MartimoCardoza, bez żadnych złośliwości z mojej strony, tu nie chodzi o moje, czy kogoś myślenie życzeniowe, po prostu opieram się na tym co zostało już opublikowane. I powtórzę po raz kolejny, że mam świadomość nieuchronności wypełnienia się Omenów, ale nie koniecznie już pozostałych przepowiedni. Dlatego uważam, że czas to wszystko zweryfikuje.
Arteuza
"Oto jeszcze jeden przykład tym razem z Alamanachu,- w którym Nostradamus pisze,że część przepowiedni może się nie spełnić,jeżeli decyzje będą odważne i przemyślane!
!
Pamiętaj przyszły czytelniku,że czas trwania i przeznaczenia-
Zmienia się-jak wszystko!
Część co tu napisane nie spełni się tylko-
Jeżeli postąpisz zgodnie z rozsądkiem i Wolą Wszechmogącego!"
I tak jak Ormin_lange też jestem zdania, że - i tu zacytuję dosłownie:
"Panowie najważniejsze, że temat ten żyje. Możliwe, że wszyscy, którzy tu piszemy, obojętnie czy się ze sobą zgadzamy, czy nie, czy kochamy prawicę, centrum, lewicę czy nikogo, jesteśmy wierzący, niewierzący, albo obojętni religii lub nieokreśleni religijnie - zdajemy sobie sprawę, w przeciwieństwie do śpiącego w złudnym dobrobycie społeczeństwa, że czasy idą ciężkie. Dobrze jest w takich czasach zakopywać topory wojenne, albo starać się ich nie wykopywać. Nie dać się podzielić, tak jak to czynią z nami politycy, duchowni i "czwarta władza", nie dac się napuszczać do walki na ulicach, do upuszczania krwi innym ludziom, z którymi się nie zgadzamy."
Dyskutujmy konstruktywnie, bo nikt z nas nie ma patentu na nieomylność .
Pozdrawiam