Witam:
Mam trochę czasu,więc odpowiem dzisiaj zadane mi pytania.
Ale przed tym odniosę,się do paru istotnych spraw dotyczących pisania na forach w internecie.
Na wstępie jeszcze raz przypominam,że moje interpretacje nie muszą być prawdziwe w 100%lub nawet w ogóle!
W niektórych tak jak np; w przypadku Korei(jest podpuszczana przez Chiny),czy w przypadku powstania imperium muzułmańskiego,któremu będzie przewodziła osoba nazywająca siebie Mahdim na pewno staną się faktem tak jak stał się faktem kryzys gospodarczo finansowy w Grecji ;"Żałosny śpiew Słowika Grecji"jak pisze w jednej ze swoich centurii M Nostradamus.
Są jednak centurie i inne teksty (większość),których interpretacji może być wiele i każdy z nas może mieć wtedy rację.
A teraz co do pisania na forach:-
Zacznę od uwagi"Elizy" do administratora forum ,a także i innych forumowiczów atakujących administratora tego forum.
Otóż zawsze (wbrew zarzutom nie których) STARAM SIĘ MÓWIĆ PRAWDĘ BO TAK ZOSTAŁEM WYCHOWANY!
Kiedy przeszedłem na emeryturę i zacząłem szukać dla siebie ciekawych tematów w których mógłbym się wypowiedzieć(jestem kosmologiem) całkiem przypadkowo natrafiłem na forum 'Koniec Świata" i to na taką gdzie nie potrzeba się logować.Tam zauważyłem ożywioną dyskusję forumowiczów w sprawie tekstu dotyczącego katastrofy smoleńskiej,którego autorem miał być M Nostradamus.
Ponieważ na studiach w USA (o czym pisałem)przypadkowo zainteresowałem się Nostradamusem,bo był w tym czasie w USA bardzo modny ze względu na stosunki tego kraju z ZSRR,ten tekst mnie zainteresował!
Po dokładnym sprawdzeniu tegoż(również rozmowach z osobami znającymi się na twórczości Nostradamusa) zaprzeczyłem autentyczności tekstu,co oczywiście od razu spotkało się u nie których osób wyznających teorię zamachu(NIE WIEM CZY TO BYŁ ZAMACH,CZY KATASTROFA-OD RAZU ZAZNACZAM!)smoleńskiego!
Przyznaję,że pisanie(ludzie zadawali różne pytania)na tym forum mnie po prostu,wciągneło.
Po pewnym czasie odezwał się do mnie(publicznie na forum)administrator,który zaproponował mi zalogowanie się i przejście na forum tematyczne.
Wahałem się dość długo,bo zdawałem sobie sprawę z tego,czym są takie strony na forach i jak tam się wypowiadają nie które osoby,a mianowicie:prowokują,ubliżają,obrażają,używają podtekstów,nie mówiąc o tym ,że 'suma suma rum" po prostu łamią różne przepisy prawa w tym prawa karnego(np;antysemityzm,rasizm itd ),a administratorzy stron na ogół nie reagują,również,co mnie niezmiernie dziwi na forum gazety,która nazywa siebie samą" PRAWNĄ"?!
To wszystko co piszę(dyskusję pomiędzy mną,a administratorem) może każdy sprawdzić na stronie tego forum na której nie wymagane jest logowanie.
Kiedy administrator zapewnił mnie,że nie dopuści do tzw;"wycieczek osobistych" i łamania prawa w tym regulaminu forum to po długim zastanowieniu postanowiłem się zalogować i tutaj pisać.
Na stronie "GP"zacząłem pisać dopiero jak pojawił się tam większy ode mnie znawca problematyki tekstów M Nostradamusa Andy Collins autor wielu książek,a także jak dostałem linka do forum"GP" od jednego z forumowiczów,abym przeczytał tam teksty osoby pod nikiem "Arteuza",który opisuje twórczość Nostradamusa i je interpretuje.
Przed tym nie miałem w ogóle pojęcia,że istnieje takie forum i że jednym z tematów jest III wojna światowa na podstawie centurii M Nostradamusa.
Postanowiłem sprawdzić kim jest ta osoba i myślę ,że już wiem na pewno.
