Ciąg dalszy;"IV wojna światowa" na prośbę "dmoxa".
IV wojna światowa wybuchnie około 100 lat po zakończeniu III wojnie światowej i wg M Nostradamusa ma być to OSTATNIA WOJNA W KTÓREJ BĘDĄ UCZESTNICZYŁY JAKIEKOLWIEK PAŃSTWA!!!
Po IV wojnie państwa będą zanikać ,aż mniej więcej na przełomie XXII I XXIII wieku prawie zupełnie znikną stając się okręgami administracyjnymi większych organizmów państwowych tzw:"kontynentalnych",które wyłonią się z różnych międzynarodowych i międzypaństwowych struktur takich jak;organizacje międzypaństwowe,unie polityczno- gospodarcze i konfederacje.
Olbrzymi postęp naukowy we wszystkich dziedzinach(dzisiaj nawet niewyobrażalny ,M Nostradamus podaje przykłady) w tak zwanej;"ERZE WODNIKA",która ma się rozpocząć w końcu XXI wieku ,a rozwinąć w XXII wieku i trwać jeszcze przez cały XXIII wiek,aby póżniej przeistoczyć się w ;"ERĘ KOZIOROŻCA",która przyczyni się do jeszcze większego postępu cywilizacyjnego ludzkości doprowadzając z czasem DO ZANIKU PODZIAŁU LUDNOŚCI NA POSZCZEGÓLNE NARODY,TAK JAK ZNIKNĄŁ JUŻ PRAWIE OSTATECZNIE PODZIAŁ LUDZKOŚCI NA POSZCZEGÓLNE PLEMIONA I SZCZEPY!
W roku 2163(M Nostradamus podał dokładnie tę datę)ludzie mają nawiązać kontakt z przybyszami z konstelacji gwiezdnej Wodnika , a w wieku XXIV z konstelacji Koziorożca!
Z resztą w przyszłości jak pisze M Nostradamus okres z przed wybuchu III wojny światowej ,czyli obecny będzie się nazywał okresem "przed gwiezdnym",który będzie się dzielił na okresy historyczne takie o których się obecnie uczymy,to jest::starożytność,średniowiecze i nowożytność,natomiast po III wojnie światowej ludzkość jak gdyby odetnie obecne czasy i nazwie nowe czasy okresem; "gwiezdnym"!
Ten gwiezdny okres podzielony zostanie póżniej na ery cywilizacyjne,a nie historie polityczne ,a zacznie się on od "ERY WODNIKA"!
M Nostradamus pisze też,że po III wojnie światowej ZOSTANIE ZMIENIONY KALENDARZ!
WPROWADZONY BOWIEM ZOSTANIE KALENDARZ OGÓLNOŚWIATOWY,KTÓREGO POCZĄTKOWĄ DATĄ MA BYĆ cytuję:"objawienie się WIELKIEGO ZNAKU NA NIEBIE W POSTACI KRZYŻA O NIEWYJAŚNIONYM DO ROKU 3797(obecnie liczonemu)POCHODZENIU!!!
Ten tajemniczy "BOSKI ZNAK" ja pisze M Nostradamus MA SIĘ POJAWIĆ W CZASIE III WOJNY ŚWIATOWEJ OSTRZEGAJĄC WSZYSTKIE PAŃSTWA I CAŁĄ LUDZKOŚĆ PRZED TOTALNĄ ZAGŁADĄ ŻYCIA NA ZIEMI!!!
Szkocja po III wojnie światowej będzie rosła w siłę ze względu na swoje podmorskie bogactwa jakie mają tam zostać odnalezione(chyba jakieś bardzo ważne metale,a nie ropa,czy gaz,które przestaną już być obiektem zainteresowania!),które będą niezbędne do rozwoju nowych technologii,a także do budowy nowoczesnych samolotów i rakiet kosmicznych!
Na początku XXII wieku w jakimś małym miasteczku w Szkocji ma urodzić się bardzo zdolny chłopiec.
Ma on być najmłodszym dzieckiem z 5-o dzieci (4 starsze siostry)i pochodzić z żydowskiej rodziny imigrantów ,którym udało się uciec z Izraela zajmowanego w czasie III wojny światowej przez turbany Mahdiego.Przybyli na statku do francuskiego portu Marsylii uciekinierzy z Izraela zostali podzieleni na grupy i rodzice jego otrzymali akurat skierowanie do Szkocji!
I tak mieli szczęście,bo nie długo póżniej państwa europejskie nie będą już przyjmować żadnych uciekinierów izraelskich bojąc się kontrakcji potężnych turbanów Mahdiego,ba!-będą nawet zatapiać statki i łodzie uciekinierów izraelskich na Morzu Śródziemnym!
Ten chłopiec ma być tak zdolny,że migiem w pamięci będzie rozwiązywał najtrudniejsze równania matematyczne!
M Nostradamus bardzo szczegółowo pisze o jego przeszłości pochodzeniu i osiągnięciach naukowych!
Ma być on tzw:"UCZONYM WSZECH CZASÓW"o wiele sławniejszym niż Albert Einstein.
