Witam:
Czyżby szykowało się drugie Monachium!?
Rosja już nie ukrywa, że to jej wojska okupują Krym!
Media rosyjskie zresztą już to potwierdziły nazywając ich ochotnikami!
Rosjanie przyspieszają datę referendum na Krymie najpierw miał to być 25 maj, później 30 marzec, a dzisiaj parlament Krymu przyjął uchwałę, która mówi o 16 marca, czyli o następnej niedzieli.
Zmieniono też pytania.
Ma ich być dalej dwa, ale o zmienionej treści:
1.Czy chcecie być Obwodem Autonomicznym w ramach Federacji Rosyjskiej?
2.Czy chcecie być w ramach pierwszej konstytucji ukraińskiej częścią państwa ukraińskiego?
Tak więc myliłem się bo Putin dobry uczeń KGB widząc słabość skonfliktowanego zachodu idzie wyraźnie drogą Adolfa Hitlera i Józefa Stalina, a Anschluss Krymu (Hitler dokonał Anschlussu Austrii i czeskich Sudetów, a Stalin polskich Kresów Wschodnich) jest tego dobitnym przykładem!!!
TO POSTĘPOWANIE JEST JUŻ EWIDENTNE i w/g mnie nie podlega dyskusji!!!
Jeżeli zachód nie otrzeźwieje, a przypuszczam, że W KOŃCU JEDNAK CHYBA TAK, to Putin-Hitler-Stalin po aneksji Krymu doprowadzi do inwazji na Ukrainę i nie patrząc na koszty z tą agresją związane, jest już pewne, że pójdzie w swych zamiarach zaborczych jeszcze dalej!!!
Szkoda, że nie ma tu Arteuzy Centuriona, bo czasami sam nie wiem co o tym myśleć, a niewątpliwie mógłby nam tu pomóc, coś wyjaśnić itp.
Ale może co prawda nie umiejętnie to jednak postaram się przewidzieć co będzie dalej z Ukrainą i Krymem po analizie jego tekstów ze strony "Kiedy wybuchnie III wojna światowa".
Otóż skopiowałem bardzo w/g mnie istotną przepowiednię, która może być (choć nie musi) związana z obecnym kryzysem ukraińskim - a oto ona!
Afrykańczyk zza wielkiej wody językiem gładkim,
Rozbudził ukryte wewnątrz demony.
Wpływowi biali mu tego nie darują!
Nie on będzie rządził, lecz słowa jego generałów!
Wydaje mi się, że w końcu generałowie amerykańscy w sposób dosłowny wkurzą się na Baraka Husajna Obamę i uzmysłowią mu jak ważny jest Krym i Ukraina dla geostrategicznych interesów i celów USA, a także pokoju w Europie
a może i na świecie, oraz wymuszą na nim jakieś militarne choć może ograniczone w skali działania, które mogą powstrzymać rosyjskiego agresora!
Putin przecież poszedł dalej i idzie dalej w swojej interwencji dzień po dniu patrząc się na niemrawe słowa i czyny zachodu!
Wczoraj podano wiadomość - więc Wam ją przekazałem, że odblokowane zostały bazy i koszary wojsk ukraińskich.
Ale okazało się, że była to tylko wymiana żołnierzy, którym odpoczynek też się należy.
Putin dzisiaj poszedł jeszcze dalej!
Otóż Rosjanie zatopili na torze wodnym w Sewastopolu stanowiącym wejście do części portu będącej bazą marynarki wojennej Ukrainy stary rosyjski krążownik uniemożliwiając tym wyjście z portu nie tylko dużych i średnich okrętów wojennych Ukrainy, ale nawet małych jednostek bojowych!
Zrobiono to po to aby je przejąć, czyli mówiąc dosadnie ukraść!!!
Wracając jednak do moich rozważań zainteresował mnie proroczy wiersz księdza Jana Cieplaka przytoczony kilka lat temu przez Arteuzę, a właściwie jego w/g mnie bardzo interesujący fragment, który może być na czasie i dotyczyć właśnie obecnego konfliktu na Ukrainie!
