Jako, że jestem zawsze otwarty do rzeczowej dyskusji opierającej się na argumentach, a nie osobistych uprzedzeniach czy swoich "widzi-mi-się" to trzeba postawić sprawę jasno: CYTUJĄC PISMO ŚWIĘTE ponieważ to jest nasza ostoja na tym świecie -> nie zawracajmy sobie głowy tłumaczeniami, ponieważ dla zwykłego śmiertelnika sens pozostaje ten sam - Stary Testament ostał się do dni dzisiejszego NIETKNIĘTY od kilku tysięcy lat - a to dlatego, że Żydzi mieli następującą zasadę: gdy znaleziono w jakiejś nowej kopii Pisma Św. choćby JEDEN BŁĄD od razu ją PALONO - skrawki pergaminów które do teraz są odkrywane na Bliskim Wschodzie są IDENTYCZNE ze Starym Testamentem używanym dziś przez Żydów - tzn Naszą częścią Biblii czyli Starym Testamentem. Co do Nowego Testamentu - to sprawa nie jest już taka jasna jak wszyscy wiedzą - ALE - zasada jaką się kierowali ludzie, którzy składali Kanon Biblijny to po pierwsze - zgodność ze Starym Testamentem, a potem zgodność z pozostałymi księgami Nowego Testamentu - jednym z ciekawszych wydarzeń dotyczących tworzenia kanonu nowego Testamentu jest przypadek Apokalipsy Św. Jana - ponieważ opisane w niej sceny są przecież irracjonalne i fantastyczne (różne Bestie, sceny spadającej krwi, roje potworów itd.) - z powodu takiej dziwnej zawartości chciano usunąć ją początkowo z kanonu - podobnie jak to zrobiono z Księgą siódmego po Adamie - Enocha, którego wg Biblii zabrał Bóg !!!! przeczytajcie sobie ją, bardzo interesująca historia która rozwija jakże ciekawy wątek Aniołów -> jest do pobrania za darmo :
http://chomikuj.pl/koyani/ebook/Ksiega+
818558.pdf
bądź bezpośrednio na stronie : http://www.proroctwa.com/Henoh.htm
ALE ostatecznie nie usunięto Apokalipsy Św. Jana - ponieważ jest odzwierciedleniem opisu końca tego świata w Starym Testamencie !!! tylko opisana jest bardziej szczegółowo, więc możemy ją uznać, za autentyczną.
Błędy tłumaczy sa już ogólnie znane -> np słynny dopisany werset, "...a ci trzej jedno są"
dopisek ten miał wspierać pogańską doktrynę trójcy -> wiele pogańskich religii miało "swoje Trójce" - którą dalej Krk wspiera i bluźni - jednakże, jeżeli ktokolwiek chce się powoływać na WIELKĄ NIERZĄDNICE musi wiedzieć, że większość obrządku Krk to miks z różnego rodzaju pogaństw tu jest lista "nowości" wprowadzonych do chrześcijaństwa przez kapłanów katolickich ->
http://www.swiatpl.com/home/art.php?id=1548
na marginesie dodam, że jest napisane : "Nie róbcie nic ponad to co wam kazano" - także, ktokolwiek zaczyna się kłaniać obrazom bądź "świętym" figurom - CYTAT: JEST OBRZYDLIWOŚCIĄ W OCZACH PANA"
pomijam już kwestie SZATAŃSKIEGO RÓŻAŃCA - >podczas którego modlą sie ludzie do KRÓLOWEJ NIEBIOS - A BÓG POWIEDZIAŁ -> "NIE BĄDŹCIE WIELOMÓWNI JAKO POGANIE, BO MYŚLĄ ZE Z POWODU SWOJEJ WIELOMÓWNOŚCI WYSŁUCHANI BĘDĄ" - musze jednak zaznaczyć, że odmawianie różańca działa -> ale jest to czynione mocą SZATANA - przypominam, że TAKIE SAME POGAŃSKIE KORALIKI ODMAWIAJĄ LUDZIE W: HINDUIZMIE, ISLAMIE, SZATAŃSKIM BUDDYZMIE (dlaczego szatańskim ? ano spójrzcie tylko na ich posągi duchów do których modlą sie o wsparcie - są to po prostu posągi demonów) ITD.
Na marginesie ode mnie moge dodać, że pewnego razu zapytałem się kapłana katolickiego czy jest możliwość medytacji takiej jak w kulturach wschodu - odp. twierdząco mówiąc: " NO PRZECIEŻ RÓŻANIEC JEST" !!!!!
