Widzę, że trzeba tu pare postów sprostować
kgx07
chciwość i pycha pochodzi od szatana ,a mądrość i miłość od Boga,,,,,tak więc proście o to co prosił Salomon a będzie wam dane.
Drogi kgx07 - Salomon zrobił kiepski interes, że prosił Boga o mądrość - nie wyszło mu to na zdrowie i pomimo swojej mądrości jak wiemy Salomon odwrócił się od Boga ! Co innego jego ojciec Dawid -który jest opisany jako wzór do nasladowania - Dawid prosił o wiare - czyli Biblia faktycznie pokazuje o co warto prosić....
Prawdą jest natomiast : "proście a będzie wam dane" - TO JEST NAJPRAWDZIWSZA PRAWDA!
Kika cóż wiesz że dzowni ale nie wiesz w którym kościele.. jeszcze...
Spokojnie - jedyne co jesteśmy pewni czego dożyjemy tto III wojna światowa ;] a Antychryst z Biblii ? za 100 może za 200 lat ;] serio. Zajmuję się tym tematem i głównym problemem w naszym życiu wierz mi będą muzumanie i III wojna a o Antychryście możemy filozofować.
Przeczytaj sobie jeszcze Protokoły mędrców Syjonu - ostatecznym celem tych ludzi - jest posadzenie "króla żydowkiego" z rodu dawida na tronie świata - idealny Antychryst - Biblia mówi nam że ten ost Antychryst który zostanie zniszczony bezpośrednio przez przychodzacego Jezusa będzie Żydem nie muzumaninem ;]
OBSERWATOR
Do Kika, piszesz o biblii oraz diable, no cóż w gnozie mistycznej diabeł, to niższa emanacja boga….Ponieważ Bóg to monarchia absolutna, nieposiadająca oponentów „politycznych”, dlaczego? Ponieważ monarchia to nie demokracja. Z pewnością diabeł istnieje, ale inaczej go sobie wyobrażam jak ty, to znaczy wg mnie dostajesz to, czego pragniesz i nie od boga, ale właśnie od szatana, żyjesz tu na ziemi na tym padole łez i cierpień, ponieważ odpracowujesz zaciągniętą karmę, a karma to czyn, nie ważne co robisz popełniasz karmę dobrą lub złą, ale popełniasz. Diabeł zarządza tym ziemskim „cyrkiem” jak naczelnik więzieniem, a dusza? No cóż pewnie słyszałaś, że ciało jest więzieniem dla duszy, uważam, że coś w tym jest, a ponieważ dusza jest energią, to po śmierci ciała materialnego, dusza (energia) przekształca się w inną formę i dalej żyje, ale w innej rzeczywistości. Filozofia TAO, którego jestem fanem, tak jak buddyzm, szintoizm, hinduizm i inne religie azjatyckie narodziły się dużo wcześniej od chrześcijaństwa. Chrześcijaństwo ma w sobie wiele zapożyczeń z innych starszych religii, jak zaratustrianizm czy inne religie „pogańskie” istniejące w Azji mniejszej, nie jestem biegły z religii, ale obraz świata wg kościoła katolickiego jest dla mnie nieco płaski, mało skomplikowany, biało-czarny. Już dawno przestałem wierzyć w to, że po śmierci wszyscy trafiają do nieba, czym jest niebo, nikt nie wie, dlaczego jedni rodzą się piękni, zdrowi, bogaci i nie chorują, a inni przeciwnie? No to daje do myślenia. To, że nic nie jest stałe to też pewniak, a co jest stałe na tym płynnym dualistycznym świecie? Stałe są przeciwieństwa jak miłość – nienawiść czy dobro – zło. To mój punkt widzenia. Pozdrawiam.
Otóż Panie Obserwatorze ;]
Opacznie to opisałeś - wcisnąłeś jakąś karmę pogańską itd w to wszystko, widzę że dużo różnych filozofii połączyło Ci się w głowie w jedną całość tworząc misz-masz pseudo chrześcijański - a takie coś nie pomaga w jasnym mysleniu...
