Odp: Wiek XXI: wizje i przepowiednie. Wolna dyskusja i dociekania.
Albo w 2019 (2019=>2+0+1+9=12=>1+2=3) , a w 2021 koniec Izraela.
Arteuza napisał/a:I jeszcze jedno pisałem już tu ,że w swoich listach do:Syna Cezara i Henryka Szczęśliwego M.Nostradamus napisał,że komunizm w Europie skończy się po 73 latach to jest :1917+73=1990(w 1989 nastąpiły zmiany w Polsce,w roku 1990 w pozostałych krajach Europy Wschodniej a w roku 1991 upadł ZSRR).
Otóż Nostradamus napisał,że państwo IZRAEL zakończy swój żywot też po 73 latach-czyli:1948(rok powstania)+73=2021?!!!
Witam:
Chcę się do tego stwierdzenia Arteuzy odnieść,bo jest to bardzo ważna sprawa.
Otóż nie wiem skąd Arteuza wywnioskował,że Izrael będzie istniał również tak jak komunizm(w Rosji nie w innych krajach!) tylko 73 lata!?
Zasadniczo więc wypowiedż M Nostradamusa(o 73 latach) dotyczyła wyłącznie Rosji,w innych krajach pozaeuropejskich komunizm dalej trwa ,lub na nowo powstaje( np;Wenezuela,Boliwia,Nikaragua).
M Nostradamus w/g mnie i innych interpretatorów zapowiedział tylko,że Izrael po 73 latach od swego powstania zacznie przeżywać kryzys.
Kryzys gospodarczy w USA to kryzys i w Izraelu,oba państwa są ze sobą ściśle powiązane w wielu dziedzinach.
Możliwe ,że Arteuza ten kryzys powiązał z istnieniem państwa Izrael,ALE JA SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM!
Dlaczego?
Arteuza (jak zapamiętałem jego tekst)sam wspomniał o tym,że przed III wojną światową Izrael będzie prowadził jeszcze jedną wojnę z państwami arabskimi-a więc nie z Iranem,bo choć jest krajem też muzułmańskim, to rządzą nim Persowie-lud indoeuropejski,a nie Arabowie-lud semicki i swoją niepodległość obroni ON PO RAZ OSTATNI,BO ZASTOSUJE W OSTATNIEJ CHWILI,KIEDY TO WOJSKA ARABSKIE PO RAZ PIERWSZY WKROCZĄ NA JEGO TERYTORIUM-NIEZNANĄ DOTYCHCZAS BROŃ!!!
Arteuza pisał swoje interpretacje kilka lat temu więc mógł przypuszczać interpretując przepowiednie M Nostradamusa,że III wojna światowa wybuchnie około roku 2021,ale myślę,że w świetle obecnych spowolnionych wydarzeń i w Polsce i na świecie raczej by ten swój pogląd zmienił.
ZASTANAWIA MNIE JEDNO DLACZEGO TAK MAŁO INTERPRETATORÓW NIE BIERZE POD UWAGĘ SŁÓW M NOSTRADAMUSA O TYM,ŻE NA NASZ ŚWIAT BÓG ZEŚLE WSZELKIE NIESZCZĘŚCIA,TO ZNACZY; KATAKLIZMY I STRASZNE WOJNY W DRUGIM TYSIĄCLECIU UKRZYŻOWANIA CHRYSTUSA?!
Wiele osób w XX wieku uważało,że rok 2000 będzie tą graniczną datą,ale przecież Chrystus nie został ukrzyżowany w roku 1 naszej ery tylko około roku 30!
Ponieważ rok 2030 zgadza się również z przepowiednią matematyczną(jak to nazywają badacze jego utworów)wyznaczającą wybuch III wojny światowej to PRZYPUSZCZAM,ŻE TO WŁAŚNIE TA DATA JEST BLISKA PRAWDY!
Jakie wydarzenia muszą wg M Nostradamusa nastąpić przed wybuchem III wojny światowej?
Podaje te najważniejsze z uwagą,że kolejność wydarzeń może być inna niż ta którą tu przedstawiam:
-wybuch dekady superterroryzmu poprzez użycie broni masowego rażenia to znaczy;chemicznej,biologicznej,lub nuklearnej ,a dotychczas to przecież nie nastąpiło!
-przejęcie władzy w Pakistanie przez talibów i dowodzącego nimi bogatego Araba,który przybędzie w góry Hindukuszu z Arabii Saudyjskiej,lub ZEA,ujawni się i ogłosi się Mahdim.
-zajęcie i zjednoczenie wszystkich muzułmańskich państw Azji Środkowej,Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej, ma ono trwać około 13 lat!