Nie muszę wam tłumaczyć na czym polega medytacja - wielokrotne powtarzanie tej samej formułki, kiedy to nasz mózg zaczyna sie wyłączać - jest to potwierdzone naukowo - (to jest jedna z metod wykorzystywana przez tajne służby w celu wydobycia informacji - jest skuteczniejsza niż serum prawdy) - delikwent powtarza wielokrotnie formułke - u katolików jest to "zdrowaś maryjo" i tak w kółko -> przypatrzcie się jak starsze osoby kiwają sie jeszcze w takt szeptanych sylab - wypisz wymaluj BUDDYŚCI - > DO KOGO WY LUDZIE SIĘ MODLICIE ?????????
NAPISANE JEST : "JEST TYLKO JEDEN POŚREDNIK MIĘDZY CZŁOWIEKIEM A BOGIEM - A JEST NIM JEZUS CHRYSTUS"
przypominam, że kto robi coś ponad to co nakazane -> GRZESZY
jak już zdążyliście zauważyć uważam, że Krk niewiele różni się od ISLAMU, BUDDYZMU, VOODOO, HINDUIZMU i innych RELIGII SZATANA -> JEDNAKŻE udaje coś zgoła innego. Jednakże musicie pamiętać !!! JEST NAPISANE : "18 Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców." i stawiam pytanie retoryczne : Czy Krk wydał i wydaje dobre owoce ? (tak mam tu na myśli pedofilie w kościele katolickim która jest spowodowana zakazem posiadania żony – a zostało to wprowadzone ok 1000 lat temu WBREW Biblii – gdzie opis przełożonego zboru jest następujący :
" ma byc nienaganny, maz
jednej zony, trzezwy, umiarkowany, przyzwoity,
goscinny, dobry nauczyciel,
3. nie oddajacy sie pijanstwu, nie zadzierzysty,"
"który by własnym domem dobrze zarzadzał,
dzieci trzymał w posłuszenstwie i
wszelkiej uczciwosci,"
Jak sami widzicie dzieci i żona są WYMOGIEM
TYLE W TEMACIE CELIBATU
Dlatego Krk dla mnie NIC nie znaczy bo jak historia uczy - raz mówią tak, raz tak, a za 10 lat zgodzą sie np. na aborcje, niedawno "papież" powiedział, że nie może oceniać zboczeńców(homoseksualistów) "bo kim on jest, żeby ich oceniać" ;]
podsumuje tylko: DNO i PÓŁ METRA MUŁU
ROZUMIEM, że to forum nie na tematy religijne tylko na temat NOSTRADAMUSA - ale chyba DUŻYM BŁĘDEM byłoby rozpatrywanie PRZYSZŁOŚCI ŚWIATA nie zaglądając do NAJSTARSZEGO ZBIORU PRZEPOWIEDNI - to nie jest lekcja czytania ze zrozumieniem i zadanie " co miał na myśli autor?" bo można zgubić się w natłoku bzdur, do tego trzeba podejść holistycznie -> sam Arteuza wspominał, że oparł swoją interpretacje NIE TYLKO na Centuriach i almanachach ale także : CYTAT :
" W swoim opisie wydarzeń związanych z III wojną światową - z jej początkiem, zakończeniem,
czasem trwania i przebiegiem, a także z opisem wydarzeń dotyczących dwóch katastrof
kosmicznych korzystałem z niżej wymienionych źródeł, oprócz oczywiście centurii, prognostyków,
listów i innych tekstów Michela Nostradamusa:
1. Księga Daniela, w tym sen Nabuchodonozora, uczta Baltazara, wizja czterech Bestii, ohyda
spustoszenia.
2. Apokalipsa świętego Jana.
3. Księgi Sybillińskie, w tym Perska, Libijska, Delficka, Pytia, Frygijska, Samijska (z wyspy
Samia), Tyburtyńska, Kumańska, Erytrejska, Helespontyjska i ta XIII najsławniejsza - Michalda
(królowa Saby).
Tak zwane Księgi Sybillińskie są uważane za jedne z najważniejszych dokumentów kultury
europejskiej. Stanowiły i stanowią inspiracje dla wielu artystów, poetów, pisarzy, malarzy,
rzeźbiarzy, a nawet muzyków. Interesowali się nimi np. Owidiusz, Wergiliusz, Dante, Michał Anioł,
Giotto.
