Odp: Wiek XXI: wizje i przepowiednie. Wolna dyskusja i dociekania.
40kobra49
Przytoczone przez Ciebie dwie przepowiednie są bardzo dobrym przykładem na to co pisałem już w swoich wpisach kilkakrotnie:
Nic nie dzieje się nagle i niespodziewanie!
Dlatego przepowiednia dotycząca katastrof naturalnych w Stanach Zjednoczonych jest we właściwym momencie przytoczona. Ponieważ już po raz drugi mamy do czynienia z rekordowymi niskimi temperaturami min. nad Wielkimi Jeziorami.
Natomiast po raz pierwszy mowa jest o wirze polarnym nad USA. Jest to jedna z cegiełek, które przybliżają nas coraz bardziej do opisanych w przepowiedniach wielkich katastrof naturalnych spowodowanych działalnością człowieka.
Miejmy nadzieje, że jest to tylko zapowiedz a nie wypełnienie się przepowiedni Nostradamusa.
Jak zwykle, przekonamy się o tym jak zacznie się ocieplenie. Jednak myślę, że to jeszcze nie tym razem!
Jeśli chodzi o drugą przepowiednię to tak samo jak w pierwszym przypadku mamy do czynienia z dokładaniem kolejnych szczegółów do znanej już interpretacji. Coraz więcej ujawnionych drobiazgów pokazuje wszystkim odsłaniający się obraz opisany przez Mistrza Nostradamusa w przepowiedni dotyczącej niby mocnego przywódcy.
Dlatego ponownie sprawdza się - Nic nie dzieje się nagle i niespodziewanie! – szczególnie jak chcemy to sami dostrzec i inne wydarzenia nam tego nie zasłaniają.
Zawsze powinniśmy pamiętać, że to co jest napisane w przepowiedniach Michela Nostradamusa jest pisane również z perspektywy odczytywania różnych wydarzeń przez przyszłe pokolenia.
Powoduje to dodatkowy mały problem z odczytaniem zostawionego przesłania…
Jak zwykle zostaje nam uważne śledzenie wszystkich wydarzeń w naszym otoczeniu – które jak widzimy coraz bardziej odsłaniają nam zostawione w przepowiedniach przesłanie.
Ps. Jak zwykle dobrze widzieć nowe wpisy Pana Atraktora. Jednak wszyscy musimy wykazać się pewną dozą tolerancji i nie brać wszystkiego do siebie. Wszyscy oczekujemy, że Pan Atraktor da nam więcej swoich ciekawych przemyśleń o otaczającym nas świecie.
Jednak nieraz musimy cieszyć się tym co mamy a nie tym co byśmy najbardziej chcieli. Taki już jest ten świat…
Dlatego ja też wielokrotnie mam chęć napisać coś więcej na temat wpisu innych osób - jednak prawie zawsze nie robię tego. Ponieważ każdy z nas ma swoje poglądy i swoje ulubione portale, nie mówiąc o telewizorze.
Do zrozumienia przesłania zostawionego w przepowiedniach Nostradamusa nie są wcale potrzebne nasze poglądy również polityczne – wystarczy, że będziemy mieli otwarte umysły oraz nie za bardzo rozgrzane przez nasze przekonania serca.
Wtedy przesłanie Michela Nostradamusa będzie miało szanse dotrzeć do zainteresowanych nim osób…