oj Geo-woman, ze względu na to ,ze jestes kobieta postaram sie zachowac jak dżentelmen:) i cie nie urazic......ale skoro piszesz w ten sposób,to ja równiez sie odwzajemniam.
planeta- to obiekt ,który okraża gwiazde lub jej pozostałości. Zawsze ma ruch orbitalny!!!!
wiec droga geo-woman,taki obiekt nie jest w stanie w nas uderzyć!!!! jakbys dobrze mnie zrozumiała to pisałem o czyms co krazy w naszym układzie słonecznym, czyli chodzi mi o planetę . Prawdopodobnie trajektoria jest bardzo daleko za plutonem.
cyt."Zmiana biegunów geograficznych jest niemożliwa i NIGDY nie miała miejsca" .. hm ,jak na młodego przyszłego naukowca to jesteś zbyt pewna , zastanów sie nad tym:) kiedys tez własnie naukowcy uwazali,ze ziemia jest centrum wszechswiata, ale pojawił sie Kopernik ,który to obalił:) Jesli o tym jest mowa,to trzeba sobie zdać sprawę ,ze nasza ziemia po której chodzimy (mam na mysli podłoże) spoczywa na płynnej lawie. Jesli by uzyto bardzo duzej siły to jest mozliwe przesuniecie sie skorupy ziemskiej po tej płynnej lawie. Taka moc jest w stanie wygenerować słońce, wyrzucajac czastki elektromagnetyczne, które w oddziaływaniu z naszym polem magnetycznym ziemi (naladowanym przeciwnie), poprostu się będa odpychać. To tak jakby przesunąc peruke a glowa pozostaje w tym samym miejscu. Poza tym dopuszczam taka mozliwośc ale nie jestem przekonany ,ze tak było czy tez będzie.
zarzucasz mi,ze kopiuje cos z neta. O.K, pokaz mi jedno zdanie ,które gdzies mozna znaleźć takie same jak moje. Jak poczytasz moje "głupoty" to zauważysz ,że pisze w bardzo prostym jezyku i wielu naukowców by sie smiało z powiazanych treści:) ,ale wydaje mi sie że opisuje to tak jak jest albo moze być ale w swoim stylu;)
cyt."Powiedz mi jak starożytne e cywilizacje wiedziały, ze było przebiegunowanie biegunów geograficznych. I myślisz, ze co, ze nie zostawiłoby to żadnych śladów? Tak po prostu się zamieniły i śladu po tym nie ma. Żałosne. Zmiana biegunów MAGNETYCZNYCH zostawia ślad a GEOGRAFICZNYCH by nie zostawiła. Zastanów się co piszesz. "
a skąd starożytne cywilizacje wiedziały jak zbudowac piramidy?:) jest wiele dowodów na to ,że mało wiemy o sobie i naszej historii (temat rzeka) , więc lepiej zostawmy to skad ktos coś wiedział co nie powinien....co do śladów to oczywiscie ,ze są .Tylko nie wiemy czy było to spowodowane zmianami klimatycznymi czy tez przebiegunowaniem. Np. tam gdzie dzisiaj jest biegun północny,kiedyś był .....no własnie klimat równikowy ale z jakiego powodu?:) czyżby z tyt. przesunieć geograficznych?
cyt."Majowie o tym wspominają! A gdzieś to przeczytał? Bo chyba nie w Kodeksie Drezdeńskim"
to sa tylko przypuszczenia, wiele jest materiałów na ten temat. Przyznaje o wielu z nich poczytałem w necie. Apropo kodeksu , to wiesz interpretacja tam zapisanych faktów jest tez rózna to tak jak z nasza biblia:) kiedys przytaczałem tutaj zapiski Herodota,ktory pisal ,ze "kiedyś słońce wschodziło na zachodzie a zachodziło na wschodzie" cytat z przed paru tysiecy lat. To w zasadzie tyle
p.s
szkoda ,ze taka młoda osoba jak ty,która byc moze w przyszłosci bedzie naukowcem tak bardzo trzyma sie stereotypow swiata nauki. wiem,ze cała posiadana wiedze przekazali ci na wykładach niektorzy naukowcy,którzy świetnie pasuja do mojego podpisu pod postami. Mam nadzieje,że za kilkadzisiat lat jak przypomnisz sobie ten podpisik pod moimi postami to powiesz "to mnie nie dotyczy"...życze ci tego z calego serca:)
pozdrawiam i mam nadzieje ,ze cie nie urazilem bo taki był moj zamiar
"Najbardziej zapaleni obrońcy jakiejś nauki, ci, którzy nie zniosą najmniejszego krzywego spojrzenia na nią, to zwykle tacy, którzy w dyscyplinie tej niezbyt daleko zaszli i w skrytości zdają sobie z tego sprawę. "