Temat: Elektrownie Atomowe
Trochę późno żeby o to pytać bo do jutra może już mieć kto mi odpowiadać ale muszę zadać to pytanie bo dręczy mnie od lat a nie miałem śmiałości nigdy zapytać. Może i jestem niedouczony i mało wiem, jestem za to wierny teorii o końcu świata jaką zapowiada pan Geryl Patrick, z czego wynika że wszystkie urządzenia elektryczne ześwirują a potem przestaną działać. Na świecie jest mnóstwo elektrowni atomowych no i całkiem sporo broni, chodzi broni mnie tak nie martwi bo musi być dobrze zabezpieczona i bez aktywacji nic nie zrobi. Ale co z taką elektrownią w która wciąż funkcjonuje a tu nagle bum i wszystkie urządzenia zabezpieczające i chłodzące przestają działać, dojdzie do przegrzania rdzenia i bum. Tak sobie myślę że nawet jak ci co schowają się do schronu i przeżyją nie będą za bardzo mieli po co wychodzić na powierzchnię. A my malutcy nawet jak to przeżyjemy to prędzej czy później dopadnie nas promieniowanie. Ironia losu, coś co pomaga tak wielu ludziom w codzienym życiu miało by być ostatecznym ciosem dla wszystkich. Proszę wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli w takim tkwię.