Nie przytaczam go poniżej całego tylko właśnie ten fragment-a oto on!
....Niedźwiedź, co dotąd zżerał własne dzieci,
Krwią się zachłyśnie własną i upadnie,
Ten niby "olbrzym" przed karłem z północy
Drugi cios straszny z Południa otrzyma,
A SMOK ze Wschodu dobije olbrzyma!
Wszechmocny Pan Bóg kartę dziejów zmieni,
W stolicy pańskiej tajne DOKUMENTA
Ze 113-tej Papież wyjmie szafy.
W Rzymie się pocznie odrodzenie świata,
Bóg wstrząśnie ziemią, powalą się domy,
Gdy zacznie mijać w wojnie sroga zima,
Od Boga danym będzie znak widomy,
Od gór i stepów idzie wybawienie.
POKÓJ się Boży ustali w WARSZAWIE,
Wielka w przymierzach, bogactwie i sławie
Polska ku morzom granicami sięgnie,
Dla tych, co wątpią, dzień sądu i kary."....
Myślę, że ten fragment dotyczy nie III wojny światowej, a raczej obecnej sytuacji na Ukrainie - obecnego konfliktu, który może spowodować interwencję zbrojną państw zachodnich w tym Polski, klęskę wojsk rosyjskich nad Dnieprem w której wyniku nastąpi przyłączenie do Polski najpierw części ziem ukraińskich; Galicja, Wołyń, Podole, a później ich całości lub większej części, tak jak pisze też o tym w swoich przepowiedniach M Nostradamus, a także mówi w swoich proroctwach ukraiński wieszcz Vernyhora!!!
Całkiem możliwe, że ta biedna pozostała część Ukrainy z Kijowem i Odessą będzie tym konfliktem tak zniszczona (ma tam dojść do strasznych rzezi), że nie będzie miała innego wyjścia jak przystąpić do jakiejś luźnej z Polską konfederacji, która
z czasem zamieni się w coraz bardziej ściślejszą Unię obu państw!!!
I wtedy powstanie w Europie potencjalnie nowe regionalne mocarstwo, które zacznie odgrywać w miarę konsolidacji i postępującego rozwoju ekonomicznego w wyniku napływających również do Ukrainy specjalnych ogromnych środków finansowych z USA i Unii Europejskiej, coraz większą rolę polityczną w Europie i na świecie!
Zaś później w miarę postępujących zagrożeń pokoju na świecie również w Europie do tej konfederacji, czy Unii polsko - ukraińskiej zaczną się przyłączać inne państwa w Europie Środkowej np. kraje nadbałtyckie itd.!!!
Czy tak będzie!?
Zobaczymy!
Niemniej po pierwsze ten fragment mówi o strasznym ciosie z południa jaki ma otrzymać Rosja a tym południem i czułym podbrzuszem Niedźwiedzia jest przecież Krym!
Dodatkowo partia Witalija Kliczki nosi nazwę ; UDAR, czyli CIOS!!!
Po drugie ten fragment mówi o górach i stepach – myślę, że o ukraińskich; Karpaty, góry Krymskie i trawiaste stepy ukraińskie kiedyś tzw: "Dzikie Pola"!
Po trzecie pokój Boży ma się ustalić w WARSZAWIE!!!
Wiemy, że w konflikcie na Ukrainie Polska odgrywa bardzo dużą i nie poślednią rolę więc możliwe jest, że pokój
z Rosją na podstawie którego nastąpi podział tego państwa zostanie podpisany w WARSZAWIE!!!
Po czwarte z tego fragmentu wynika też, że Chiny - tak jak pisze też M Nostradamus uderzą na Rosję korzystając z interwencji państw zachodnich i uzyskają na wschodzie jakieś korzyści terytorialne, także ten pokój Rosji z innymi państwami będzie - tak jak już pisałem - faktycznie PYRRUSOWYM ZWYCIĘSTWEM, bo co prawda Rosja zagarnie część
ziem ukraińskich na zachodzie, czyli w Europie, ale utraci więcej terytoriów na wschodzie w Azji - to jest wielkie połacie Mandżurii, czyli ziem nadamurskich, a może i ussuryjskich!!!