Ciało nie jest wg. chrześcijaństwa żadnym więzieniem - przypomianam że wszyscy czekają na ZMARTWYCHWSTANIE -a nie wieczne życie jako "energia" także rozumiem, że piszesz o swoich przekonaniach, ale mam nadzieje, że nie uważasz się za chrześcijanina... notabene krk zawiera dużą doze pogaństwa z wiarą w niebo i piekło na czele ! natomiast chrześcijaństwo jest tak wyjątkowe - z bezbłędnością Biblii na czele - jak żadna inna "św księga" - jest bezbłędnie napisana i jeszcze nie znaleziono w niej BŁĘDU ! co innego w koranie, wedach hinduskich i innych bzdurach, które opisują ziemie ktora jest plaska i spoczywa na grzbietach słonii...brak słów
michallesz2
błagam... nie piszcie jeżeli nie wiecie czegoś... po pierwsze - pierwszą rzeczą - przed stworzeniem świata, przed stworzeniem aniołów - w tym cherubina powietrza - czyli szatana - ZRODZIŁ CHRYSTUSA - nie stworzył ! ZRODZIŁ - i dlatego JEZUS JEST BOGIEM - ponieważ ma taką samą strukturę -wieczną i niezmienną - "na początku było Słowo, a Słowo było u Boga". Wiele teologów chrześcijańskich sprzecza się o to czy Szatan już został zrzucony - czy dopiero będzie !! - ja uważam, że dopiero będzie - cytat: Szatan został zrzucony na ziemie, radujcie się niebiosa, ale trwóżcie się Ci co zamieszkują Ziemię" uważam, że czas ten jeszcze nie nadszedł i nastąpi wtedy kiedy "prawda zostanie powalona" i szatan obejmie PEŁNĄ WŁADZĘ nad światem - co wg Biblii nastąpi.
" A więc od narodzenia Chrystusa mamy również i zło na Ziemi. Jezus kusi ku dobremu"
Zmiłuj się nad nami wszystkimi !!!!! jak można coś takiego pisać ! ZŁO jest od upadku szatana - nie od narodzenia Chrystusa - Przypominam !
1.NARODZENIE CHRYSTUSA ponieważ "wszystko przez nie(Słowo-Jezusa) się stało co się stało"
2. STWORZENIE ANIOŁÓW W TYM SZATANA(wszyscy byli jeszcze po Stonie dobra)
3.STWORZENIE ŚWIATA
4. STWORZENIE CZŁOWIEKA - do tego momentu Bóg się radował bo: "wszystko było dobre" ! nie było jeszcze odstępstwa !
5. ODSTĘPSTWO SZATANA
mniej więcej tak to wyglądało !! czytajcie Biblie !
POMIJAM JUŻ WYRAŻENIE:"Jezus kusi ku dobremu"
tego nawet nie skomentuje
JEDYNY FRAGMENT PRAWIDŁOWY:
" Po katastrofie która nas czeka w przyszłości , Szatan zostanie uwięziony na 1000 lat i nastąpi 1000 letnie królestwo Chrystusowe.Po 1000-cu lat Szatan zostanie uwolniony by dalej zwodzić ludzi. A więc życie będzie trwało dalej z Szatanem. Dopiero przed końcem świata Szatan zostanie pokonany na Ziemi."
A POTEM JUŻ PISZESZ SAME BZDURY
ZADAJCIE SOBIE PANOWIE PYTANIE :
Z KIM JEZUS ROZMAWIAŁ NA PUSTYNI ? KTO GO KUSIŁ ?
W BIBLII JEST TYLKO JEDEN WIZERUNEK SZATANA - OJCA KŁAMSTWA - OSOBOWY
jeżeli nie zgadzacie się z tym nie możecie nazywać się chrześcijanami - każdy niech robi co mu sie podoba tylko, żeby nie było potem, że ktoś nazywa się chrześcijaninem....
Ostatnio edytowany przez franekkropkabe (2013-11-14 23:22:56)