Natomiast myślałem,że;" gdzie jak gdzie ",ale NA STRONACH FORUMOWYCH GAZETY PRAWNEJ PRAWA SIĘ PO PROSTU PRZESTRZEGA -I CO ,I SZYBKO SIĘ OKAZAŁO,ŻE TO MRZONKI,ŻE JEST TO FORUM NA KTÓRYM ODBYWA SIĘ DZIEŃ W DZIEŃ,A WŁAŚCIWIE CO CHWILĘ NAGMINNE ŁAMANIE PRAWA!
Co jakiś czas tam zaglądam i "włosy stają mi na głowie-jeszcze ich trochę mam"co tam co chwila,co tam się odbywa dzien i to właściwie na prawie wszystkich stronach tego forum!
Miałem o pewnych osobach ze strony "GP" już w ogóle nie pisać,ale oni jakoś nie mogą o mnie zapomnieć i dalej o mnie tam piszą,obrażając!
Mało tego,że obrażają mnie ale do tego doszło ,że jeden z nich obrarza byłego ministra Św.Pamięci Kozłowskiego(nie dawno zmarł-brak szacunku nawet do śmierci), a także byłego premiera Mazowieckiego i inne osoby.
W jednym z ostatnich tekstów bodajże niejakiego "ziama",aż sączy się od jadu nienawiści do: Żydów,Niemców i innych narodów(ksenofobia,szowinizm i rasizm)!
Ich hipotezy szczególnie:" nikeragena,xero",a także niektórych innych ,że jakoby ja,Arteuza ,a niektórzy nawet twierdzą,że i Andy Collins,Paulus i Aleksander Centurio itd, to ta sama osoba ,albo,że jestem,jesteśmy agentami jakićś tajnych służb ,które chcą szkodzić świetlanej przyszłości Wielkiej Katolickiej Polsce!
To już jest nie tylko łąmanie prawa,ale zwykła paranoja ,wręcz psychoza!
Myślałem,że taki 'miao",bo czasami pisze mądre rzeczy nie da się wrobić w tę grę niektórych tam osób,ale niestety pomyliłem się,bo jego podejrzenia w stosunku do mnie:styl,literówki,itd robią z niego tak samo jakiegoś śledczego tropiciela z czego pewno sam sobie nie zdaje sprawy.
Kiedyś podejrzewali oni o to ,że Arteuzą jest osoba o nicku "LGLG" ,a także inne osoby - wyczytałem to,bo przeczytałem wypowiedzi Arteuzy i jego adwersarzy od początku do końca!
A dlaczego?- ,bo mieli mieć czelność inne zdanie niż oni;"miao,nikeragen,xero,zian" itd.
Zastanawiam się więc(przyznam w rewanżu),czy te w/w, osoby to nie jest jedna i ta sama osoba:styl pisania podteksty,oczernianie adwersarzy,zadawanie pytań,a następnie ODPOWIADANIE NA NIE SOBIE SAMEMU Z RÓWNOCZESNYM SKŁADANIEM SAMEMU SOBIE OSOBISTYCH HOŁDÓW ITP?!
Przecież łatwo można wyrobić sobie kilka stron meilowych np:na różnych portalach ,przybrać różne nicki I PISAĆ DO SIEBIE SAMEGO!!!
Tak więc niech:"nikeragen,xero,ziam,miao"NIECH TAM PISZĄ SAMI DO SIEBIE I SKŁADAJĄ SOBIE SAMI OSOBISTE HOŁDY!
ale tak nie będzie,BO PO "ZROBIENIU SWOJEJ DESTRUKCYJNEJ ROBOTY- UWAGA!-DOMAGAJĄ SIĘ OD ADMINISTRATORA STRONY NA "GP" ZAMKNIĘCIA JEJ,CZYLI:C E N Z U R A!!!
Jednoznacznie oświadczam,że będę pisał na tym forum dopóki nie będzie tu łamane prawo jak to ma miejsce na stronach forum; "Gazety Prawnej" i administrator tej strony dobrze o tym wie i dobrze ,że pilnuje PRZESTRZEGANIA PRAWA,w TYM REGULAMINU FORUM!
Ja ze swej strony obiecuję Wam,że nie będę nikogo tu obrażał i używał żadnych osobistych podtekstów,gdybym o tym zapomniał to proszę o zwrócenie mi uwagi przez administratora tej strony.
Za chwilę odpowiem na pytania;
Pozdrawiam;Atraktor