franekkropkabe napisał/a:Może mnie ktoś oświecić ? Atraktor pisał na forum gazeta prawna - ale uciekł stamtąd bo go atakowano... przyszedł tutaj i... po jakimś czasie uciekł z powrotem bo tu go atakowano ? nie kumam tego i nie wnikam.. dla mnie to bez sensu... wszystko skończy się tak, że albo skończy wgl pisać bo znowu go ktoś tam obrazi albo będzie musiał założyć własnego bloga - co jest bardzo proste... możecie uznać to za proroctwo ;] więc w temat się wpisuje ;p
Nie jest to prawdą co piszesz!
To wszystko jest przecież do sprawdzenia przy postach są daty-trzeba tylko poświęcić trochę czasu i zadać sobie trochę trudu!
Już to wyjaśniałem ,ale opiszę to jeszcze raz;
1. Najpierw zacząłem pisać na tym forum tj"Koniec Świata",ale ogólnym,gdzie nie potrzeba się rejestrować i logować i to dość przypadkowo,kiedy zauważyłem fałszywkę przepowiedni niby M Nostradamusa o katastrofie smoleńskiej.
2.Póżniej zostałem zaproszony przez administratora strony do przejścia na forum dyskusyjne,ale z początku nie chciałem i długo się nad tym zastanawiałem,aaż w końcu się zgodziłem.
Tak więc najpierw zacząłem pisać na tym forum,a nie forum Gazety Prawnej!
3.W czasie mojego pisania na forum 'Koniec Świata" otrzymałem link od jednego z forumowiczów do do forum Gazety Prawnej ,który wspomniał mi również o Arteuzie!
Czytając wypowiedzi Arteuzy(byłem oszołomiony!) na stronie GP uderzyła mnie jedna sprawa,otóż napisał on ,że M Nostradamus w swoich licznych przepowiedniach(prophetie) ,które wydawał poza znanymi powszechnie centuriami wspominał o talibach i Wielkim Talibanie,oraz napisał,że nie wie skąd Nostradamus wziął tą nazwę!
Zarejestrowałem się wówczas na stronie GP(daty rejestracji na forum Koniec Świata i GP można łatwo sprawdzić!) ,aby to wyjaśnić,bo niektórzy badacze M Nostradamusa napisali w swoich książkach,że wziął on nazwę"Taliban"od twórcy kalendarza muzułmańskiego,który nosił nazwisko;Alego ibn Abi Taliba!
4.Wówczas pisałem równocześnie na forum GP iForum "Koniec Świata"-często kopiowałem swoje teksty z jednego forum na drugie,choć nie wszystkie!
Wszedłem też na forum GP ze względu na to,że wcześniej ode mnie zaczął tam pisać A.Sieradzki i to pod swoim nazwiskiem co było ewenementem,którego niektórzy z uporem podejrzewali,że jest Arteuzą.Wszedł jak napisał ,a by temu stanowczo i kategorycznie zaprzeczyć wyrażając równocześnie swój żal z z powodu tego,że Arteuza przytoczył jakiś fragment jego którejś z książek nie podając przy tym jego nazwiska.Ale równocześnie napisał on,że ponieważ Arteuza wymienił jego nazwisko przy innej okazji jako znawcę twórczości M Nostradamusa to nie ma do niego o to pretensji.Po pewnym czasie ktoś wyciągnął z wikipedii oskarżenie o współpracę A Sieradzkiego z SB.Na A Sieradzkiego zaczęto wtedy sypać gromy,a ja starałem się go bronić,pomimo ,że za komuny stalkiśmy po obu stronach barykady!.A Sieradzki odchodząc z forum napisał krótki opis(na prośbę forumowiczow)mającej wybuchnąćw XXI wieku III wojny światowej i przytoczył w nim niektóre przepowiednie Nostradamusa ,które podawał poprzednio Arteuza!
Przy czym A Sieradzki bardzo dobrze ocenił pisanie Arteuzy na forum nazywając go profesorem!