M Nostradamus nazywa tego uczonego:'Mabusem",którego niektórzy interpretatorzy łączą niesłusznie z III wojną światową i III Antychrystem,chyba dlatego ,że nie znają albo nie uznają innych przepowiedni M Nostradamusa.
Ten uczony"odczaruje naukę i świat" jak twierdzi M Nostradamus.
Z wielu jego naukowych odkryć będzie wynalezienie cyt:"promieni które zatrzymają bieg czasu tak jakby został zatrzymany zegar!
Tak pisze M Nostradamus.
Ludzie znajdujący się w takim oświetlonym przez niebieskie promienie kole będą żyli,ale nie będą mogli się poruszać,mówić itd.
M Nostradamus pisze,że można będzie z muszkietu do nich spokojnie i celnie strzelać,a kule się przed kołem zatrzymają.
Kiedy wyłączymy urządzenie i koło zniknie kule z muszkietów dolatują do ludzi i ich zabijają!
Wielki Mastin,czy też Mastif ma przypominać Histera(Hitlera)jak pisze M Nostradamus.
Wykorzysta on ten jak i inne wynalazki uczonego Mabusa i rozpęta wojnę aby podbić cały świat ,a ze Szkocji zrobić wielkie mocarstwo!
Jednak przebiegły Mabus po 2 latach wojny zniknie i pojawi się niespodziewanie na Bliskim Wschodzie w Jerozolimie i tam odda swoje usługi Konfederacji Afro-Azjatyckiej która pokona po 1 roku walki Wielkiego Mastina.
Przed wywołaniem IV wojny światowej Mastin będzie po dyktatorsku 10 lat rządził Szkocją,a włącznie z 3-letnią wojną lat 13!
Trudno mi opisywać IV wojnę światową dokładnie tak jak III ,bo M Nostradamus nie napisał o niej wiele.
Najprawdopodobniej ludzi zginie zaledwie około 1 miliona.
Broń nuklearna nie będzie używana bo będzie już całkiem nieprzydatna.
Jakieś promienie(może laserowe)mają już w końcu III wojny światowej niszczyć głowice nuklearne już w chwili startu rakiet!
Na świecie około 2150 roku będą już inne organizmy państwowe,więć nawet najwytrwalszym interpretatorom trudno się zorientować kto z kim walczy:
Oto przykład:
Presage;(przepowiednia) 22,198;(sixtains;sześciowiersz);
Wielki Trud Mastina poszedł na marne.
Konfederaci z Azji zbratali się z tymi z połowy Małej Unii,
Nad Zygozą doszło do zatrzymania Zegara Czasu.
Wszyscy Szkoci i z Zielonej Wyspy zatrzymani za dnia,
zostali zabici snopem światła z podmorskiej stolicy Pacyfidy,
niszcząc oszustwo Daliena i szatański tron IV Antychrytsta!
Jak sam widzisz "dmox";jak tu dokładnie opisać IV wojnę światową?
Przypuszczam,że może ;Konfederacja Azji to jakieś nowe państwo lub stowarzyszenie państw,a Pacyfida to może jakieś państwo podmorskie na Pacyfiku,bo M Nostradamus pisał,że ludzie zanim skolonizują kosmos skolonizują i zasiedlą oceany i morza,a Mała Unia,też nie wiem co to za twór.
A Dalien to może jakiś doradca Wielkiego Mastina,po prostu nie wiem!
Zrozum więc dlaczego podjąłem się opisania przyszłości w/g przepowiedni M Nostradamusa tylko tej do końca XXI wieku,ano dlatego,że wiele tekstów mówiących o dalekiej przyszłości jest w ogóle dla mnie niezrozumiałych,a i tak i te też nie wiem czy dobrze interpretuję.
Traktujcie to raczej jako zabawę(IV wojna światowa) bo są to bardziej przypuszczenia jeśli chodzi o czasy w przyszłości dalekiej tej w XXII ,czy w XXIII wieku niż możliwe realne zdarzenia!
To samo można powiedzieć o innych wojnach w przyszłości,jak z; duchami,maszynami,upiorami,,przybyszami,kolonistami,mózgiem,myślami itd aż do ostatniej "WOJNY ZE ŚMIERCIĄ",która ma trwać w latach 3792 - 3797 najprawdopodobniej(tak przypuszczam)ma być to tak zwany Armagedon i SĄD OSTATECZNY NAD ŻYWYMI I UMARŁYMI W/G APOKALIPSY,CZYLI OBJAWIENIA ŚWIĘTEGO JANA!!!
ALE TO TYLKO MOJE PRZYPUSZCZENIA,BO TĘ DATĘ ZNA TYLKO PAN BÓG W NIEBIE,JAK POWIEDZIAŁ SAM JEZUS CHRYSTUS!
Pozdrawiam:Atraktor
ps;
Ponieważ dużo czasu zajęła mi odpowiedż na Twoje pytanie, to dzisiaj o Korei nic nie napiszę.
To co wiem ,jak na razie nic się tam nie zmieniło,ani na lepsze,ani na gorsze.
Jutro może coś napiszę,ale nie jestem pewien, bo będę póżno w domu.
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-04-18 22:46:02)