Temat: Prawda o końcu...
Witam ponownie na forum.
Mam nadzieje że kilku "INTELIGENTÓW" przeczyta to i pojmie w jak dużym błędzie się znaleźli
Gdy czytam wypowiedzi na forum to mam wrażenie, że albo 70% forumowiczów jest jeszcze w wieku gimnazjalnym (z tąd ich braki w wiedzy), albo ich IQ nie przekracza 60 Taki dowcip, ale pewnie bardzo trafny.
nr1 PRZEBIEGUNOWANIE:
niezaprzeczalnym faktem jest, iż przebiegunowanie, zamiana kierunków biegunów magnetycznych, pola magnetycznego ziemi zdarzała się już w przeszłości, ale ( i tutaj muszę Państwa rozczarować) nie ma to wpływu na kierunek obrotu ziemi. )))) Hehehehehehehehe osoba która wpadła na taki pomysł musi mieć niezłe wspomnienia z dzieciństwa, naprawde gratuluje pomysłu . Gdyby przyjąć że pole magnetyczne obraca naszym globem, to należało by stwierdzić że to nie ruch obrotowy ziemi wytwarza pole magnetyczne, lecz pole magnetyczne porusza ziemią dobry dowcip, właśnie poplułem ze śmiechu monitor hehe (ale na szczęście to CRT więc nic mu nie będzie).
nr2 KALENDARZ MAJÓW
Tu też można mieć pole do popisu dla mało sprytnych. Majowie mieli wysoko wykształconą cywilizacje (jak na ich czasy) stwierdzenie że byli tak wykształceni jak my, lub nawet bardziej (jejku jak mi się podoba to myślenie) a niestety spotkałem się z takim twierdzeniem na tym forum, jest istotnie obniżaniem średniej krajowej w testach IQ. Takie twierdzenie mógł zastosować nawet do plemion Polan którzy to posługiwali się narzędziami i potrafili rozpalić ogień... Z kąt oni posiadali taką wiedze???? Pewnie kosmici im ją przekazali, przecież sami nie dali by rady rozpalić ogniska...... Pewnie posiadali plazmowe rozpalarki do ognisk MASAKRA.
Ale wracając do tematu Majowie obliczyli Swój kalendarz według własnych potrzeb, wiedzy i własnych uwarunkowań. Był on bardzo precyzyjny, gdyż powstawał przez lata obserwacji. A że potrafili liczyć to obliczyli ile czasu, dni trwa przejście od najdłuższego dnia w roku, do następnego najdłuższego dnia roku i określili w ten sposób kalendarz. 13.0.0.0.0. 4 ahau 3 kankin, jest uważane przez Majów jako koniec czwartego świata w 1872000 dni po końcu 3 świata czyli dokładnie 5125 lat później co sugeruje że początek aktualnego świata (czwartego słońca) nastąpił w 3113r p.n.e. idąc tym tropem, przed rokiem 3113 p.n.e nie powinniśmy znajdować żadnych śladów ludzi na ziemi, chyba że dużo bardziej rozwinietych od nas
nr3 Moja własna TEORIA na temat wiary
Jak każda cywilizacja Majowie posiadali bogate życie duchowe. Trzeba w końcu w coś wierzyć, aby wytłumaczyć sobie niewytłumaczalne. Majowie stworzyli wiarę w której świat miał 5 epok, po każdej z nich miała nastąpić następna, bliższa ostatecznego końca. Wiara Chrzaścijańska też zmierza ku końcowi, jak i każda inna. Stary testament i stworzenie świata w 6 dni, które miało uzmysłowić prostym ludziom jak potężny jest Bóg (wiemy doskonale że proces ten trwał o wiele dłużej ale przyjmujemy to jako coś normalnego) Wiara Majów powinna nas fascynować, lecz nie powinniśmy stawać się fanatykami, ślepo wierzącymi w ich przepowiednie i ich wiarę.
nr4 Podsumowanie:
Jeżeli chociaż 1 kretyn zrozumie w jak dużym błędzie się znalazł, ślepo wierząc we wszystko co napisze ktoś w internecie to uznam swoją misję za wykonaną. LUDZIE k.rwa jego m.ć zastanawialiście się kiedykolwiek nad własnym intelektem??? Płakać mi się chce gdy pomyśle, że część z Was będzie pracować na moją emeryturę. MASAKRA. Proszę tylko o używanie organu który zaczął zanikać w naszej kulturze (chodzi mi tutaj o mózg) bo jeżeli dalej będziecie dawali się tak manipulować to niestety faktycznie nastąpi koniec naszej cywilizacji, lecz nie przez przepowiednie, lecz przez ludzką głupotę.
Dziękuję za poświęcenie chwili na przeczytanie tego posta, Mam nadzieje, że odpowiedzą na niego istoty o wyższym ilorazie inteligencji niż.....................
Pisząc ten post nie miałem na celu urażenia, obrażenia, ani upokorzenia osób trzecich, chciałem jedynie wzbudzić w ludziach odruch myślenia. Mam nadzieje że nikt nie poczuje się urażony, a słowa które napisałem staną się siłą napędową mającą na celu rozruch szarych komórek Polaków.