Witam:
Ostatnio jestem bardzo zajęty,bo 12 września wylatuję na sympozjum do Denver w USA i muszę się do niego dobrze przygotować.
Przylatuję do Polski 25 września b.roku i na pewno powrócę do dyskusji na to intrygujące chyba nas wszystkich forum,a dotyczące przepowiedni M Nostradamusa.
Nie mam w tej chwili czasu,aby odpowiedzieć Wam na wszystkie zadane pytania,czy też odnieść się do wszystkich Waszych wypowiedzi,ale odpowiem na jedno pytanie i odniosę się do jednej poruszonej kwestii,które uważam w tej chwili za bardzo istotne.
Otóż "Eddie" zapytał się czy Max Kolonko zna przepowiednie M Nostradamusa?
Oczywiście,że zna i to bardzo dobrze,ale gdyby miał o nich pisać postąpił by tak jak ja albo Arteuza.Po prostu nie pisał by o nich pod swoim nazwiskiem!
Co prawda nie istnieje teraz np:taki organ jak "święta inkwizycja",ale pisanie o rzeczach,które NIE SĄ PO MYŚLI KOŚCIOŁÓW,CZY RÓŻNYCH IDEOLOGII JEST SPRAWĄ BARDZO NIEBEZPIECZNĄ RÓWNIEŻ WE WSPÓŁCZESNYM ŚWIECIE!!!
I nie chodzi tu o reputacje danej osoby,ale różnego rodzaju grożby z którymi mogą się te osoby spotkać,a nawet "bogu ducha winni"członkowie ich rodzin!
NIENAWIŚĆ W INTERNECIE PO PROSTU SZALEJE,CZEGO PRZYKŁADEM MOGĄ BYĆ WYPOWIEDZI NIEKTÓRYCH OSÓB NA FORUM GAZETY PRAWNEJ W TEMACIE"KIEDY WYBUCHNIE III WOJNA ŚWIATOWA"!
Znacie głośną swego czasu sprawę Salmana Rushdiego,który napisał wiele historycznej prawdy o Mahomecie ,znacie też sprawę słynnego filmu o Jezusie Chrystusie w którym jego życie związano z towarzyszącą mu Świętą Magdaleną.
Autorzy opierali się w swojej twórczości na różnego rodzaju starodawnych żródłach pisanych,a nie swoich wymysłach,czy fantazjach,ale ponieważ NIE BYŁY ONE ZGODNE Z PRZYJĘTYMI PRZEZ MUZUŁMANÓW I CHRZEŚCIJAN DOGMATAMI ICH WIARY ZOSTALI BRUTALNIE ZAATAKOWANI!!!
Pisanie prawdy o M Nostradamusie JEST W NIEKTÓRYCH KRAJACH W TYM NIESTETY RÓWNIEŻ W KSENOFOBICZNO-KATOLICKIEJ POLSCE(BOJĄCEJ SIĘ RÓŻNEGO RODZAJU ODKRYWCZYCH NOWOŚCI) SPRAWĄ BARDZO NIEBEZPIECZNĄ!!!
Już widzę te medialne ataki z różnych stron zarówno duchownych jak i polityków i popierających ich szerokich rzesz wyznawców!
W Polsce nie ukazuje się WIELE CIEKAWYCH NAUKOWYCH PUBLIKACJI i to nie tylko tych,które dotyczą M Nostradamusa z przyczyny dość prozaicznej,a mianowicie obaw ZWIĄZANYCH Z REAKCJĄ POLSKIEGO KOŚCIOŁA I SKRAJNEJ CZĘŚCI POLSKIEGO KATOLICKIEGO SPOŁECZEŃSTWA!
KRAJ PRAWDZIWIE WOLNY ,TO JEST TAKI W KTÓRYM DYSKUTOWAĆ MOŻNA NA KAŻDY TEMAT RÓWNIEŻ NA PRZYKŁAD TAKI ,ŻE ŚWIĘTA MAGDALENA BYŁA OBLUBIENICĄ,A NAWET ŻONĄ JEZUSA CHRYSTUSA,BO NA TEN TEMAT TEŻ ISTNIEJĄ RÓŻNE STAROŻYTNE DOKUMENTY!
I WRESZCIE ZNOWU ODEZWAŁ SIĘ"XERO" Z KTÓRYM NA STRONIE ""GP" I NA TEJ MIAŁEM KILKA ZATARGÓW.
Otóż pisze on,że Jerozolima po arabsku nazywa się ;Al Quds,a nie AL Kuds i ,że z hebrajskiego oznacza ona "Święte Miasto", lub "Święte Miejsce"!
"Xero"alfabety semickie to są alfabety głoskowe(samogłoskowe i spółgłoskowe),a nie literowe ta jak np;alfabet łaciński gdzie występuje litera "Q"W POLSKIM ALFABECIE JEJ NIE MA WIĘC JEJ NIE MUSZĘ UŻYWAĆ!
W alfabetach semickich nie ma liter tylko są głoski i WŁAŚCIWA NAZWA JEROZOLIMY BRZMI: القدس الشري czyli w trybie języka polskiego Al- Kuds,a w trybie języka łacińskiego GDZIE WYSTĘPUJE LITERA"Q"; Al-Quds!
Nazw Jerozolimy w wielu językach; starożytnych ,średniowiecznych,a nawet współczesnych jest bardzo wiele(tłumaczeń też),ale tę podaną przeze mnie inskrypcję nazwy tłumaczymy dosłownie:"Miasto,lub Miejsce Pokoju"-JAKO PRAWIDŁOWĄ I SENSOWNĄ,ORAZ OGÓLNIE PRZYJĘTĄ I STOSOWANĄ!
Przeczytał('xero")tłumaczenie nazwy Jerozolima z Wikipedii-nawiasem mówiąc tam też jest zresztą polski zapis;"Al Kuds" obok łacińskiego zapisu "Al Quds" I NIC Z TEGO NIE ZROZUMIAŁ,JEDNOCZEŚNIE MIESZAJĄC LUDZIOM W GŁOWACH!
Nie łacina jest urzędowym językiem w Polsce "xero" a język narodowy czyli polski!!!
To,że na klawiaturze w polskich komputerach występuje litera"Q"to nie znaczy,że jest powszechnie używana w polskim alfabecie.
Również jak zawsze miesza "xero" różne sprawy w ogóle w/g mnie nie mając o nich "zielonego pojęcia".
Języki:arabski,hebrajski i aramejski są do siebie jako języki semickie tak podobne jak słowiańskie;polski, rosyjski ,czeski i inne.
NIE ZMUSISZ MNIE "XERO" DO TEGO ŻEBYM ZAMIAST "POLSKA"PISAŁ ŁACIŃSKĄ NAZWĘ MOJEJ OJCZYZNY "POLONIA" I TAK SAMO NIE ZMUSISZ NIE DO TEGO,ŻEBYM ARABSKĄ NAZWĘ JEROZOLIMY PISAŁ PO ŁACINIE,CZYLI;"AL-QUDS" ZAMIAST PO POLSKU;"AL-KUDS"!
JESTEM PO PROSTU POLSKIM PATRIOTĄ"XERO"!!!
Nie dajcie się urabiać ludziom takim jak"xero',którzy od czasu do czasu zaglądają tu z forum"GP",aby wypisywać swoje "mądrości" i mieszać w głowach.
Mają swoje forum na "GP"i niech tam piszą co im się podoba,ja już od dawna tam się nie wypowiadam,bo po co?
Pozdrawiam;
W końcu września,to jest za około 2 tygodnie powrócę na forum:
Atraktor
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-09-09 19:26:49)