odpowiedź do goscia 'dium", Kazdy ma prawo do wlasnych pogladow, no nie?:)
nie wiem czy geryl ma racje wiem ze gdybys sie z nim zalozyl to on nigdy nie wygra:), no nie:)
co do kataklizmu globalnego w 2012 roku, to moze byc to i prawda.
jesli ktos uwierzyl w wielka wiedze majow to na pewno zastanawial sie nad mozliwoscia ich nie tyle co przepowiedni lecz pewnosci:)
od kilku lat szukam roznych dowodow na poparcie "przepowiedni' majow badx na jej obalenie.
wiemy,ze majowie sadzili ze swiat nasz mial/bedzie 5 swoich wersji:), kazdy z nich (swiat) mial konczyc sie czyms katastroficznym.Ponoc zyjemy w 5 ostatnim w/g ich kalendarza.
Wiec powinny byc slady katastrof przynajmniej z zakonczenia 4 swiata.
skupilem sie na poszukiwaniach w roznych xrodlach i ksiazkach.
wiecie na co natrafilem co jednak sklania mnie ku temu ze cos w tym jednak jest?
Jak myslicie od kiedy antarktyda pokryta jest prawie 2 kilometrowym lodem?
odpowiedx w/g nauki oficjalnej jest ,ze prawie 1 do 1,5 mln lat:)
ok, ale czemu znaleziono mape antarktydy w 16 wieku pokazujaca dokladnie linie brzegowe tego kontynentu (antarktydy) i to te pod 1,5 kilometrowym lodem!!!
skad zatem ktos wiedzial jak wyglada linia brzegowa tego kontynentu.
zanzaczam ,ze dopiero pod koniec xx wieku za pomoca geosond itp. ustalono te linie brzegowe.
przy porownaniu ,nie było zadnych roznic!!1:)
druga sprawa, przy kopaniu rowu
na syberii natrafiono na mamuta ,ktory w zoladku mial jeszcze calkiem zjadliwy pokarm:) niesamowite jest to ,ze pokarm ktory mial w zoladku to rosliny ze dzisiejszych stref rownikowych!!!!!!!!!!!!!!!
oszacowano wiek mamuta na ponad 11000 lat!!!!
zastanawiam sie co sie takiego stalo wlasnie okolo 11 tys. lat temu!!!
dlaczego mamut nagle zamarzl i to w czasie blyskawicznym!!! bo tresc jego pokarmu nie zdazyla sie jeszcze strawic , czy w tym samym czasie antarktyde pokryly lody i to blyskawicznie?
bo skad zatem dokladna mapa znaleziona w 16 wieku opisujaca jej linie brzegowe?
ile lat ma mapa tego nie ustalono ale zapewne zostala sporzadzona przez kogos kto sobie plywal wokol antarktydy:) moze nawet wtedy kiedy ta czesc ziemi byla w klimacie tropikalnym!!!!
zatem podsumowujac, nie jestem w 100% przekonany ze Geryll moze mie
c racje co do cyklicznych katastrof ktore nawiedzaja ziemie, czy bedzie to w tym roku po raz kolejny? trudne pytanie, ja powiem ze sie troche boje, bo przeszlosc naszej planety na pewno miala z tym do czynienia.
za duzo na naszej ziemi jest rzeczy niewyjasnionych. lecz jesli ktokolwiek sprobuje nie dostosowac sie do oficjalnej nauki jest wysmiewany i ponizany.
5 cykl majow konczy sie faktycznie 21 grudnia tego roku, mam nadzieje ze przetrwamy.
na koniec , troche z innej beczki.
oto link do czegos co mnie zszokowalo i chcialbym poddac to pod dyskusje, czekam zatem na opinie...WARTO ZOBACZYC!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=uiEcEWAABMc
"Najbardziej zapaleni obrońcy jakiejś nauki, ci, którzy nie zniosą najmniejszego krzywego spojrzenia na nią, to zwykle tacy, którzy w dyscyplinie tej niezbyt daleko zaszli i w skrytości zdają sobie z tego sprawę. "