Odp: Wiek XXI: wizje i przepowiednie. Wolna dyskusja i dociekania.
Hejka kochani forumowicze ze wszystkich stron:)
Bardzo fajne zestawienie pojęć "Nacjonalizm" vs "Patriotyzm". Bardzo na czasie i warte wielokrotnego przytaczania moim zdaniem. Wiele osób nie widzi niestety różnic między tymi dwoma....
Wracając do aktualności to niewątpliwie obecne wydarzenia są niepokojące a jednocześnie wręcz intrygujące. Cały czas zadaje sobie pytanie o co chodzi z "koronawirusem" i instynktownie mam wrażenie, że to jest celowe wywoływanie paniki, pewnego rodzaju testowanie świata i tego co się będzie działo z Państwami i ich rynkami. Śmiem twierdzić, że jest to mega światowa spekulacja. Wyobraźmy sobie, że takimi działaniami można pościć niejeden demokratyczny kraj z torbami. Najpierw osłabiamy rynki takimi jak dzisiaj działaniami jednocześnie kupując za niską ceną jego główne indeksy giełdowe. To jest oczywiście przesadzone, ale jakbym miał 20 mln PLN albo kasę tak niewyobrażalnie wielką ja anonimowi możni tego świata to właśnie teraz bym kupował akcje głównych indeksów za całą tą kasę.....żeby później mieć narzędzia do pewnych kontroli lub zwykłego zarobku i powiększenia majątku.....
Tutaj chciałbym Wam przytoczyć program dokumentalny, który ostatnio oglądałem. Trafił on do niewielu osób ponieważ był późno wieczorem, jego tytuł to: "Pajęcza sieć. Drugie imperium brytyjskie". Z grubsza napiszę, że opowiadał on o tym, że 40% światowych finansów jest "administrowanych", ale przede wszystkim utajnianych przez Bank of England plus 15-20% przez Neptuna. Dodatkowo jest tam dosyć szczegółowo wyjaśniane dlaczego niektóre kraje mimo swoich rządów nie maja wpływu na to co się dzieje w ich kraju, w którym rządzi taki utajony kapitał. Jest to wiele krajów w Afryce, która jest w pewnym sensie światowym bankrutem. Wychodzi też na to, że świat na tyle zwariował, że w wielu miejscach na świecie zamiast demokratycznie wybranego rządu mandat sprawuje utajona, niewidzialna, finansowa siła....
Dodatkowo patrząc na przepowiednie dotyczące Smoka spekuluję, że może on testować swoich obywateli i świat na wypadek epidemii, albo wręcz przygotowuje ich na taką ewentualność. W Wuhan jest wojskowe laboratorium, z którego może pochodzić ten wirus. Poniżej link do pierwszej lepszej strony internetowej:
https://nczas.com/2020/01/26/koronawiru nformacje/
A propos przepowiedni mówiących o obleczaniu dusz w inne ciała to uważam, że jak najbardziej będzie to możliwe i będzie się to działo ponieważ człowiek już teraz instynktownie wie, że jest w nas coś więcej niż tylko ciało. Na dowód tego jest wiele filmów s-f (których w pewnym momencie będziemy nazywali jako dokumentalne). Uważam osobiście, że te wątki w różnych filmach biorą się właśnie z takiego podświadomego myślenia o takich możliwościach, ale jeszcze nikt nie wie jak to poprawnie przeprowadzić.....
W sprawie wypełnienia tekstów "Nostry", w aktualnej dekadzie, w naszym kraju to cały czas czekam kiedy habit będzie końcem jednego z braci. Wydaje mi się, że po tych wyborach prezydenckich mieszanie się pewnej części kleru w politykę dopiero się nasili, bo na razie to wszystko jest jeszcze w pewnym sensie w kuluarach. Moim zdaniem aktualna głowa Państwa może wygrać te wybory (w niełatwej walce) i to może popchnąć ich do umacniania aktualnego, "kościelnego" elektoratu.....bardzo jestem ciekawy jak będą wyglądały najbliższe lata. W tej dekadzie wszystko powinno się wyjaśnić i sprawić, że kolejne wydarzenia staną się wręcz oczywiste....
Pozdrawiam Uni
Persage II 13
Dusza bez ciała nie będzie dłużej cierpieć,
Przywdzieje ona swoje nowe odzienie,
Dzień Śmierci stanie się dniem Narodzenia,
Duch Święty znów się w nim rozraduje,
Kiedy dusza z nowego ciała ujrzy Świat,
Dla niej wieczny w całej swej okazałości.