I wreszcie autor mówi o 113 szafie biblioteki watykańskiej!
Otóż wszyscy wiedzą, że w niej (szafy są faktycznie numerowane) przechowywane są wszystkie znane, a także nieznane oryginały i tzw; starodawne kopie religijnych i nie tylko wszelkiego rodzaju PROROCTW!!!
Możliwe więc, że papież wesprze tę tworzącą się polsko - ukraińską konfederację, lub nawet unię jakimiś nieznanymi nam dokumentami – proroctwami, które niespodziewanie w wszystkim wiernym obu kościołów (katolikom i greko - katolikom) ujawni!
Mogą to być proroctwa nie katolickie, a greko – katolickie, albo jedne i drugie!
Wiemy przecież, że podległa katolickiemu papieżowi część prawosławia zwana cerkwią, lub kościołem greko-katolickim odgrywa na Ukrainie bardzo dużą rolę i to szczególnie w jej zachodniej części!!
Czyżby papież chciał tymi proroctwami, lub proroctwem wesprzeć i uzasadnić nie zbędność konfederacji obu państw, lub nawet unii polsko- ukraińskiej, przekonać samych Ukraińców jak też i nie których oponentów Polaków!!!
Cytuję;"dokumenty wyjmie ze 113 szafy", a więc nie jeden dokument, a może dwa to znaczy może jednak jedno proroctwo rzymskokatolickie, a drugie greko -katolickie, aby doprowadzić do narodowego pojednania polsko - ukraińskiego w celu udowodnienia i Polakom i Ukraińcom, że tylko w jedności tych obu dotychczas skłóconych narodów jest siła i możliwość efektywnego przeciwstawienia się ekspansji rosyjskiej i niemieckiej jak to było za Jagiellonów!!!
Jeżeli tak to będzie, jak wszystko tu opisuję i interpretuję to nie wątpliwie ŚWIAT I EUROPA SIĘ ZASADNICZO ZMIENI,
bo będzie on już inny po tym konflikcie ukraińskim niż obecnie!
Polska z częścią Ukrainy, może i z Kijowem i Odessą (od Morza Bałtyckiego po Morze Czarne) będzie bardzo silnym członkiem Unii Europejskiej i NATO, zaś bardzo najprawdopodobniej osłabną; Wielka Brytania po ewentualnym późniejszym odejściu Szkocji wraz z jej bogactwami na Morzu Północnym w postaci ropy naftowej i gazu, oraz np: Hiszpania po odejściu (secesji) Katalonii.
Jeżeli jeszcze północne Włochy - jak tego chce liga północna - oddzielą się od południa, a Niemcy w wyniku nagłego przerwania dostaw gazu z powodu uszkodzenia w czasie działań zbrojnych Nord Streamu to będziemy mieli już pełny OBRAZ WZROSTU POTĘGI POLSKI zgodny z w/w fragmentem proroctwa księdza Jana Cieplaka!!!
Dla uzupełnienia podam jeszcze niepublikowaną przepowiednię M Nostradamusa dotyczącą Polski i Ukrainy, która może dotyczyć obecnych czasów - odnalazłem ją po długich poszukiwaniach wśród wielu innych przepowiedni w almanachu
z roku 1614!
A oto ona:
Sarmacja i Scytia jak dwie połowy jednego serca-
staną się Wielką Nadzieją Słowian i ludów Europy.
Ich splecione od wieków losy pójdą na nowo drogą wielkiej chwały,
A zawistny niedźwiedź będzie dogorywał w wielkiej jaskini Smoka!
Możliwe, że ta przepowiednia (prophetie) niedługo się wypełni i to na naszych oczach - kto wie!?
Pozdrawiam:
Atraktor