W POLSCE SIĘGANO PO NIE (WYROCZNIE SYBILLIŃSKIE) W CHWILACH TRUDNYCH
DLA KRAJU! NA PRZYKŁAD ADAM MICKIEWICZ W III CZĘŚCI DZIADÓW
POWOŁYWAŁ SIĘ NA NIE I PISAŁ, cyt.: "...TAM KSIĘGA SYBILLIŃSKA PRZYSZŁYCH
LOSÓW ŚWIATA"!
4. Objawienie w Heede.
5. Objawienie w la Salette.
6. Tajemnice Fatimskie.
7. Tajemnice Garabandal.
8. Objawienie w Akita (Japonia).
9. Tajemnice z Medżugorie (Medjugorje).
10. Objawienie w Naju (Japonia).
11. Proroctwo z Wismaru.
12. Przekazy siostry Aiello.
12. Wizje świętego ojca Pio.
13. Ekstaza mistyczna papieża Leona XIII.
14. Wizje siostry Yvety.
15. Przekaz Małego Kamyka.
16. Obrazy Nihil Domini.
17. Przepowiednia prowansalska.
18. Śpiący Prorok Edgar Cayce.
19. Przepowiednie Jeane Dixon.
20. Przepowiednie Weroniki Lucen.
21. Wizja Eduarda Meiera.
22. Wizje Johna Leary'ego.
23. Przepowiednia przeora Eustachiusza.
24. Proroctwo opata Stanisława Reszki.
25. Wizja Nimfy Suchońskiej.
26. PROROCTWO WERNYHORY (po polsku Waligóry).
27. Przepowiednia księdza Marka.
28. Widzenia mistyczki Wandy Walewskiej.
29. Przepowiednie księdza Cieślaka.
30. Prognozy kardynała Augusta Hlonda.
31. Widzenie siostry Medardy.
32. Wizje Podlasianki.
33. Wizje księdza Klimuszki.
34. Przepowiednie brata Ludovica Rocci.
35. KOD BIBLII.
36. Niektóre zapisy innych niż Biblia świętych ksiąg: Koranu, Księgi Wed, Rygwedy, Ramajany,
Księgi Zohar, Talmudu, Awesty, Ramajany, Mahabharaty, Brahma Sutry, Sutra lotosu i inne, Granth
Sahib i wiele innych.
37. Znaki - zapisy: Piramid Egipskich, Majów i innych budowli MEGALITYCZNYCH.
38. Pisma niekanoniczne: Apokryfy. "
KONIEC CYTATU
także, możemy gonić własny ogon, albo ZNALEŹĆ PRADĘ
ps msze "za pokój duszy" są bluźnierstwem dla Boga, bo BÓG JEST DLA ŻYJĄCYCH SPRAWIEDLIWY I MIŁOSIERNY, ALE DLA ZMARŁYCH TYLKO SPRAWIEDLIWY - i NIKT nie może po śmierci człowieka zmienić jego przeznaczenia, no ale już starożytni Egipcjanie i w starożytnej Mezopotamii wierzyli w niebo i piekło to czemu się tutaj dziwić...
ps2 pewnie jak kościół rzymsko-katolicki zabroniłby pierdzieć to też cześć ludzi umarłaby z zagazowania ^^ - jak mówi historia -> ludzie sprzeciwiający się tej instytucji mieli często RACJĘ - kiedyś był zakaz interpretacji Biblii, ba nawet zakaz jej posiadania - jednakże na szczęście monopol się skończył...
ps3 TAK - Biblia ma zapobiegać grzechom -> jeżeli jej nie czytamy i nie rozpatrujemy na pewno zbłądzimy - CYTAT :
"Badajcież Pisma, bo sądzicie że macie w nich żywot wieczny,
a one składają świadectwo o mnie ;" Jan 5:39
PRZYPOMINAM : JEZUS POWIEDZIAŁ : "Na swoją obronę masz to, że nienawidzisz uczynków nikolaitów, których i ja nienawidzę.” (Obj 2,2.3.6 BW); -> któż to nikolaici ??