-przed III wojną światową mają nastąpić n/w katastrofy naturalne ,również te które będą związane z nieprzestrzeganiem przez rządzących ochrony ekologicznej środowiska naturalnego człowieka,
a więc;
mają nastąpić wielkie wybuchy wulkanów na prawie wszystkich kontynentach,co nieuchronnie doprowadzi do zawieszenia lotów samolotów pasażerskich, przez wiele miesięcy.
Wielka powódż w USA spowodowana rozlaniem się wód wielkich jezior amerykańskich i rzeki Missisipi.
Olbrzymie trzęsienia ziemi w Kalifornii(zniszczenie wielkich miast nadbrzeżnych) w Nowej Anglii(wschodni atlantycki brzeg USA) i w basenie Morza Śródziemnego,w Japonii,Indonezji itd.
Dalsze zniszczenia spowodowane następnymi wielkimi awariami elektrowni atomowych w wielu krajach.
Takich katastrof w różnych częściach świata ma być więcej i będą ONE WYWOŁYWANE RÓWNIEŻ POPRZEZ AKTY SYPERTERRORYSTYCZNE POLEGAJĄCE NA PODKŁADANIU BOMB NA TAMACH ELEKTROWNI WODNYCH W ELEKTROWNIACH, ATOMOWYCH,CZY w INNYCH MIEJSCACH ,RÓWNIEŻ POPRZEZ ZATRUWANIE ŻYWNOŚCI W KRAJACH CHRZEŚCIJAŃSKICH,CZY ROZPRZESTRZENIANIU GROŻNYCH SZCZEPÓW BAKTERII I WIRUSÓW-TAKĄ TAKTYKĘ MAJĄ ZASTOSOWAĆ TAJNE KOMÓRKI I SŁUŻBY MAHDIEGO WE WSTĘPNYMI TZW"UKRYTYMI"ATAKAMI NA ŚWIAT CYWILIZACJI ZACHODNIO-CHRZEŚCIJAŃSKIEJ!
-wybuch brudnej bomby atomowej nad Nowym Jorkiem,zamach na "targowisko podróżnych" w mieście zburzonego muru,czy atak nuklearny na bazę wojsk NATO W Afganistanie.
-upadek Unii Europejskiej i NATO ,a przed tym wyrzucenie niektórych państw z tych organizacji.
-zjednoczenie Korei,wcielenie Tajwanu do Chin,zajęcie Falklandów przez Argentynę,wybuchy rewolucji i wojen domowych w Rosji i USA a także buntów ludności i rewolucji w Hiszpanii,Włoszech i innych krajach.
-wojna Kalifatu Wielkiego Talibanu z Iranem i tak zwanym arabskim"VAR-em",czyli konfederacją arabską krajów Bliskiego Wschodu.
Wymieniłem powyżej tylko niektóre wydarzenia,które w/g przepowiedni M Nostradamusa powinny się spełnić,a które mają dopiero nastąpić!
NIE WYDAJE MI SIĘ WIĘC ,ŻE WYBUCH III WOJNY ŚWIATOWEJ DO ,LUB W ROKU 2021 JEST REALNY,NATOMIAST TĄ REALNĄ I W/G MNIE BARDZO PRAWDOPODOBNĄ DATĄ JEST ROK 2030 ,LUB NAWET NIECO PÓŻNIEJSZY!!!
NIE MOŻLIWE JEST W/G MNIE ,ŻE W/W WYDARZENIA NASTĄPIĄ DO ROKU 2021!
POZA TYM M NOSTRADAMUS SWOJĄ ZAGADKĘ MATEMATYCZNĄ "ZABEZPIECZYŁ"W TEN SPOSÓB ,O CZYM NIE NAPISAŁ ARTEUZA,A MIANOWICIE,ŻE PAN BÓG MOŻE SKRÓCIĆ,LUB PRZEDŁUŻYĆ DATĘ WYBUCHU III WOJNY ŚWIATOWEJ O ;"3" LATA,CZYLI MOŻE ONA WYBUCHNĄĆ W TAKIM PRZYPADKU W ROKU 2027,LUB NAWET W 2033 !!!
JEŻELI TAK ,TO PRZYCHYLAM SIĘ BARDZIEJ DO TEJ DRUGIEJ DATY,CZYLI DO ROKU 2033!!!
POZA TYM JEST TEKST M NOSTRADAMUSA,KTÓRY KAŻE SIĘ BARDZO WE WSZYSTKICH DATACH PRZYPATRYWAĆ LICZBOM- NIE NIE TYLKO NP LICZBIE: "6",CZY"9",ALE RÓWNIEŻ,A MOŻE PRZEDE WSZYSTKIM LICZBIE ;3 !
Mamy więc rok 2013 ,a więc go uważnie obserwujmy-OBY NIC ZŁEGO NA ŚWIECIE,LUB W POLSCE SIĘ W TYM ROKU NIE WYDARZYŁO!
Pozdrawiam;Atraktor
Ostatnio edytowany przez Atraktor (2013-06-16 17:11:43)