5.Kiedy A Sieradzki odszedł z forum GP i się pożegnał pod wpływem ataku niektórych forumowiczów ,to ja tam pozostałem i wówczas mnie zaczęto oskarżać o to,że to właśnie ja jestem Arteuzą!
Atmosfera na forum GP zaczęła się psuć coraz bardziej i wszystkim zaczęły puszczać nerwy,przyznam się,że mnie również!
Wówczas odszedłem z forum G i pozostałem tylko na forum "koniec Świata",o czym wszystkich zawiadomiłem(również do sprawdzenia)
Tak więc kto manipuluje faktami?
Przejrzyj 3 fora w tym dwa wymagające rejestracji,sprawdż daty i rejestracji i pisanych postów,a także treści tych postów i sam wyrobisz sobie zdanie na ten temat-wymaga to tylko czasu,ale wszystko tam jest,to są dowody rzeczowe!!!
A teraz co do posądzania mnie o to,że jestem Arteuzą.
Powiem tak podziwiam Arteuzę i to mi schlebia tylko muszę być człowiekiem myślącym,bo co się stanie kiedy Arteuza się raptem objawi,wyda zapowiadaną książkę i przeczyta,że jakiś Atraktor uważa się za Arteuzę?-i co?- i kto wtedy będzie miał kłopoty i ewentualnie też proces sądowy?
Kto by wtedy płacił odszkodowanie za oszustwo?
Ci co mnie oskarżają będą się śmiać,aja będę miał i wstyd i wielki problem!
Ponieważ publicznie mówi się o mnie ,że jestem Arteuzą to ja muszę publicznie temu zaprzeczać,bo nim nie jestem i mnie by groziły ewentualne konsekwencje,a nie tym,którzy o mnie tak piszą!
To chyba zrozumiałe!
I ostatnia rzecz- śmieszy mnie te bawienie się w śledczych niektórych moich adwersarzy tak jak by nie wiedzieli,że ludzie ze sobą w ogóle nie spokrewnieni rodzinnie są często do siebie bardzo podobni i to nie tylko z wyglądu(sobowtórzy)ale też z różnych zachowań,stylu,charakteru pisania itd !
Gdyby tak nie było, to by nie było różnych specjalistów od badania takich trudnych spraw np:grafologów.
Dam taki oto przykład!
W Polsce,jeszcze w latach 60 ubiegłego wieku przeprowadzono taki o to eksperyment!
Otóż kilku osobom dano do przeczytania niektóre utwory dwóch naszych znanych twórców romantycznych:A Mickiewicza i J Słowackiego.
Po przeczytaniu tych utworów zapytano się ich, czy te utwory napisał jeden człowiek,czy dwóch czy może trzech poetów,a jeżeli napisało ich dwóch czy trzech, to które napisał ten pierwszy,drugi itd.
To badanie było swego czasu bardzo znane i szeroko opisywane!
Wynik był zaskakujący na 10 pytanych osób osiem stwierdziło,żre te utwory poetyckie i stylem i charakterem pisania są tak do siebie podobne,że musiał je pisać tylko jeden człowiek!
Aby dojść do prawdy trzeba więc wielu często bardzo dokładnych i szczegółowych badań w tym analiz,również genetycznych jeżeli np chce się znależć jakiegoś prawdziwego ,a nie urojonego przestępcę!
Nie można nikogo oskarżać(być pewnym jak to niektórzy robią)na podstawie jakichś pobieżnych subiektywnych własnych przypuszczeń i pochopnych podejrzeń!
Wielu o tym często niestety zapomina!
To co napisałem można więc w prosty sposób sprawdzić,są przecież daty rejestracji poszczególnych osób na różne fora i też daty pisanych przez nie postów-i to są tzw: dowody rzeczowe,najbardziej WIARYGODNE!!!
Pozdrawiam
Atraktor
ps:
To już koniec nie będę już na tym forum nic wyjaśniał i pisał.
Na wszystkie swoje pytania kto ma rację w tym sporze znajdziecie odpowiedż w przestudiowaniu całej mojej historii pisania na w/w trzech forach!
Tam są i daty i treści moich i innych forumowiczów wpisów w tym oczywiście moich adwersarzy.
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-11-01 15:20:43)