Odp: Wiek XXI: wizje i przepowiednie. Wolna dyskusja i dociekania.
Witam:
Wydarzenia związane z abdykacją Benedykta VI pokrzyżowały mi trochę plany związane z pisaniem na tym forum.
Ale rozumiem zainteresowanie tą sprawą bardzo przecież istotną nie tylko dla katolików,ale również dla całej polityki światowej,bowiem rola papiestwa co prawda dużo mniejsza niż w czasach średniowiecza czy początkach ery nowożytnej jest wciąż duża chociaż nie przeceniał bym tego faktu.
W mającym się rozpocząć wielkim konflikcie światowym papież nie będzie co prawda jedną z głównych postaci konfliktu,ale ponieważ III wojna Światowa w krótkim czasie stanie się Wielką Wojną dwóch światów i dwóch cywilizacji a mianowicie;Islamu i Chrześcijaństwa dalsze losy papiestwa,rzymskiego katolicyzmu ,a właściwie całego chrześcijaństwa będą bardzo istotnym wręcz jednym z podstawowych czynników świata powojennego.
Ale wojna ta będzie miała wpływ także na islam i inne religie,o czym napiszę później.
Wiemy już dobrze jak trudno jest prawidłowo zinterpretować przepowiednie Nostradamusa,ale to nie znaczy,że w ogóle.
Jestem w posiadaniu książek o pożółkłym papierze,które opisują jego przepowiednie jeszcze sprzed
I wojny światowej. Opisują one mające się odbyć w I-j połowie XX wieku światowe konflikty,czyli I i II wojny światowe!
Jesteśmy właśnie w takiej sytuacji jak oni ,to znaczy Ci,którzy próbowali na podstawie przepowiedni Nostradamusa odkryć tajemnice pierwszej połowy XX wieku-my próbujemy odkryć tajemnice XXI wieku!
I tu muszę powiedzieć,że w ponad połowie to jest w około 60,70% procentach udało im się te wydarzenia odkryć prawidłowo!
Nie będę tych przeszłych już wydarzeń opisywał,ale dają mi one wiarę,że będąc bogatsi o tamte doświadczenia jesteśmy w stanie nie mniej odkryć z naszej już tak bliskiej przyszłości,a kto wie może i więcej-oby tak było!
Napisałem o nieprzyjemnej sytuacji jaka istnieje obecnie w Watykanie.
Otóż na 118 kardynałów (biskupów,prezbiterów i diakonów)zdecydowaną przewagę mają Europejczycy w tym;Włosi i to oni w tej chwili są głównymi rozgrywającymi.
Muszę przerwać pisanie;
c d n
Atraktor