MartimoCardoza napisał/a:Moogi pisze
Natomiast jeśli chodzi o to co nowego od kilku dni zbliża nas do wypełnienia się tej przepowiedni to są wszystkie gorące informacje medialne:
* Turcja i jej inwazja na pozycje Kurdyjskie w Syrii!
* Ukraina i niepokoje na linii frontu w Dombasie!
* Problemy Donalda Trumpa z impeachmentem!
Popełniasz jeden z najgorszych błędów jakie można popełnić, znajdujesz cokolwiek i na siłę próbujesz to dopasować do przepowiedni.To tak silnie bije z tego postu, że pewnie nie tylko ja to dostrzegam.Puzzle, które wziąłeś do ręki kompletnie nie pasują do reszty układanki!
Jak czytam te wszystkie posty to odnoszę wrażenie, że Wam się wszystkim wydaje, że najpierw zmieni się partia rządząca a potem co wydaje się dosyć logiczne nastąpią wielkie zmiany. Jednak jeśli przeczytacie kilka razy tą przepowiednię to dostrzeżecie, że będzie zupełnie inaczej..Najpierw nastąpią WIELKIE ZMIANY a dopiero potem zmieni się partia rządząca!!!To jest kluczowa kwestia, której kompletnie nie zauważacie!WIELKIE ZMIANY przyjdą do nas ze wschodu.
Czy Waszym zdaniem te wydarzenia wywołały WIELKIE ZMIANY w naszym kraju? Czy w ogóle jakiekolwiek wydarzenie na wschodzie wywołało WIELKIE ZMIANY w naszym kraju? Jeśli na pytania, które właśnie zadałem odpowiadacie NIE to przestańcie bredzić, że nie jesteście pewni jaki będzie wynik wyborów!!!
Martimo niestety nadajemy na różnych falach!
Nadawanie na innych falach związane jest również z brakiem wiedzy Martimo w temacie - który zasygnalizowałem!
Mój wpis odnosił się do przepowiedni Nostradamusa mówiącej o „wschodnim wietrze” oraz na pozór nie do końca związanej z nim zmianie władzy w Polsce z prawicy na lewice.
Żeby zrozumieć ten temat należy dobrze poznać i zrozumieć wszystko to co napisał Nostradamus na temat wojny NATO- Rosja. Ponieważ jest to wszystko związane ze wschodnim wiatrem.
Nie chodzi tu o kulminację tej wojny ale wszystko to co się dzieje na początku – wszystkie małe i drobne sygnały – które wszystkie razem tworzą wschodni wiatr…
Opisując w oddzielnym wątku jedną przepowiednię Nostradamusa wskazałem jakie ważne wydarzenia ona opisuje. I właśnie tam w punktach i z ilustracjami opisałem fazy wojny na Ukrainie.
W jednym miejscu zebrałem większość informacji na dany temat.
To co zasygnalizowałem to tylko mały drobiazg, który może się zmienić w ogromny problem!
Dlatego chcąc nie chcąc powinienem rozwinąć to co napisałem - nie dla Martimo ale dla innych zainteresowanych tematem czytelników.
Pan Atraktor już wielokrotnie to robił w swoich wpisach. Były pokazywane aktualne wydarzenia a później powiązanie ich z tym o czym pisał Michel Nostradamus…
W pierwszej fazie konfliktu NATO-Rosja wydarzenia rozgrywają się na Morzu Czarnym pomiędzy flotą Turecką a Rosyjską…
W tym samym dniu w którym Donald Trump wycofał swoich żołnierzy spierających Kurdów w Syrii Turcja zaatakowała pozycje Kurdyjskie… Słychać oburzenie Unii Europejskiej oraz groźby Turcji emigrantami…
Brakuje tu jeszcze Baszszar al-Asada Prezydenta Syrii którego jak wiemy wspierał Putin. Nie tylko mentalnie ale również zbrojnie. Rosja stworzyła sobie poligon doświadczalny swoich nowych broni na terenie Syrii.
Rosja niby pomagając Syrii atakowała również Kurdów. Kurdowie to osobny ale ważny temat do omówienia w przyszłości.
I teraz to co przed nami. Jak myślicie ile potrzeba czasu żeby Rosja ponownie włączyła się do wojny w Syrii. Przecież już wcześniej ze swoich okrętów ostrzeliwała pozycje Kurdów.
Dlatego właśnie wskazałem ten aktualny medialnie temat…
Może on dotyczyć pierwszych starć między Turcją a Rosją.
Tutaj nie trzeba za dużo pisać. Jednak ostatnie doniesienia są niepokojące. Zaczyna się coś dziać – następuje eskalacja. Nowy prezydent Ukrainy z jednej strony spokojny jest zaopatrzony w nowe przyrzeczenia Amerykanów – zaczyna czuć się coraz pewniej.
Natomiast ostatnie sensacje związane z rozmową telefoniczną z Trumpem wstrzymują jego pazurki.
Dlatego Ukraina nadal jeszcze nie stosuje broni ofensywnej i lotnictwa. Trwa tam wojna obronna ze strony Ukrainy. To Donald Trump wstrzymuje te działania – wymuszając swoje korzyści.
Żeby zrozumieć ten temat trzeba wrócić do punktów opisujących fazy wojny NATO-Rosja.
Polecam:
http://koniecswiata.info/forum/post/18356/#p18356
http://koniecswiata.info/forum/post/18364/#p18364
Jak do tej pory wszyscy byli amerykańscy prezydenci mając problemy z utrzymaniem swojej władzy lub jej przedłużeniem na kolejną kadencję… wykorzystywano bardzo prosty manewr..
Doprowadzano do nasilenia istniejącej wojny lub rozpoczynało nowe wojny.
Donald Trump nie tylko myśli o drugiej kadencji ale od długiego czasu na siłę szuka swojego osobistego sukcesu. Niestety bardzo dużo afer z jego udziałem lub udziałem jego podwładnych i rodziny nie ułatwia mu zadania…
A teraz jeszcze problemy z impeachmentem – czyli pozbawieniem władzy!
Dlatego wojna jest najbardziej skutecznym elementem. Oczywiście nie chodzi o wojnę handlową.
Niestety Ukraina jest na ustach wielu…
Nostradamus pisał że przez działania i ukrywanie przez przywódców można opóźnić niektóre wydarzenia ale nie można im całkowicie zapobiec!
To właśnie widzimy w działaniach Donalda Trupa.
Z jednej strony wycofuje swoje wojska a z drugiej strony chce osiągać swoje cele cudzymi rękoma!
Natomiast jak jest przyłapany to mówi że to nie on!
Podsumowując.
Michel Nostradamus nie bez powodu połączył dwa wydarzenia „wschodni wiatr” oraz zmianę władzy z prawicy na lewicę… Polska i Polacy nie są oderwani od wydarzeń w skali światowej... szczególnie jeśli będą w nich brali udział… i to znaczący...
To na tyle na szybko!
Na pewno będę kontynuować swoje autorskie wpisy na założonym do tego dedykowanym wątku.
Moogi
Ps. Martimo to ty bredzisz. Przepowiednia o „wschodnim wietrze” nie mówi o wyborach tylko o zmianie rządu z prawicy na lewice… A kto jest jeszcze prawicą? Już tego nikt nie bierze pod uwagę! A może kilka razy w krótkim czasie zmienią się rządy!
Wybory – to Wielkie Zmiany! A zmiana koalicji prawicy na samodzielną koalicje lewicy może później!
Trzeba pamiętać że koalicje nie są stabilne!
Myślę że już za chwilę będzie można powiedzieć więcej! Po wyborach!