Witam:
Do”centurio 06”.
Dziękuję za sympatyczne słowa szczególnie mówiące o wiedzy.
Po powtórnym przeczytaniu tego co pisał o III wojnie Światowej Arteuza Centurion doszedłem do wniosku,że praktycznie powielił bym(z małymi wyjątkami)jego opis i interpretacje,na co w/g mnie szkoda po prostu czasu.
Przerwę więc ten opis,a prosił bym Cię raczej o zadawanie pytań,może Ci czegoś brakuje w opisie i interpretacjach profesora Arteuzy więc śmiało -pytaj się ,jakbym jakiegoś pytania nie zauważył to mi go przypomnij.
Mam swój plan chcę opisać XXI wiek(nasz wiek) trochę inaczej niż Arteuza ,bardziej problemowo i od strony naukowej,chcę oczywiście pisać też o III wojnie światowej jak i o pierwszej podróży ludzi np.:na planetę Mars-tak!- o niej też M Nostradamus napisał !
Ta podróż odmieni dzieje ludzkości doda jej nowego impulsu,tak jak odmieniła dzieje ludzkości podróż K Kolumba do Nowego Świata.
Zobaczysz jaki to frapujący i ciekawy temat!
Będę oczywiście podawał też różne teksty M Nostradamusa i Nostradamusa Młodszego,ale też nie chcę ich powielać,bo przecież jak mi ktoś podpowiedział można je łatwo odnależć na internetowym”chomiku”-tych tekstów jest przecież ponad 13 000 więc chyba Ty i inni chcieli by poznać ich jak najwięcej.
W tej chwili słyszycie jakie zamieszanie jest w Watykanie,jak kardynałowie walczą ze sobą o wpływy i stanowiska,a więc moje informacje niestety(stwierdzam to z przykrością)się sprawdzają.
Powiem tak:
Głównym tematem nie jest już wybór papieża,a awantury o to czy papieża wypuścić do Niemiec do Bawarii czego pragnie z całego serca czy go trzymać w „klasztornych lochach Watykanu”.
Ktoś wpływowy w Kurii Watykańskiej bardzo się czegoś boi,może tego,że papież jak znajdzie się w Niemczech to coś intrygującego,lub ciekawego powie-czego kuria sobie po prostu nie życzy?
Papież najprawdopodobniej będzie chciał przyspieszenia konklawe,bo zależy mu na jedności kościoła,która jest coraz bardziej zagrożona.
Może ten tekst Nostradamusa Młodszego oznaczony krzyżykiem i numerem 3;113 mówi o obecnej sytuacji w Watykanie sam się nad tym cały czas zastanawiam,więc się teraz z Tobą i innymi forumowiczami nim dzielę;
Zawistni czerwoni intryganci bazyliańscy!
Topicie siebie razem ze swoimi poddanymi,
Nie widzicie cierpień ludu waszego,a niecne interesy,
XXI wiek będzie końcem waszej obłudnej żądzy i wiary!
Ten tekst w XX wieku przed rokiem 1989 był prawie przez wszystkich interpretatorów uważany za tekst mówiący o upadku komunizmu(czerwoni),a konkretnie ZSRR (bazylianie-prawosławni).,który miał nastąpić w XXI wieku.
Niektórzy interpretatorzy uważają dalej,że chodzi tu o całkowity upadek komunizmu,a konkretnie o Ludowe Chiny!
Ale nie pasuje mi tu wyraz-odnośnik; „bazylianie”.
W/g mnie czerwoni-bazylianie to kardynałowie zasiadający w kurii rzymskiej w Bazylice Świętego Piotra.
Ludzie wierzący(wszystkich wyznań) są nazywani poddanymi wiary (Boga).
Z wielu innych tekstów wiemy,że w XXI wieku ma wybuchnąć III Wojna Światowa trwająca aż 27 lat w czasie której chrześcijaństwo ma ulec prawie całkowitej zagładzie,a więc tekst ten traktuję jako przestrogę-ostrzeżenie skierowane do kardynałów kościoła rzymskokatolickiego przed ich nienasyconymi żądzami i działaniami niezgodnymi z nakazami Boga zapisanymi w Dekalogu(Dziesięciu Przykazań Boskich)!
Pan Bóg Przestrzeganie Dekalogu(Zapisał Go Mojżeszowi Na Skale Na Górze Synaj i Nakazał Przekazanie Go Swojemu Wybranemu Ludowi)traktuje jako najważniejszą oznakę wiary(Kanon),co jest zapisane w wielu miejscach Pisma Świętego(Biblii).
O Polsce (rozumiem to będę też pisał-również o przepowiedniach wykraczających poza wiek XXI.
Pozdrawiam
Atraktor