KTO CHCE PRAWDY ZNAJDZIE JĄ -> http://mariuszjurga.wordpress.com/2013/01/20/nikolaici/
W SKRÓCIE - nikolaici to ludzie którzy dzielą społeczeństwo na dwa obozy tzw. laików - głupi lud i kapłanów - tych wtajemnicznych -> wg Jezusa - każdy jest równy i nowonarodzony ze chrztu w wieku, w którym rozumie już sens życia po chrześcijańsku i gdy chce zostać chrześcijaninem, mając wolny wybór -> jest nowym KAPŁANEM BOGA ŻYWEGO
CI KTÓRZY POPIERAJĄ NAUKĘ NIKOLAITÓW -> patrz link -> ICH NIENAWIDZI JEZUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Żeby zrozumieć wystarczą dobre chęci - jednakże jeżeli głupota przeszkadza w zrozumieniu to już nie problem Boga (na marginesie głupota też jest wspomniana w Biblii jako GRZECH)
ps4
nigdzie w Biblii nie jest napisane milion lat -> jest tylko 1000 jako wskazówka, którą opisałem w moim poprzednim poście, a nie za to jest -> milion lat ;] ale za to mamy nasapisane, że na NOWEJ ZIEMI na której nie będzie już zła - "ludzie nie będą już się żenić, ani za mąż wychodzić - będą niczym anioły" -będą żyć WIECZNIE CYTAT z Objaiwenia Jana:
I nie bedzie juz nic przekletego. Bedzie
w nim tron Boga i Baranka, a słudzy jego
słuzyc mu beda
na marginesie -> jest TYLKO BÓG I BARANEK !!!! -> NIE MA ŻADNEJ TRÓJCY !!!!!!!!
dalej jest:
23. A miasto nie potrzebuje ani słonca ani
ksiezyca, aby mu swieciły; oswietla je bowiem
chwała Boza, a lampa jego jest Baranek.
24. I chodzic beda narody w swiatłosci jego,
a królowie ziemi wnosic beda do niego
chwałe swoja.
25. A bramy jego nie beda zamkniete w
dzien, bo nocy tam nie bedzie;
5 I nocy juz nie bedzie, i nie beda juz
potrzebowali swiatła lampy ani swiatła słonecznego,
gdyz Pan, Bóg, bedzie im swiecił
i panowac beda na wieki wieków.
6. I rzekł do mnie: Te słowa sa pewne i
prawdziwe, a Pan, Bóg duchów proroków
posłał anioła swego, aby ukazac sługom
swoim, co musi sie wkrótce stac.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na poparcie moich słów Stary Testament:
Izaj. 65:17-19
17. Oto Ja stworzę nowe niebo i nową ziemię i nie będzie się wspominało rzeczy dawnych, i nie przyjdą one na myśl nikomu.
18. A raczej będą się radować i weselić po wszystkie czasy z tego, co Ja stworzę, bo oto Ja stworzę z Jeruzalemu wesele, a z jego ludu radość!
19. I będę się radował z Jeruzalemu i weselił z mojego ludu, i już nigdy nie usłyszy się w nim głosu płaczu i głosu skargi.
i Nowy Testament
Mat 22:30
Przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się ani żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie.
Czyż nie piękna wizja ?????
I to będzie trwało już wiecznie - NA WIEKI WIEKÓW -ŻADNE MARNE MILION LAT ALE NA ZAWSZE !!!!!
ALE ALE czy nie przypadkiem NOSTRADAMUS NAM OBIECAŁ ŻYCIE POŚRÓD GWIAZD ??????
no to muszę was rozczarować - CZŁOWIEK ZOSTAŁ STWORZONY DO ŻYCIA NA ZIEMI I TU NASZE MIEJSCE
TAKŻE O GWIEZDNEJ ODYSEI MOŻECIE ZAPOMNIEĆ - a propo ludzi, którzy będą chcieli jednak zmienić ADRES z ZIEMIA na ALFA CENTAURI -> Bóg też o nich wspomina OTO CYTAT :
Ks Amosa 9:2
Chocby sie przedarli do Szeolu, wyciagnie
ich stamtad moja reka, a chocby sie
wdrapali na niebiosa, sciagne ich stamtad
w dół,
przypominam, że Szeol to wg Biblii miejsce gdzie ŚPIĄ umarli i czekają na sąd - piekło na razie nie istnieje (I NIE BĘDZIE !!! CÓŻ TO BYŁBY ZA BÓG MIŁOSIERNY NA WIECZNOŚĆ KOGOŚ SMARZYĆ !!!! - CYTAT: "ZAPŁATĄ ZA GRZECH JEST ŚMIERĆ" KONIEC - WSZYSCY ZOSTANĄ UNICESTWIENI - NIKT NIE BĘDZIE MĘCZONY NA WIEKI GŁUPTASY ;P!!!!i a w niebie nikt się jeszcze nie raduje -> ponieważ to byłoby NIESPRAWIEDLIWE - A JAKI JEST BÓG ??? SPRAWIEDLIWY
PAMIĘTAJCIE - WSZYSTKO MUSI BYĆ LOGICZNE - ALE JEŻELI NIE POCHODZI OD BOGA TO NIE JEST (np czyściec)
CZŁOWIEK ZOSTAŁ STWORZONY JAKO CIAŁO I DUSZA I NIE MOŻE ŻYĆ ŚWIADOMIE OSOBNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ps5 z pełną premedytacją trzeba PORÓWNYWAĆ PISMO ŚW. z BLUŹNIERCZYMI KSIĘGAMI - > TAKI MAMY NAKAZ ! BIBLIA MÓWI ŻE TYLKO GŁUPIEC UFA SWOJEMU SERCU - PRZYPOMINAM : NIE MOŻEMY DECYDOWAĆ I ROZSĄDZAĆ SAMI -> MAMY SŁOWO BOGA ŻYWEGO -> SIĘGNIJMY PO TE WODY ŻYWOTA WIECZNEGO !!!!!!!!!
