornwalii.
-wybuch II wojny domowej w USA tzw;”powszechnego powstania zwykłych nosicieli broni”,powstaje konkurencyjny rząd ludowy w Chicago,następne silne trzęsienie ziemi na wschodnim wybrzeżu USA i pod dnem Atlantyku powodują olbrzymie zniszczenia w przybrzeżnych miastach,oficjalny rząd USA przenosi się tymczasowo do Bostonu.
wielkie zamachy superterrorystyczne mające w wielu miastach jednocześnie,głównie w Europie i Ameryce organizowane i sterowane przez specjalne służby Mahdiego tzw;”Turbany Dżhadu”,a wykonywane w wielu krajach przez tzw:”V kolumnę”muzułmańską przy pomocy różnych ładunków wybuchowych w tym także; chemicznych i biologicznych.
-klęska rewolucji muzułmańskich we Francji i Niemczech.
-rozwiązanie NATO przez oba rządy USA(deklaracje neutralności)
-dojście do władzy w Polsce”Chytrego Lisa,a po krwawych zajściach Generała Dyktatora.
-wielkie trzęsienie ziemi w strefie Morza Pólnocnego i Bałtyku,zalanie dużych połaci wybrzeży morskich w tym w Skandynawii oraz w Polsce;ostateczne zniknięcie półwyspu helskiego i mierzei wiślanej,także kurońskiej i częściowe zalanie Gdańska.
-wizyta starego kanclerza”wołu”we Francji na polach elizejskich w Paryżu i podpisanie układu o rozwiązaniu Unii Europejskiej oraz likwidacji wspólnej waluty.
Przywódcy:Niemiec,Francji,Holandii,Belgii i Luksemburga podpisują wcześniej przygotowany traktat o utworzeniu nowego państwa:Stanów Zjednoczonych Europy z tymczasową stolicą w Brukseli,o budowie nowej stolicy nad Renem koło Akwigranu(Aachen),czyli dawnej stolicy monarchii frankijskiej Karola Wielkiego i wprowadzeniu do obiegu nowej waluty,europejskiego dolara.
-krótka wojna Kalifatu Wielkiego Talibanu z Saudyjską Zjednoczoną onfederacją Arabską.
Zbratanie się dowódcy Konfederacji tzw:”Jezusa muzułmańskiego z Kalifem Mahdim”.
Półwysep Arabski i Bliski Wschód zajmują wojska talibańskie.
Mahdi przenosi stolicę do Bagdadu i zmienia jego nazwę na starożytną nazwę;BABILLON z dopiskiem BABILON MAHDIEGO!
-Mahdi podpisuje wieczysty traktat pokojowy z Izraelem i interweniując po stronie Kurdów najeżdża Turcję osamotnioną już po likwidacji NATO.
Po kilku dniach miesza się w wewnętrzne spory w Egipcie i zajmuje ten kraj w chwilę później jego wojska stosują tzw:'Długi Marsz”(powtórzenie marszu Mao-tse -tunga w Chinach)maszerując entuzjastycznie przyjmowane przez tłumy muzułmańskie z Koranem i sunnami(modlitewnikiem) nowego proroka Mahdiego wzdłuż całego wybrzeża północno afrykańskiego od :Nilu po Atlantyk.
-przed wejściem turbanów Mahdiego w Maroku „wraz z pianiem koguta”dochodzi do obalenia króla.
Są to bodajże najważniejsze wydarzenia z przed wybuchu III wojny światowej.
O wielu tu nie napisałem ,bo mówiłem o nich uprzednio np.: o pierwszej klęsce Izraela z pąństwami arabskimi,Izrael uratowało tylko użycie tajnej broni,którą już opisałem itd.
Szereg katastrof i zamachów,będzie się przeplatało z różnymi mniejszymi rebeliami,buntami w różnych krajach świata.
Bardzo istotną „plamą' na honorze”Lwa Morskiego”jak pisze M Nostradamus będzie ostateczna klęska Brytyjczyków w II wojnie argentyńskiej o Falklandy-Malwiny,a potęgę Stanów Zjednoczonych ograniczy poważnie na pewien czas II wojna domowa w USA.
Tę listę o inne istotne wydarzenia będę się starał uzupełniając w innych swoich artykułach.
Zrobiłem ją po to aby wykazać ,że najprawdopodobniej III Wojna Światowa nie wybuchnie przed rokiem 2030!
"
Interesuje mnie ostatni fragment "O wielu tu nie napisałem ,bo mówiłem o nich uprzednio np.: o pierwszej klęsce Izraela z pąństwami arabskimi,Izrael uratowało tylko użycie tajnej broni,którą już opisałem itd."
Szukałem w internecie i nie znalazłem niczego co wcześniej pisał Pan Atraktor
a jak zgaduję jest tam dużo centurii dotyczących wynalazków, wojen itd.