Witam:
Jestem trochę jeszcze zmęczony po długim locie z Nowego Jorku,ale postanowiłem się pojawić,bo widzę,że ta strona forum po mojej kilkudniowej nieobecności siadła.
Właściwie tylko "dmox"jak widać się tu jeszcze wypowiada.
Myślę ,że wkrótce się to zmieni,bo mam Wam wiele ciekawych rzeczy do przekazania.
Oczywiście nie będę tu opisywał jakiejś relacji ze swojej podróży np. z pobytu w Los Angeles(z języka hiszpańskiego;"Miasto Aniołów")gdzie głównie przebywałem,czy też wizytach w obserwatorium astronomicznym,czy też z uniwersyteckich wykładów na dość modny ostatnio temat tak zwanych "egzoplanet",czyli planet orbitujących wokół innych gwiazd,to jest słońc, których odkryto już ponad tysiąc w tym także planet podobnych pod względem masy i wielkości do naszej Ziemi(ba,nawet mniejszych od Ziemi!), a znajdujących się w tak zwanych ekosferach,czyli orbitach ,które umożliwiają rozwój życia podobnego do naszego ziemskiego,czyli opartego na:węglu,tlenie i wodzie!
Opiszę natomiast swoje spostrzeżenia polityczne jakie mi się nasunęły w czasie ostatniego pobytu w USA,zresztą możliwe ,że niebawem za 2 lub 3 miesiące udam się tam powtórnie i to na okres nieco dłuższy.
Na razie z krótkiego pobytu w USA wnioskuję,że najprawdopodobniej USA I Chiny podpisały jakieś tajne dwustronne porozumienie w czasie pobytu Kerry-ego w Pekinie między innymi dotyczące Azji Wschodniej w tym tzw:"kryzysu na półwyspie koreańskim",ale nie tylko!
Administracja USA twierdzi,że takie porozumienie nie jest jeszcze do końca opracowane,ale jest obustronna zgoda,aby stosunki USA Z Chinami były w sposób całościowy ZNORMALIZOWANE!
A więc USA faktycznie oficjalnie nie zaprzeczają temu,że jakieś wspólne uzgodnienia z Chinami nastąpiły,względnie następują i zostaną w jakiś sposób sformalizowane.
I teraz UWAGA- najważniejsza wiadomość!
Przedstawiciele amerykańskiego sekretariatu stanu(MSZ)twierdzą,że tylko część porozumienia amerykańsko-chińskiego ZOSTANIE PUBLICZNIE UJAWNIONA,a to ze względu na bezpieczeństwo obu państw i tak zwane TAJEMNICE WOJSKOWE!!!
Czyżby Tajwan został wymiennie sprzedany-jak pisze M NOSTRADAMUS!?
Czyżby Korea ma zostać zjednoczona,zneutralizowana i rozbrojona!?
O tym bardzo szeroko piszą i mówią amerykańskie media:prasa i telewizja.
Myślę,że czas pokaże,ale już dzisiaj widać zmiany,głównie w światowej polityce Chin!
Otóż sytuacja międzynarodowa w Azji Wschodniej jak można zaobserwować się wyrażnie uspokoiła.
Północni Koreańczycy wycofują i rozbrajają rakiety,w Japonii i Korei Południowej stanowiska baterii z rakietami "Cruise"umiejscowione w miastach są szybko wycofywane do baz wojskowych,okręty wojenne przestały patrolować pobliskie akweny morskie itd itp.
Dzieje się również coś ciekawego w innych częściach świata!
Stanowisko Chin w wielu kwestiach zaczyna się powoli zmieniać i wyrażnie upodabniać do amerykańskiego!
W Chinach przebywa obecnie premier Izraela i premier Palestyny.
Chiny uznały oficjalnie granice Izraela z 1967 roku i naciskają Palestyńczyków do ustępstw politycznych na rzecz państwa żydowskiego.
Chiny po raz pierwszy skrytykowały Asada za ataki na ludność cywilną w Syrii I NIE SKRYTYKOWAŁY IMIENNIE IZRAELA ZA NALOT LOTNICZY NA TRANSPORT RAKIET DLA HEZBOLLAHU(szyickiej"Armii Boga")wezwały tylko wszystkie państwa do roztropności i ostrożności w kwestii konfliktu wewnętrznego w Syrii!
Chiny skrytykowały też po raz pierwszy Rosję za jej zbyt duże zaangażowanie wojskowe(dostawy broni dla Asada) w konflikt wewnętrzny w Syrii!
Prasa amerykańska i chińska piszą również o tym,że Chiny mają przystąpić do międzynarodowego programu kosmicznego w zakresie współpracy w wykorzystaniu międzynarodowej stacji kosmicznej ISS!
Szereg innych ostatnio ważnych zdarzeń w/g mnie świadczy o tym,że USA i Chiny zawarły jakieś porozumienie- o nich napiszę póżniej.
Myślę,że M Nostradamus miał rację w sprawie porozumienia ;"Neptuna ze Smokiem",które na jakiś czas ma uspokoić sytuację światową i ,że na tym porozumieniu straci głównie Rosja!
Teraz powinien nastąpić okres względnego, kilkunastoletniego pokoju myślę,że gdzieś do roku 2030,oczywiście myślę o pokoju światowym.bo konflikty regionalne będą trwać nadal,aż do utworzenia;" Kalifatu Wielkiego Talibanu" i wybuchu po tzw;" pokoju jerozolimskim", III Wojny Światowej!
Czy tak będzie?-zobaczymy!
Pozdrawiam wszystkich aktywnych i nieaktywnych uczestników forum;
Atraktor
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-05-07 14:35:22)