CO DO RÓŻNYCH TŁUMACZEŃ BIBLII TO:
- ŚWIADKOWIE JEHOWY MAJA SWOJĄ WERSJE - USUNĘLI Z NIEJ DUUUUUUŻO WERSETÓW
- MORMONI TO JUŻ WŁAŚCIWIE MAJĄ WŁASNĄ BIBLIE MORMONA - CZYŚCI SEKCIARZE
- I SĄ OCZYWIŚCIE INNE SEKTY : Np KOŚCIÓŁ KATOLICKI
DLACZEGO ? - NA KAŻDEJ KOPII katolickiej Biblii jest napisane: że została przetłumaczona i napisana, w zgodności z UWAGA z katechizmem kościoła katolickiego i TRADYCJĄ KOŚCIOŁA !!!!!!! co to za BREDNIE !!!!!!!!!!!!!
SŁOWO BOGA stawiane na równi z LUDZKĄ TRADYCJĄ???? - toż to niesłychane !
kto chce się dowiedzieć więcej o tym bluźnierstwie może zajrzeć tutaj
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.gotquestions.org/Polski/
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ps6 Cóż, nie dziwi mnie fakt iż Nostradamus nie chciał łapać za Biblie - wiadomo, zaraz okazało by się, że ktoś tu kłamie -> On albo Biblia, co poskutkowałoby - STOSEM
ps7 i ostatni ;]
JA przedstawiam ARGUMENTY które wspierają moje TEZY, JEDYNĄ MOZLIWOŚCIĄ OBALENIA MOICH TEZ JEST OBALENIE MOICH ARGUMNETÓW – które są FAKTAMI
najczęściej spotykam się z przemilczeniem niewygodnych faktów, jednakże nie jest moim zamiarem nawracanie 100 % słuchaczy → bo to NIEMOŻLIWE
JAK jest napisane - „z tych co go wysłuchali część odeszła, a część uwierzyła” - TAKA JEST KOLEJ RZECZY – TYLKO DO JAKIEJ GRUPY ZALICZASZ SIĘ TY ????
odpowiedz sobie sam....
chcecie wiedzieć jaki będzie koniec naszej Ziemi ? -> do lektury Biblii zapraszam -> na potwierdzenie moich słów z poprzedniego posta
2 Piotr. 3:5-7
5. Obstając przy tym, przeoczają, że od dawna były niebiosa i była ziemia, która z wody i przez wodę powstała mocą Słowa Bożego
6. Przez co świat ówczesny, zalany wodą, zginął.7. Ale teraźniejsze niebo i ziemia mocą tego samego Słowa zachowane są dla ognia i utrzymane na dzień sądu i zagłady bezbożnych ludzi.
(BW)
i
Mat. 24:35.
Niebo i ziemia przeminą, ale słowa moje nie przeminą.
-> ale Bóg stworzy Nową Ziemię i Niebo gdzie -> "„Pan otrze z ich oczu wszelką łzę, a śmierci już nie będzie. Ani żałoby, ni krzyku, ni trudu już nie będzie, bo pierwsze rzeczy przeminęły" (Ap 21, 4).
i tym pozytywnym akcentem zakończę mój wywód, a ludziom, którym podczas lektury coś drgnęło w duszy polecam modlitwę do Boga proszącą o zrozumienie i rozpoczęcie czytania Biblii - ponieważ :
"Badajcież Pisma, bo sądzicie że macie w nich żywot wieczny,
a one składają świadectwo o mnie ;" Jan 5:39
Pozdrawiam
„Jeżeli Bóg z nami, któż przeciw nam?"
„Proście, a będzie wam dane;
szukajcie, a znajdziecie;
kołaczcie, a będzie wam otworzone.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje;
kto szuka, znajduje."